No i co to za hemoroidy masz? Gdzie jest CACHE dla Yulmart i Aliexpress? Czy za każdym razem pisać odwołanie? Piszę. A teraz przestali nawet odpowiadać na prośby! Obrzydliwe! Musisz zmienić firmę, w której nie będzie oszustw typu „poczekaj 5 dni, a wszystko będzie jak należy”! I „promieszałkin” zniknął. Cytat: „Środa o 10:25 Dzień dobry! Nagroda za zamówienie w tym sklepie może pojawić się na Twoim koncie osobistym w ciągu 5 dni. Poczekajmy jeszcze trochę. Jeśli cashback nie pojawi się do jutra, skontaktuję się z Tobą i spróbuję rozwiązać sytuację”. Nie składaj obietnic, jeśli nie możesz ich dotrzymać. Powiedzmy po prostu, że nie chcemy zwracać Ci pieniędzy, chcemy je wziąć dla siebie. W takim razie pójdę do innego biura. Wszystkiego najlepszego!
Cześć, Alex!
Informacje o Twoich zakupach nie wpłynęły do naszego systemu. Niestety, takie sytuacje się zdarzają. Powody mogą być różne - nieprawidłowe zamówienie, błąd transferu danych i inne czynniki.
Dziękujemy za zgłoszenie braku płatności, dzięki czemu będziemy mogli rozwiązać problem i pomóc.
Wybaczcie, że tym razem Was zawiedliśmy. Nasz menadżer nie dotrzymał obietnicy.
Alex, takie sytuacje zdarzają się niezwykle rzadko.
Zrobimy wszystko co możliwe, aby rozwiązać problem zwrotu gotówki najszybciej, jak to możliwe.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Zacznijmy więc od tego, że na początku cashback wynosił 900 rubli i nie było żadnego warunku, że trzeba było wykupić ubezpieczenie za co najmniej 500 rubli. Po tym jak wykupiłem ubezpieczenie, te diabły je zabrały i zmieniły z 900 rubli na 600 rubli, okej, do zniesienia. Następnie zadawane jest pytanie: „Czy zwrot gotówki w wysokości 600 rubli zostanie zwrócony?” na co odpowiadają „Tak”. A dziś po prostu to odwołują. No cóż, dziękuję, śmieciu, nie będę cię już więcej zatrudniał. Ja też ci tego nie radzę.
Dzień dobry, Siergieju!
Warunki naliczania zwrotu gotówki rzeczywiście uległy zmianie. Jest to spowodowane poważnymi naruszeniami warunków określonych w umowie z klientem w punktach 3.4 i 9.2.1.
Możesz skontaktować się z infolinią Tinkoff i anulować ubezpieczenie. W takim przypadku otrzymasz zwrot pieniędzy za opłacone ubezpieczenie.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Lepiej zapłacić prowizję niż czekać aż uzbiera się kwota 250 UAH(
Dzień dobry!
W chwili obecnej użytkownicy nie mogą sami uiścić opłaty za przelew. Wszystkie opłaty za przelew środków pokrywa firma. Jeśli niniejsze warunki ulegną zmianie, na pewno powiadomimy o tym użytkowników.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops.
Z przykrością przyjąłem informację, że minimalna kwota wypłaty wynosi 250 UAH. tylko przy ich wpłacaniu na saldo, w przeciwnym razie wybrałbym inną usługę cashback, gdzie minimalna kwota wynosi 5 UAH.
Gratulacje!
Rzeczywiście, minimalna kwota wypłaty środków wynosi 250 hrywien.
Jednocześnie nasza usługa pokrywa wszystkie koszty, nie musisz płacić prowizji, a zwrot pieniędzy zostanie w całości przelany na Twoje konto.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Świetny cashback! Cała moja rodzina z niego korzysta! Wypłata środków jest bardzo szybka. Udało nam się zaoszczędzić tyle, że udało nam się nawet polecieć na wakacje do Tajlandii! Dziękuję bardzo!
Cześć, Dmitrij!
Życzymy Państwu jeszcze więcej niezapomnianych podróży! :)
Cieszymy się, że Twoja rodzina jest częścią naszej rodziny LetyShops.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Nie podobała mi się obsługa, słaba ochrona przy wypłacie środków. W jakiś sposób atakujący zdobyli wszystkie moje dane, łącznie z numerem telefonu. Często korzystałem z cashbacku, sprawdzałem stan konta, uzbierało mi się trochę ponad 650 rubli, nie wypłaciłem, czego żałowałem. 10 dni później wszedłem na stronę, ale te 650 rubli już zniknęło, wypłata wskazywała na portfel webmoney, który był mi zupełnie nieznany. Nie wiem, w jaki sposób ta osoba zdobyła moje hasło, a tym bardziej numer telefonu, który należy podać przy wypłacaniu środków, ale w Internecie piszą, że z tej strony doszło do wycieku danych. Oczywiście, że nie chcą zwrócić pieniędzy. Nie będę już korzystać z tej usługi, ale mam nadzieję, że wprowadzą potwierdzenie wypłaty środków za pomocą SMS-a.
Dzień dobry, Nikita!
Przykro nam, że doszło do tak nieprzyjemnej sytuacji. Ze swojej strony staramy się zrobić wszystko, co możliwe, aby zapewnić bezpieczeństwo kont użytkowników. W tym celu wysyłamy listy na adres e-mail, proponujemy powiązanie numeru telefonu z profilem i zalecamy ustawienie silnych haseł. Ważne jest również monitorowanie bezpieczeństwa poczty elektronicznej powiązanej z kontem.
Mamy nadzieję, że podobne nieporozumienie nie będzie miało już miejsca. Przyjęliśmy Twoją prośbę i będziemy kontynuować prace nad poprawą bezpieczeństwa.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Doskonała obsługa! Używam jej od czasu do czasu, choć zdarza mi się zapomnieć włączyć wtyczkę). Poza tym wszystko jest w porządku. Nie ma problemu, dziękuję!
Dzień dobry
Dziękujemy za współpracę! :)
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Dziękuję bardzo za szybki przelew! Tłumaczenie zajęło tylko 3 minuty! Życzę Ci wszelkiej pomyślności!!!
Cześć, Siergiej!
Dziękuję :)
Robimy dla Ciebie wszystko, co w naszej mocy!
Z poważaniem,
Zespół LetyShops