Obrzydliwa, złodziejska, bezczelna strona! Jeśli nie chcesz mieć problemów, nie ufaj LETYSHOPS. Istnieją inne dobre strony z cashbackiem! Pamiętaj, że najmniejszy skandal z Twojej strony spowoduje usunięcie lub zablokowanie Twojego konta. Twoja rejestracja natychmiast zostanie wysłana do niewiadomego miejsca! W przypadku pytań szczegółowych będziesz czekać bardzo długo na odpowiedź i nie będziesz mieć pewności, czy ją otrzymasz. Wszystkie obietnice są nic nie warte. I pamiętajcie, ONI MYŚLĄ TYLKO O SWOJEJ KIESZENI. Będą Cię zatrudniać tak długo, jak będzie to dla nich opłacalne. Zwrot gotówki można wypłacić dopiero po uzbieraniu minimalnej kwoty (którą należy „obrócić”, aby uzyskać bonus). I jest jeszcze cała masa drobnych (nieprzyjemnych) niuansów, o których dowiadujesz się dopiero zaczynając pracę z Letyshopem. Najlepiej będzie, jeśli zrezygnujesz z ich usług, zostawiając pieniądze na koncie. Jeśli nie chcesz, to cię zmuszą! Powodzenia wszystkim! I bądźcie ostrożni i uważni!
Dzień dobry
Przykro nam, że masz takie zdanie o naszych usługach. Chcieliśmy przyjrzeć się sprawie dokładniej, ale niestety nie otrzymaliśmy od Państwa żadnej informacji na temat problemu opisanego w odwołaniu. Nie znaleźliśmy też żadnych innych próśb od Ciebie :(
Twoje konto LetyShops nie jest zablokowane. Nawet nie mieliśmy takich myśli.
Jesteśmy gotowi pomóc, jeżeli masz jakiekolwiek trudności z cashbackiem lub korzystaniem z usługi. Wymaga to Twojej pomocy. Napisz do nas poprzez dział "Pomoc".
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Oszukali mnie przy płatności z promocji Bookingu z powodu własnej chciwości, bez żadnego uzasadnienia!!! Pod koniec czerwca ruszyli z promocją Booking -12%, stawka była zaskakująca, 4 razy wyższa od standardowej! Zrobiłem dwie zbroje! Są przejścia, ale nie ma narastania! Skontaktowałem się z obsługą klienta w sprawie mojego wyjazdu, mając przy sobie wszystkie dokumenty. Sprawdzali przez 6 tygodni i po prostu postanowili nie płacić! Tak jakby nie było odpowiedzi od Bookingu, a my już wypłaciliśmy Ci odszkodowania za inne zamówienia i nie wypłacimy Ci więcej, to już byłoby za dużo:)) A co sprawdzałeś przez 6 tygodni? Czy szukałeś pieniędzy w swoich kieszeniach? Usługa jest więc „dobra” do momentu, aż nie trzeba płacić dużych kwot. Dla Kasko z Renaissance dostałem 3250 zwrotu gotówki na 4 miesiące, z Bookingiem to pestka! Wyciągnijcie własne wnioski, drodzy użytkownicy!!!
Cześć, Aleksiej!
Zwrot gotówki za rezerwację nie został automatycznie wyświetlony na Twoim koncie osobistym. Skontaktowaliśmy się z naszymi partnerami w celu rozwiązania sytuacji. Niestety, nie otrzymano odpowiedzi ani zlecenia realizacji zamówienia. Nie możemy dokonać zwrotu gotówki, ponieważ my sami nie otrzymaliśmy nic za tę rezerwację.
Porady i zalecenia podane przez menedżera w wiadomości pomogą Ci automatycznie otrzymać zwrot gotówki na przyszłe zakupy.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Doskonała obsługa i zespół. Dziękujemy obsłudze klienta za szybkie rozwiązanie problemów.

Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Nie mogłeś napisać nic innego!!! Ludzie, nie płaćcie za przesyłki na poczcie dopóki ich nie otworzycie i nie upewnicie się co do jakości i zgodności towaru. Aby sprawdzić przesyłkę przed zapłatą, nadawca musi dołączyć do niej spis z natury, w przeciwnym razie nie ma innej możliwości!!!
Dzień dobry
Bardzo nam przykro, że spotkałeś się z oszustwem.
LetyShops to usługa cashback, która współpracuje wyłącznie ze sprawdzonymi sklepami partnerskimi. Ich lista dostępna jest na stronie internetowej w zakładce „ Wszystkie sklepy ”. Aby otrzymać zwrot gotówki, należy dokonać zakupów w tych sklepach, postępując zgodnie z zasadami .
Nie oferujemy użytkownikom możliwości zakupu towarów ani wykonywania połączeń telefonicznych. Wszelka komunikacja odbywa się za pośrednictwem poczty elektronicznej i naszej strony internetowej.
Prosimy o dokładne sprawdzenie informacji i korzystanie wyłącznie ze sprawdzonych źródeł podczas zakupów online.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Nie wiem... Usługa na pewno działa, nie ma oszustwa, "cashback" jest naliczany, ale... Ale np. u mnie osobiście jest on naliczany automatycznie tylko przy zakupach na Ali i tylko przy małych kwotach! Gdy kwota jest większa niż 3-4 tysiące rubli. (nawet od Ali) od razu, wow, i jakbym nigdy nic nie kupiła! Przejście na stronę sklepu jest odnotowane, rozszerzenie „zielonej” usługi, ale naliczania cashbacku nie ma... Proszę bardzo, właśnie dokonałem zakupu na vseistrumeni.ru za 5 tys. fakt przejścia na stronę sklepu jest, ale cashbacku nadal nie ma... Ta sama historia przy zakupie za 8 tys. w sklepie Eldorado tydzień temu... Fakt przejścia do nich jest, ale cashbacku nadal nie ma... Nie, żeby być sprawiedliwym, trzeba powiedzieć, że jeśli za każdym razem piszesz ręcznie do operatora LetyShops o dokonaniu zakupu, to oni za każdym razem księgują pieniądze, wszystko bez oszustwa. Ale wiesz co? Już mam dość żebrania o gotówkę u waszych operatorów i za każdym razem, gdy ją otrzymuję, czytam, że znowu jakoś źle dokonałam zakupu (chociaż sami nie wiemy, co jest nie tak), ale jesteśmy tak fajni, że zwrócimy wam wszystko z własnej kieszeni... Jak można kupić coś „źle”, skoro wasza usługa „widzi” przejście do tych sklepów w momencie zakupu, wasz numer wewnętrzny świeci się na zielono i mówi „cashback aktywowany” i za każdym razem (jaki zbieg okoliczności) cashback przychodzi tylko wtedy, gdy kwota zamówienia jest niewielka?
Dzień dobry
Rozumiemy, jak nieprzyjemna może być utrata zwrotu gotówki za zakup. Kwota zamówienia nie ma wpływu na naliczenie. Chcemy pomóc rozwiązać tę sytuację. W tym celu zwrócimy się z prośbą do obsługi klienta. Będziemy wdzięczni, jeśli prześlesz nam zrzut ekranu zamówienia złożonego na Twoim koncie w sklepie. Za jego pomocą możemy skontaktować się z naszymi partnerami i dowiedzieć się, dlaczego cashback się nie pojawił. Liczymy na Państwa pomoc i czekamy na Państwa opinie.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Serwis ten zwrócił się do mnie z ofertą wykorzystania zgromadzonego zwrotu gotówki przy zakupie oferowanego produktu ze stosownym rabatem. Wybrałem wideorejestrator PLAY MI TURBO, który kosztuje około 10 tysięcy rubli. Z uwzględnieniem rabatów i cashbacku kosztowało mnie to 4,5 tysiąca rubli. Wysłano za pośrednictwem Poczty Rosyjskiej. Tak naprawdę dostałem tani chiński... kosztujący 700 rubli!!!
Cześć!
Nie sprzedajemy produktów i nie dzwonimy do naszych użytkowników. Oszuści najprawdopodobniej przedstawili się używając naszego nazwiska. Stan środków na Twoim koncie LetyShops możesz zawsze sprawdzić w swoim koncie osobistym w zakładce „Zamówienia i finanse”. Niestety, z Twojego konta nie dokonano jeszcze żadnych zakupów objętych cashbackiem :( Dlatego też nie ma żadnych oszczędności na saldzie.
Zachowaj ostrożność i nie podawaj swoich danych osobowych, jeśli nie masz pewności, kto o nie prosi.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Na koniec obstawiasz specjalne kategorie na Ali. Bóg.....
Dzień dobry
Maxim, świetnie, że śledzisz nasze aktualności ;)
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Nie daj Boże, żebym jeszcze kiedykolwiek miał do czynienia z tą złodziejską organizacją!
Dzień dobry
Chcieliśmy dowiedzieć się więcej na temat przyczyn wydania tej opinii i skontaktowaliśmy się z Państwem w celu złożenia odwołania. Niestety nie było żadnej odpowiedzi. Bylibyśmy wdzięczni, gdybyś do nas napisał. Zawsze gotowi do dialogu.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Obrzydliwe, pieniądze znikają, było ponad 1000 rubli. w „oczekiwaniu na kredyt”, potem widzę, że zostało około 800, kontaktuję się z pomocą techniczną, proszą o zrzuty ekranu. Wysłalem, nic nie dało, potrzebowałem tego, potem tamtego, krótko mówiąc, poddałem się i poszedłem do ePN.
Dzień dobry
Przeanalizowaliśmy Twoje konto osobiste.
Ponieważ zwrot gotówki miał status oczekujący na zaksięgowanie, kwota została wyświetlona nieprawidłowo. W trakcie przetwarzania i weryfikacji informacji przez partnerów uległy one zmianie. Wynika to z faktu, że stawka w LitRes zależy od tego, czy jesteś nowym, czy stałym klientem.
Początkowo cashback wynosił 10%, ale został zaksięgowany na koncie w wysokości 5%. Ponadto w przypadku niektórych zakupów zmieniono całkowitą kwotę płatności. Kierownik skontaktował się z Tobą w sprawie zamówienia i przesłał listę takich zamówień.
Mamy nadzieję, że zmienisz zdanie i pozostaniesz z nami w celu dalszej współpracy.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Po krótkim okresie współpracy postanowiłem podzielić się swoimi wrażeniami na temat pracy tego serwisu: zalety - podoba mi się kompleksowe podejście do kwestii zwrotu środków, jeśli zdecydujesz się na zwrot - to trzy dni, jeśli zwracasz środki - to tydzień. Można odczuć kompleksowe, zrównoważone podejście do zabiegu... i to gdy mówimy o naprawdę niewielkiej ilości. Wyobrażam sobie, jak zarząd się spłaszcza od kwoty kilku tysięcy hrywien... cóż, to zrozumiałe - jak dostają pieniądze, to są cudze, ale oddać trzeba, uważać, swoje. Innych zalet nie zauważyłem. Wady: to oczywiście minimum. Kwota zwrotu wynosi 250 UAH. Chociaż w świetle powyższego wszystko jest zrozumiałe....
Dzień dobry
Dziękujemy za podzielenie się swoimi doświadczeniami.
Nasza usługa ma limit wypłat. Zależy nam na długoterminowej współpracy i chcemy, aby była ona obustronna. Oprócz promocji zwiększających stawki zwrotu gotówki, użytkownicy mają do dyspozycji programy poleceń i lojalnościowe, które pomagają im szybko uzbierać potrzebną kwotę.
Cieszymy się, gdy użytkownik składa wniosek o wypłatę środków, ponieważ naszym głównym celem jest pomoc :)
Tak, rozpatrzenie Twojego wniosku może potrwać do 3 dni roboczych, ale w praktyce trwa to znacznie krócej.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Dziękujemy serwisowi LetyShops za znakomitą pracę!! Niedawno napisałem do supportu, ponieważ... Dwa zamówienia utknęły w realizacji, a wszystkie terminy minęły. Zareagowali błyskawicznie i natychmiast rozwiązali problem, zwracając pieniądze ze środków firmy, wyjaśniając przyczynę powstałych trudności. To się nazywa obsługa, dziękuję!! Jestem ich klientem od dwóch lat i nie zamierzam rezygnować z ich usług.