Jakieś oszczędności...świetna obsługa...panowie wiedzą jak pracować z klientem...polecam!
Często robię małe zakupy w sklepie AliExpress za pośrednictwem aplikacji LetyShops. Byłem mile zaskoczony, że zwrot gotówki był tak prosty i nie było żadnego oszustwa. Mam nadzieję, że Twoje dane osobowe są bezpiecznie przechowywane i nie są narażone na ataki hakerów.
Dzień dobry
Dziękujemy za wybranie naszych usług! Cieszymy się, że zakupy online przynoszą korzyści i dobre emocje :)
Informacje dotyczące przechowywania danych osobowych w naszym serwisie znajdziesz pod tym linkiem .
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Dziękuję bardzo za pomoc w zrozumieniu mojej sytuacji, a także za bonus!
Dzień dobry
Konstantin, chętnie się Tobą zaopiekujemy :) Zawsze możesz skontaktować się z naszym działem obsługi klienta , tworząc zgłoszenie.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Długo planowałem zakupy. Dodałem każdy z nich do koszyka jeszcze raz w osobnym oknie, aktywowałem cashback, zobaczyłem napis "hurra..." W efekcie ani jednego naliczenia za zakupy na kwotę 30 tysięcy! Odpowiedź pomocy technicznej: cóż, wiesz, coś stało się z linkiem, krótko mówiąc, nie wypłacimy Ci żadnego zwrotu gotówki, nasz lpgin niczego nie gwarantuje i ogólnie rzecz biorąc, nie możesz mieć pewności, że link jest poprawny. Odmówili nawet zmiany statusu tych zakupów. Resztę wycofuję i przenoszę się do innej usługi. To właśnie radzę każdemu zrobić.
Anton, dzień dobry!
Rozumiemy, że jesteś zdenerwowany. Wierzcie mi, my również, ponieważ za zakupy, których dokonaliście, nie otrzymaliśmy żadnych informacji ani prowizji od partnerów. Przekazaliśmy maksymalną możliwą kwotę na wsparcie.
Mamy nadzieję, że rekomendacje udzielone przez managera w apelacji pomogą w przyszłości zaoszczędzić pieniądze.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Wasza strona jest do bani, jesteście kłamcami. Zarezerwowałem 5 hoteli, a zgodnie z Państwa zasadami oferty pojawią się w sprzedaży w ciągu maksymalnie 24 godzin. NIE POJAWIŁ SIĘ ŻADEN, minęły już cztery dni... Czy Booking potwierdzi zwrot gotówki, czy nie, oto następne pytanie... Przeczytałem wiele opinii na temat tego, że zwrot gotówki nie został naliczony, w szczególności na Booking, ale teraz zobaczyłem to na własne oczy. Na innej podobnej stronie nie ma podobnych problemów. Nie daj się nabrać na promocje, są oszukańcze.
Dzień dobry
Rozumiemy Twoje emocje. Czujemy się również źle, gdy tracimy zwrot gotówki.
Nie otrzymaliśmy żadnych szczegółów dotyczących Twojej rezerwacji. Ważne jest, aby zrozumieć dlaczego, dlatego planujemy złożyć wniosek do partnerów. Prosimy o zachowanie rachunków hotelowych. Ze swojej strony zrobimy wszystko co możliwe, aby rozwiązać ten problem.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Witam, złożyłem zamówienie telefonicznie. Zamówiłem fajny rejestrator samochodowy (z nawigacją, funkcjami nagrywania awaryjnego itp.). Przesyłka została dostarczona pocztą. Rozpakowałem go w domu i okazało się, że jest zupełnie inny niż ten, który reklamowała dziewczyna. Informacje o rodzaju aparatu udało mi się znaleźć tylko w Internecie, ponieważ opis był jedynie w języku angielskim i chińskim. Nie jest jasne, kto zwróci mi pieniądze. Jestem rozczarowany.
Dzień dobry
Jesteśmy usługą cashback LetyShops. Dokonując zakupów za pośrednictwem naszego serwisu w sklepach stacjonarnych, możesz zwrócić część wydanych pieniędzy w formie cashbacku. Ale nie jesteśmy sklepem. Nie sprzedajemy i nie wysyłamy towarów.
Szkoda, że znalazłaś się w takiej sytuacji. Oszuści najprawdopodobniej przedstawili się w imieniu naszej usługi. Zalecamy dokonywanie zakupów tylko na zaufanych stronach, po zapoznaniu się z opiniami w Internecie.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Bardzo bym chciał, żeby wypłata środków była od 100 rubli.
Marina, dzień dobry!
Minimalna kwota wypłaty w naszym serwisie wynosi 500 rubli, ponieważ pobieramy prowizję za przelew. Jeśli warunki ulegną zmianie, na pewno powiadomimy użytkowników :)
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Po długiej korespondencji z LetyShops, potwierdzeniach i innych kłopotach, cashback w końcu pojawił się w portfelu. Rzeczywiście, Alika przyjechała od razu po otrzymaniu zamówienia. Charakterystyka tej witryny nie jest jasna.
Dzień dobry
Proces naliczania zwrotu gotówki na saldo odbywa się automatycznie. Czasami partnerzy potrzebują więcej czasu na przetworzenie informacji o zamówieniu i przesłanie ich do nas. Aby nie kazać Ci dłużej czekać, poprosiliśmy o potwierdzenie zapłaty za Twoje zamówienie.
Wierzymy, że takie opóźnienia nie będą się już zdarzać.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Dokonałem ponad 60 zakupów w Letyshops i dość szybko osiągnąłem maksymalny poziom. Wypłata środków jest bardzo prosta, zajmuje mi to maksymalnie 10 minut, a pieniądze są już na karcie. Nigdy nie musiałem kontaktować się z działem pomocy technicznej, ponieważ nie było żadnych problemów z naliczaniem zwrotu gotówki. Jedyną rzeczą, która mnie zmyliła podczas pracy ze sklepem kiwi.com, był fakt, że cena biletów lotniczych bez rozszerzenia LetyShops była niższa niż z nim. Ale w tym przypadku, moim zdaniem, zarzut dotyczy wyłącznie sklepu, bo to on ustala cenę na stronie internetowej. Dziękujemy Letyshops za wygodną obsługę i szybką wypłatę pieniędzy!)
Anno, dzień dobry!
Dziękujemy za miłe słowa! :) Dzięki takim recenzjom chcę się rozwijać.
Dotyczące Kiwi.com. Koszt biletu po zmianie usługi może różnić się od kosztu przy bezpośrednim wejściu na stronę sklepu. Oto warunki współpracy. Jeśli informacje ulegną zmianie, na pewno o tym poinformujemy na stronie.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
W grudniu 2019 roku zamówiłem trzy karty SIM Yota. Za każdą kartę SIM mieli mi przyznać zwrot gotówki w wysokości 300 rubli, ale po kilku dniach zamiast 300 rubli za jedną kartę SIM przyznali mi 201,60 rubli, a za dwie pozostałe 13,44 rubli zamiast 300 rubli za każdą. Złożono wniosek o wsparcie nr 1914717, minął ponad miesiąc, a obiecany zwrot gotówki w wysokości 900 rubli wciąż nie nadszedł. LetyShops osiągnął dno, nie zamawiajcie tutaj, bo zostaniecie oszukani.
Dzień dobry
Jewgieniju, skontaktowaliśmy się z naszymi partnerami w celu wyjaśnienia szczegółów dotyczących zamówień. Menedżer utrzymuje sytuację pod kontrolą. Gdy tylko otrzymam odpowiedź, poinformuję Cię o tym w wiadomości. Pytanie nie pozostanie nierozwiązane.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops