Dobra obsługa. Najlepsza platforma
Cześć,
Dziękujemy za Twoją opinię :)
Wielkie podziękowania dla LetyShops! Zawsze odpowiadają i pomagają bardzo szybko i sprawnie, najlepszy serwis LetyShops!
Dzień dobry
Dziękujemy za poświęcenie czasu na podzielenie się swoją opinią na temat usługi. To dla nas bardzo cenne :)
Nie korzystałem z usług od ponad roku, wiele się zmieniło, ale jedna rzecz pozostała taka sama) Ich podejście do klientów. Słowa nie są w stanie opisać, jak bardzo ucieszyłem się, gdy skontaktowałem się z pomocą techniczną, gdy rozwiązywałem problemy z moim kontem z powodu przeprowadzki do innego kraju.
Dzień dobry
Erlan, dziękujemy za podzielenie się swoją opinią :) To dla nas wiele znaczy! Cieszymy się, że jesteś z LetyShops!
Wszystko poszło świetnie, dostałem już wiadomość od Pay Pal, że pieniądze wpłynęły na moje konto! Całość zajęła mniej niż pół godziny!!! Błyskawiczna robota!!!
Niewygodą jest to, że wypłata środków dla mieszkańców Uzbekistanu możliwa jest tylko za pośrednictwem WebMoney i PayPal, a nie na kartę. Niewygodnie jest też, gdy niektóre sklepy nie potwierdzają, a ja dokonałem zakupu, cashback nie jest przyznawany i muszę pisać do supportu, przez jakieś kopiejki nie chcę się kontaktować i jakoś to udowadniać (((( Dlatego 3 gwiazdki. Nie trzeba przechodzić przez LetyShops i się logować. Czasem zapominam... I nie dostaję swoich marnych 3 dolarów ((((
Dzień dobry
Elena, zarejestrowaliśmy Twoją prośbę o dodanie metody wypłaty.
Usługa jest również zainteresowana tym, aby wszystkie zakupy były rejestrowane, a zwrot gotówki był naliczany na saldo użytkownika. Tylko w tym przypadku otrzymujemy prowizję od partnerów. Zawsze gotowi pomóc i rozwiązać problemy.
Nasze rozszerzenie przeglądarki zawsze będzie Ci przypominać o możliwości otrzymania zwrotu gotówki :)
Spośród 37 zamówień, otrzymałem zwrot gotówki tylko za 13. Po potwierdzeniu tych 13 zamówień, zwrot gotówki otrzymałem natychmiast. Pozostałe zarządzenia nakazują czekać do grudnia-stycznia. Bardzo wątpię, że będę czekać, ponieważ minęło już kilka miesięcy odkąd otrzymałem przesyłkę. Spróbuję wypłacić to, co zostało zaksięgowane. Rozumiem, że to są sklepy i wasza usługa nie ma z tym nic wspólnego.
Dzień dobry
Tatiana, nie martw się :) Termin przyjmowania informacji od partnerów jeszcze nie upłynął. Datę rejestracji możesz sprawdzić na swoim koncie osobistym. Jeśli coś pójdzie nie tak, nasz dział obsługi klienta jest zawsze gotowy pomóc.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Okropna obsługa. Wypłata kwoty 3 tys. dolarów została dokonana na początku lipca, a po 3 miesiącach zwrot pieniędzy nadal nie został przyznany. Skontaktowałem się z nimi w połowie lipca, a teraz każą mi czekać do końca października na odpowiedź. Moja rada jest taka, żeby nie korzystać z tej usługi cashback.
Dzień dobry
Sytuacje utraty cashbacku są dla nas również nieprzyjemne. Rzeczywiście, zwrócono się do partnerów z prośbą o wyjaśnienie przyczyn braku naliczenia i otrzymania prowizji. Część zwrotu gotówki została zapisana na Twoim koncie w formie bonusu. Do tej pory nie otrzymaliśmy odpowiedzi od naszych partnerów. Czekamy na możliwość przekazania Państwu aktualnych informacji. Liczymy na zrozumienie.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops