Brak biletu na losowanie 11.11
Cześć, Aleksandrze!
Chcemy pomóc rozwiązać ten problem.
Proszę odpowiedzieć na prośbę nr 1858893, którą utworzyliśmy na Twoim koncie, w sekcji „Pomoc”.
Czekamy :)
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Złożyłem 3 zamówienia za pośrednictwem serwisu LetyShops.com z cashbackiem i nigdy go nie otrzymałem. Wszystkie zwroty dokonywane były w ramach sporów i próśb do pomocy technicznej. Wsparcie techniczne twierdzi, że nie używam aplikacji poprawnie, ale robię wszystko krok po kroku tak, jak zaleca LetyShops, ale nic nie działa. Zła aplikacja.
Cześć!
Rozumiemy Cię. Równie ważne jest dla nas, abyś otrzymywał zwrot pieniędzy za każdy zakup. W odwołaniach menedżerowie przedstawili zalecenia, które pomogą uniknąć utraty zwrotu gotówki w przyszłości. W żadnym wypadku nie chcieliśmy Cię obwiniać.
Wierzymy, że kolejne zakupy pojawią się automatycznie :)
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Podobnie jak wielu kupujących, 11 listopada 2019 r. dokonałem zakupów za pośrednictwem tej usługi i poszły one na marne, podobnie jak większość osób tutaj zebranych. Odpowiedź serwisu jest banalna i nieprofesjonalna (AliExpress nie przekazało nagrody za zamówienia. Nie mogę powiedzieć dokładnego powodu, ale może to być spowodowane dużą liczbą kupujących w dniu wyprzedaży na AliExpress). Możesz kłamać, ile chcesz, ale gdybyś podniósł tyłek i podrapał się, zobaczyłbyś, że wszystkie zakupy zostały dokonane podczas jednej wizyty na AliExpress, Z JEDNEGO KONTA (oprócz SSD). Gotówkę otrzymaliśmy tylko za 2 małe rzeczy. Nie warto tracić czasu i tańczyć z tamburynem. ps. "Fly" pokazałeś swoją prawdziwą twarz i wielu przekonało się, że jesteś kolejnym oszustem. Zdecydowanie nie polecam.
Dzień dobry
Rozumiemy, że jesteś zdenerwowany. Nie otrzymaliśmy również żadnych informacji o Twoich zamówieniach.
Aby Cię wesprzeć, część zwrotu gotówki przeznaczyliśmy na bonus i dołączyliśmy bilety uprawniające do wzięcia udziału w losowaniu nagród.
Mamy nadzieję, że ktoś z nich wygra.
Aby otrzymać zwrot gotówki, zalecamy, abyś przed każdym zakupem przeszedł na stronę sklepu LetyShops. Dzięki temu uchronisz się przed przepisaniem linków afiliacyjnych przez inne rozszerzenia/programy.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Bardzo, bardzo zdenerwowany, cashback się nie pojawił. Z wydanej kwoty, cashback wynosi około 1500 rubli, a mnie przyznano 350 rubli, czyli, delikatnie mówiąc, znacznie mniej!!! I swoją drogą, to się zdarza za każdym razem!!!
Dmitriju, dzień dobry!
Nie otrzymaliśmy żadnego odszkodowania za Twoje zamówienia. Aby Cię wesprzeć, część zwrotu gotówki przeznaczyliśmy na bonus.
Mamy nadzieję, że zalecenia podane przez kierownika w odwołaniu pomogą uniknąć braku naliczenia należności w przyszłości.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Korzystam ze sklepu LetyShops od wielu lat i nawet nie zauważyłem, jak oszukują ludzi! Dają zwrot gotówki za drobne rzeczy, ale ignorują duże zakupy, nawet jeśli nie ma ich na liście, którą wciskają ludziom pod nos. Po wyprzedaży 11.11 na Aliexpress zaufanie do tej firmy gwałtownie spadło, a dodatkowo okazało się, że cashback nie jest naliczany od kwoty, którą zapłacisz (bez uwzględnienia kosztów wysyłki i ewentualnych zniżek). Załóżmy, że płacisz 700 rubli. wyłącznie za produkt, a cashback naliczany jest od 680 rubli. To po prostu magia! Czas przejść na inną usługę.
Dzień dobry
Alexandra, cashback naliczany jest automatycznie. Kwota zamówienia nie ma wpływu na ten proces. Jeżeli sklep otrzyma informację o LetyShops jako źródle transakcji, dane zamówienia zostaną przesłane do naszego systemu, a cashback zostanie wyświetlony na koncie osobistym użytkownika.
Za dokonane zakupy na Twoje konto został naliczony bonus, a także zostały dołączone bilety uprawniające do udziału w losowaniu nagród.
Masz rację. Zwrot gotówki jest naliczany od rzeczywistego kosztu produktu, pomniejszonego o rabaty i z wyłączeniem kosztów dostawy. Informacje te znajdziesz w naszym regulaminie . Najprawdopodobniej nie zwróciłeś wcześniej uwagi na ten punkt :(
Będziemy zadowoleni, jeśli będziesz z nami dalej współpracować.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Dokonałem zakupów na kwotę ponad 700 dolarów i otrzymałem zwrot gotówki w wysokości 300 rubli. Spośród ponad 70 zamówień, zwrot gotówki został naliczony tylko dla 7. Dorzucono 500 rubli rekompensaty i rozdano paczkę losów na loterię, której nikt nie potrzebował. W zeszłym roku 11.11 było tak samo. Mam już dość.
Dzień dobry
Rozumiemy Twoje emocje. Czujemy się również źle, gdy tracimy zwrot gotówki.
Partnerzy nie przekazywali informacji ani prowizji za Twoje zamówienia. Kierownik opisał możliwe przyczyny zaistniałej sytuacji w zapytaniu. Partnerzy AliExpress nie uwzględniają próśb o rozważenie przyczyn braku realizacji zamówienia objętego umową.
Bonus został doliczony do salda, a losy zostały dołączone, ponieważ spełnione zostały warunki uczestnictwa w losowaniu nagród.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Oszustwo dotyczące wielkości zwrotu gotówki. Złożyłem zamówienie na Aliexpress, zamiast 7,5% pobrano ode mnie o połowę mniej - 3,75%, mimo że kupowałem akcesorium do smartfona, co zresztą odzwierciedla nazwa produktu.
Dzień dobry
Andriej, wysokość zwrotu gotówki zależy od kategorii, do której AliExpress przypisuje produkt. Ten warunek jest umieszczany na stronie w trakcie przejścia .
Zwrot gotówki jest naliczany automatycznie.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
oszuści!!! Mylą mi się te zrzuty ekranu...
Dzień dobry
Potrzebujemy zrzutów ekranu zamówień, aby uzyskać informacje o zakupie: dacie, numerze, kwocie. Bez tego nie będziemy w stanie sprawdzić danych dotyczących transakcji i obliczyć zwrotu gotówki.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Złożyłem zamówienie i kupiłem całość. Po pewnym czasie cashback został anulowany))) Wszystko jest dla Ciebie jasne, nie zamierzam niczego udowadniać. Pożegnanie. I wracam do niezawodnego cashbacku, który faktycznie wypłaca pieniądze!
Dzień dobry
Odrzucenie wniosku o zwrot gotówki następuje automatycznie. Powodem może być naruszenie regulaminu zamieszczonego na stronie sklepu, niedopełnienie zasad dokonywania zakupów z wykorzystaniem cashbacku lub błąd podczas sprawdzania statusów.
Zawsze jesteśmy gotowi indywidualnie zająć się każdą sytuacją i pomóc użytkownikom. Szkoda, że usunąłeś konto i nie skontaktowałeś się z obsługą klienta :(
Z poważaniem,
Zespół LetyShops