Cześć. Uważałem, że Letyshop jest lepszy niż *****bonus, ale tutaj, jak i tam, cashback jest przyznawany selektywnie. Przy wykonywaniu tych samych czynności podczas zakupu produktu zwrot gotówki nie zawsze jest naliczany. Przejście ze strony internetowej Letyshop nie jest jednoznaczne z otrzymaniem zwrotu gotówki. Zwłaszcza w przypadku droższych towarów, co podobno jest opłacalne)(). Wyjaśnij powód tak selektywnego naliczania zwrotu gotówki?! Jestem rozczarowany oszustwami na tych stronach, zwłaszcza tymi dotyczącymi promocji!
Cześć, Lydia!
Widzimy, że niedawno zarejestrowałeś się w naszym serwisie i na Twoim koncie osobistym nie ma żadnych zamówień złożonych w LetyShops.
Kwota zakupu nie ma wpływu na wyświetlanie zwrotu gotówki na koncie osobistym użytkownika. Jeśli partnerzy otrzymali informacje o źródle przejścia, dane dotyczące zamówienia pojawią się w naszym systemie.
Aby lepiej zrozumieć problem i uzyskać pomoc w zakresie zwrotu gotówki, zwróciliśmy się z prośbą do obsługi klienta. Niestety nie otrzymaliśmy odpowiedzi.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
jak widzę, oszukali wszystkich podczas wyprzedaży 11.11... i moja sytuacja jest taka sama 7,5% zwrotu gotówki z zamówienia na Ali o wartości 100 USD trafiło do kieszeni LetyShops... odszkodowanie w wysokości 160 rubli... śmieszne, te 2,5% to nawet nie jest stawka podstawowa sklepu! wniosek zamknięty, u nich wszystko ok.... po dwóch latach zmarnowanego czasu będziemy musieli poszukać innej usługi
Dzień dobry
Jeśli zamówienie nie zostanie automatycznie wyświetlone na koncie użytkownika, nie otrzymujemy również prowizji od partnerów.
Aby rozwiązać ten problem na Twoją korzyść, dodaliśmy bonus do Twojego salda i dołączyliśmy bilety uprawniające do udziału w losowaniu nagród.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
11.11 Złożyłem 9 zamówień za pośrednictwem aplikacji Letyshops na łączną kwotę 42 000 rubli, a zwrot gotówki za nie wyniósł 240 rubli. O, cóż to za zadziwiająca matematyka ;)
Cześć!
Stawka zwrotu gotówki za zamówienia na AliExpress zależy od kategorii produktu i może wynosić od 0,5% do 5%. W niektórych sklepach zwrot gotówki nie przysługuje za zamówienia. Wszystkie informacje o cenach i warunkach są dostępne na stronie sklepu, którą znajdziesz pod adresem: https://letyshops.com/shops/aliexpress .
Twój telefon został zakupiony w sklepie z listy , więc partnerzy nie przekazali prowizji za niego :(
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Pozytywne recenzje mają 5 gwiazdek, negatywne 1-2 gwiazdki. Jasne, jasne...
Dzień dobry
Każdy użytkownik LetyShops ma prawo wystawić opinię o serwisie i ocenić go przy użyciu liczby gwiazdek od 1 do 5.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Usługa LetyShops spotkała się z dużą negatywną reakcją, ponieważ zakładki te działają jak wirusy. To nie pierwszy raz, kiedy Ska doprowadziło mnie do szału swoją wytrwałością i niemożnością wyłączenia się. Jeśli je (rozwijane okna) gdzieś wyłączymy, to przy chronicznym braku czasu ich chujowa logika lub algorytm ujawni się jako szczyt głupoty, egoizmu, bezczelności i obojętności. Miałem zamiar zrezygnować z Copycode, ale teraz to nie wchodzi w grę. Siedzę tu i marnuję czas na te bzdury. Niech ta wasza usługa zginie, wy, dziwolągi, ją stworzyliście...
Dzień dobry
Smutne jest, że taka opinia wykształciła się na temat tej usługi :(
Produkty LetyShops są bezpieczne w użyciu i nie mogą uszkodzić Twojego urządzenia.
Prawdopodobnie chodzi o okno pop-up naszego rozszerzenia, które pojawia się w czasie odwiedzania stron sklepów, z którymi współpracujemy. Został on stworzony w jednym celu: aby przypominać użytkownikowi o konieczności aktywacji i otrzymania zwrotu gotówki.
Aby uniknąć problemów, możesz zainstalować tę aplikację w osobnej przeglądarce do zakupów w ramach cashbacku.
Mamy nadzieję, że zmienisz zdanie i będziesz nadal robił u nas zakupy.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Dokonałem zakupu 11.11 za prawie 12 000 rubli. i cisza, a potem napisali, że Ali nie przelał nam pieniędzy z Twojego zamówienia. Zebrano 150 rubli. rzekomo jedyny w swoim rodzaju, ch*j****, i dali mi los na loterię. Oszustwo i zwykłe oszustwo. Tak, jeśli Alik nagle przeleje Ci pieniądze, nie zapomnij o tym, że później złożyłem kolejne zamówienie.
Dzień dobry
Rozumiemy Twoje emocje :(
Jesteśmy również rozczarowani faktem, że zwrot gotówki za niektóre zakupy nie był automatycznie wyświetlany w naszym serwisie. Jeśli tak się nie stanie, nie otrzymamy prowizji od partnerów.
Mamy nadzieję, że sytuacja ta się nie powtórzy, a nasze rekomendacje okażą się pomocne przy składaniu kolejnych zamówień.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Funkcja Cashback nigdy nie działała na moim komputerze, ale za każdym razem wysyłałem e-mail ze skargą na zaistniałą sytuację i ZAWSZE uprzejmie rozwiązywali problem i zwracali mi pieniądze. Aplikacja działa u mnie lepiej niż strona internetowa, ale obsługa klienta jest na 10/10. BARDZO SZCZĘŚLIWY.
Dzień dobry!
Zawsze chętnie pomagamy naszym klientom. Mamy nadzieję, że rekomendacje naszego doradcy pomogą Ci uniknąć utraty zwrotu gotówki w przyszłości.
Pozdrowienia,
Zespół LetyShops
Średnia jakość usługi cashback. Wszystkie małe zakupy są brane pod uwagę, ale czasami mogą wystąpić trudności z dokonaniem większych zakupów. Na zaksięgowanie środków trzeba długo czekać, obsługa klienta długo odpowiada, wypłaty realizowane są tylko na kartę i telefon komórkowy, i znów, trwa to długo. Obsługa klienta odpowiada w ciągu kilku godzin, wypłata na dowolną metodę płatności - WebMoney, Yandex, Qiwi. Zalety to m.in. dobry procent, jedna z pierwszych usług cashback - masz gwarancję, że będziesz mógł wypłacić wszystko, co zgromadziłeś.
Dima, cześć!
Przepraszamy, w tej chwili nie odpowiadamy tak szybko. Wynika to z ilości zapytań po promocji.
W tej chwili w Twoim kraju dostępne są tylko te metody wypłaty. Szukamy nowych możliwości i opcji.
W każdym razie doceniamy Twoją opinię.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Złożono zamówienie na 14 tysięcy rubli. w promocji 11.11. Zaplanowany zwrot pieniędzy powinien zostać uwzględniony na Twoim koncie osobistym. Zwrot gotówki nie jest uwzględniany.
Dzień dobry
Kierownik ośrodka opiekuńczego pomoże Ci rozwiązać tę sytuację. Widzimy, że utworzyłeś już odwołanie. Przepraszamy, że musiałeś tak długo czekać na odpowiedź. Obiecujemy, że Twoje pytanie nie pozostanie bez odpowiedzi.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
11.11.19 od 5 zakupów 1 cashback za zakup za 144 ruble i zgadnijcie kto oszukał Aliego czy ich))) najbardziej obraźliwe od drogich zakupów 0 zwłaszcza od telefonu za 10 tysięcy. Jeśli to się powtórzy, naturalnie poszukam alternatyw, bo jaki jest sens karmienia kogoś, prościej jest w ogóle nie zawracać sobie tym głowy i tyle. Można podziękować za co najmniej 100 rubli odszkodowania, ale w porównaniu z gotówką za ten sam telefon, to nic.
Dzień dobry
Szkoda, że cashback nie pojawił się automatycznie :(
Staraliśmy się pomóc w jak największym stopniu w związku z tą prośbą. Za zakup telefonu naliczono nam zwrot gotówki w wysokości 0,5%, gdyż sprzedawca znajduje się na odpowiedniej liście na stronie AliExpress na naszej stronie internetowej. Przed zakupem zalecamy dokładne zapoznanie się z funkcjami naliczania zwrotu gotówki u każdego partnera. Mamy nadzieję, że nie pojawią się już żadne trudności i będziemy kontynuować współpracę.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Podczas wyprzedaży 11/11 ludzie wydają dużo pieniędzy. zwrot gotówki w ogóle nie przysługuje. Ostatni raz byłem w październiku...więc nie polecam nikomu sklepów Leti.
Dzień dobry
Jeśli zwrot gotówki nie zostanie odnotowany, koniecznie powiadom nasz dział obsługi klienta. Razem możemy przyjrzeć się sytuacji bliżej i ustalić, co poszło nie tak.
Widzimy, że złożyłeś już wniosek o zamówienia w okresie wyprzedaży. Nasz manager na pewno odpowie na Twoje pytanie i pomoże rozwiązać problem z naliczaniem. Przepraszamy, że nie odpowiadamy tak szybko, jak byśmy chcieli :(
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
11.11.19 była wyprzedaż, strona została wyłączona. Ale godzinę później wydawało się, że znaleźli rozwiązanie i cashback został rzekomo aktywowany, a okno rozszerzenia zaświeciło się na zielono, ale nie! Odpowiedź działu wsparcia brzmiała: „Aliexpress nie przekazał nagrody za zamówienie. Nie mogę podać dokładnego powodu, ale może to być spowodowane dużą liczbą kupujących w dniu wyprzedaży na Aliexpress”. Ale to nie mój problem. Chciałem otrzymać zwrot gotówki. Ponieważ złożyłem zamówienie na dużą kwotę.
Aleksiej, dzień dobry!
Tak, w pierwszej godzinie sprzedaży występowały chwilowe utrudnienia ze względu na duże obciążenie serwisu. Przepraszamy za niedogodności.
Nie otrzymaliśmy żadnego wynagrodzenia od naszych partnerów za Twoje zamówienia. Niestety nie znamy powodu, dla którego tak się stało; nie zawsze można go znaleźć. Dodaliśmy bonus do Twojego konta i dołączyliśmy bilet uprawniający do wzięcia udziału w losowaniu. Powodzenia!)
Z poważaniem,
Zespół LetyShops