Nie widzę sensu współpracy z Letyshopem, skoro jest tam G***o. Pobierają pieniądze od pierwszego zakupu i to bardzo szybko, a ja jestem tu już 2,5 roku i nie mogę dostać tych cholernych 250 UAH, niestety.
Drogi Letyshop, czy monitorujesz opinie ludzi? To cholernie dużo negatywnych opinii, weź przykład z innych, takich jak S***, naprawdę, popraw swoje błędy i zmodernizuj swoją usługę, nie wypada, żeby LUDZIE czekali tak długo na wypłatę przez kilka lat, dokonaj wypłaty pieniędzy na minimalne kwoty, jak twoi konkurenci, a wtedy wszystko będzie w porządku również dla ciebie.
Dzień dobry
Rzeczywiście istnieje minimalna kwota wypłaty. Opłatę za przelew pokrywa nasz serwis. Programy „Cashback bez zakupów” i „Przyprowadź przyjaciela” pomogą Ci zaoszczędzić szybciej.
Oczywiście, uwagi i życzenia naszych użytkowników są dla nas ważne. Codziennie pracujemy nad tym, aby stawać się lepszymi.
Bądźcie czujni, wkrótce więcej nowości :)
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Letyshops współpracuje ze sklepem Citrus. Citrus sam w sobie zmienia numery zamówień, nawet w tych zamówieniach, w których nie zaszły żadne zmiany. Na stronie sklepu można znaleźć wiele negatywnych opinii. Proszę mi powiedzieć, dlaczego LetyShops nadal współpracuje z tymi oszustami? Dlaczego kierownictwo firmy nie czyta recenzji? Wnioskuję, że jest to korzystne również dla Ciebie. Prawie 1500 hrywien - nie otrzymałem z powodu oszustów cytrusowych i stosunku do klientów LetyShops. Nikt się o nas nie troszczy. Najważniejsze jest zarabianie pieniędzy, nie ma znaczenia jaką metodę wybierzesz.
Dzień dobry
Monitorujemy wszystkie informacje zamieszczane na stronie.
Po sprawdzeniu statystyk zamówień zauważyliśmy, że w wielu przypadkach cashback jest naliczany na saldo naszych użytkowników, dlatego nawiązaliśmy współpracę z tym sklepem. Na razie możemy polecić zwrócenie uwagi na fakt, że zamówienie online jest realizowane. Zalecenie to dotyczy wszystkich sklepów.
W przypadku odrzucenia wniosku o zwrot gotówki ani my ani użytkownicy nie otrzymamy żadnej nagrody.
Dodatkowo mamy możliwość skontaktowania się z naszymi partnerami, aby spróbować zrozumieć przyczynę braku naliczenia należności. Warunkiem podstawowym pozostaje rejestracja i opłacenie zamówienia, które zostało złożone za pośrednictwem naszego serwisu.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Strona internetowa pomogła mi rozwiązać problem naliczania zwrotu gotówki. Dziękuję! Powodzenia i pomyślności!
Ten sam zwrot gotówki został odrzucony dwukrotnie. Twierdzą, że skontaktowanie się ze sklepem zajmie im 6 tygodni. Nie ma tu nic do powiedzenia; w średniowieczu posłańcy pracowali szybciej. O ile rozumiem, pieniądze wypłacane są tylko blogerom.
Dzień dobry
Proszę się nie denerwować. Gdy tylko otrzymamy pozytywną odpowiedź od naszych partnerów, prowizja zostanie natychmiast zapisana na Twoim koncie. Komunikacja jest opóźniona, ponieważ nie współpracujemy bezpośrednio, ale poprzez specjalne programy partnerskie.
Miejmy nadzieję, że odpowiedź na Twoje zamówienia nadejdzie jak najszybciej ;)
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Doskonała obsługa. Kiedyś Kyivstar nie wypłacał zwrotu gotówki za doładowanie konta. I zawsze tak naliczają, zamawiam z Aliexpress, ale zamawiałam też z Rozetki i procent jest super, mam już 10% podwyżki. Nie przestanę, to drobnostka, ale miło, że pieniądze kapią znikąd. Dziękuję Letyshops(y)
Dzień dobry
Cieszymy się, że nasze usługi przypadły Ci do gustu.
Niestety, cashback Kyivstar nie jest naliczany za zasilenie konta, więc nie pojawił się na Twoim koncie. Aby uniknąć nieporozumień, przed dokonaniem zakupu z wykorzystaniem cashbacku prosimy o zapoznanie się z warunkami współpracy. Jak mawia przysłowie: przezorny zawsze ubezpieczony!
Dziękujemy, że jesteście z nami ;)
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Komentarz 1: Nie pozwolono mi przelać zwrotu gotówki na kartę, mimo że termin ważności już minął. Nie odpowiadają na wiadomości. Myślę, że to jakiś rodzaj oszustwa. Raz miałem szczęście i udało mi się wypłacić pieniądze. To był koniec. Wygląda na to, że będziemy musieli pożegnać się z cashbackiem i LetyShops.
Komentarz 2: Od miesiąca proszę o pomoc w zwrocie gotówki na kartę — zero reakcji. Albo piszą formalne odpowiedzi, albo sprawa zostaje zamknięta. Pieniądze nadal leżą w biurze. Letyshop nie jest zainteresowany pomaganiem klientom w przelewaniu pieniędzy na ich kartę. Wymagane są zrzuty ekranu. Mam już dość wysyłania zrzutów ekranu z cashbackami. Wszystko pozostało bez zmian. Czy warto się z nimi w ogóle kontaktować, polecać znajomym, żeby potem ich stracić dając się oszukać przez te letyshopy. Pierwsza recenzja nie została opublikowana. Tak więc jest wiele negatywnych. Proszę zwrócić na to uwagę.
Cześć!
Wszystkie recenzje na naszej stronie są moderowane. W odniesieniu do pierwszego komentarza, skontaktowaliśmy się z Tobą drogą mailową, aby wyjaśnić informacje i uzyskać pomoc. Niestety nie otrzymaliśmy odpowiedzi.
Przyjrzeliśmy się również saldu i otwartym wnioskom w sekcji „Pomoc”. Żądanie wypłaty zostało przetworzone przez system płatności. Zwrot gotówki za zamówienia w sklepach AliExpress, Notino, Make UP ma status „Oczekujący”. We wnioskach menedżerowie określili ramy czasowe, w których środki powinny zostać zaksięgowane na saldzie.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Nigdy wcześniej się z czymś takim nie spotkałem. To nie jest usługa, to jest jakiś chaos. Zawsze! Zawsze powtarzam! Dokonuję zakupów z przejściem z tej usługi w cudzysłowie. W dniu 11.11. spośród 24 zamówień, oczekująca refundacja pojawiła się tylko dla 7 zakupów. Napisałem na czacie, powiedzieli, że nastąpiła usterka techniczna, że ją rozwiążą i przypiszą wszystkie zasługi. Minęły ponad dwa miesiące! Zgarnęli pieniądze! Nie doliczyli mi też pieniędzy za znajomych 11.11, mimo że dokonaliśmy zakupów, siedząc na tej samej kanapie. Niech cię diabli wezmą! Dwa dni temu dokonano zakupu za prawie 500 dolarów! Gdzie są zaległe należności? Nie odpowiadają na pytania na messengerze! Oni ignorują. Ludzie, nawet nie myślcie o angażowaniu się w relacje z tymi ludźmi i zarabianiu na życie za cudze pieniądze!
Oszuści publikują negatywne recenzje w stosunku 20 do 1. Oczywiście! W przeciwnym razie trzy słabe pozytywne wiadomości po prostu utonęłyby w milionie negatywnych! Oszuści! Potrafią jedynie ukraść pieniądze innych ludzi.
Nie próbuj niczego od nich uzyskać, jeśli zostałeś oszukany! Oni to po prostu ignorują!!!!
Dzień dobry
Polina, cashback naliczany jest automatycznie. Jeśli sklep otrzyma informację, że użytkownik przed złożeniem zamówienia opuścił sklep LetyShops, przekazuje dane dotyczące zakupu do naszego systemu. Jeśli tak się nie stanie, również nie otrzymamy prowizji.
Proszę mi wierzyć, zależy nam na tym, aby użytkownicy odnosili korzyści ze swoich zakupów i byli zadowoleni z usług.
Wszystkie recenzje są moderowane i publikowane w kolejności ich otrzymania. Widzimy, że masz już otwartą prośbę do obsługi klienta. Odpowiedź zostanie udzielona w ciągu 24 godzin. Menedżer dołoży wszelkich starań, aby pomóc.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Cześć!!! Pieniądze dotarły!!! Wszystko w porządku!!! Zawsze będę korzystać z LetyShops!!! Dziękuję za wszystko, co jest bez oszustwa!!!
Wielkie podziękowania dla serwisu LetyShop za pracę jego zespołu. Próbujecie, chłopaki. Dobrze zrobiony!
Były sytuacje, gdy cashback nie był wyświetlany, ponieważ aplikacja przez jakiś czas nie działała prawidłowo, po czym została zaktualizowana i teraz wszystkie zakupy odbywają się normalnie.
Tatiana, gratulacje!
Cieszymy się, że zamówienia zostały pomyślnie zaksięgowane na Twoim koncie.
Jeżeli napotkasz jakiekolwiek trudności, koniecznie napisz. Zawsze szczęśliwy!
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Nie będę już korzystać z tych usług! Zakupy na duże kwoty od razu trafiają na listę sklepów, które nie współpracują z Letyshops, a mały cashback przechodzi bez problemów, ale jeśli jest duży, od razu zaczyna się jawne oszustwo. Zazwyczaj rezygnuję z usługi pomimo, że na koncie są jeszcze jakieś pieniądze!
Dzień dobry
Vitaly, przykro nam, że podjąłeś taką decyzję.
Proszę mi wierzyć, nas również interesuje automatyczne naliczanie zwrotu gotówki. Tylko w tym przypadku otrzymujemy prowizję od partnerów. Widzimy, że masz otwarte prośby do obsługi klienta. Menedżerowie postarają się pomóc.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops