Dziękuję za pomoc, szybkie rozwiązanie problemu i szybką pracę nad znalezieniem mojego cashbacku! Aleksiej (Irkuck).
Cześć, Aleksiej!
Świetnie, że jesteś z nami. :)
Zawsze chętnie pomożemy.
Pozwól, aby cashback pojawił się natychmiast, a Twoje zakupy stały się udane i zyskowne.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Dobra aplikacja. Automatyczne włączanie. zwrot gotówki jeśli odwiedzisz stronę partnera. Ale! Zawsze jest. Ale na przykład kody promocyjne nie są brane pod uwagę, trzeba je wcześniej sprawdzić, aby dowiedzieć się, czy będzie cashback, czy nie - to jest niewygodne. Na stronie internetowej partnera podano, że z kodem promocyjnym zwrot gotówki będzie mniejszy niż bez niego. No dobrze! A potem okazało się, że wiele kodów promocyjnych w ogóle nie daje zwrotu gotówki. Dlatego skontaktowałem się z działem obsługi zapytań. Zespół zareagował szybko i problem został rozwiązany na moją korzyść. Dziękuję!
Dzień dobry
Tina, dziękuję za poświęcenie czasu na podzielenie się swoją opinią :)
Przeczytaliśmy apel. Widzimy, że cashback za zamówienie w Czytajskim Gorodzie nie został uwzględniony, ponieważ użyto niedozwolonego kodu promocyjnego. Listę publikujemy na stronie sklepu .
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Podoba mi się ta usługa! Jeśli wystąpią jakiekolwiek opóźnienia w wypłacaniu zwrotu gotówki, wszystko jest szybko rozwiązywane. Wypłata pieniędzy jest bardzo łatwa. 5 minut i są na mapie.
Dzień dobry!
Natalie, dziękujemy za opinię :) Staramy się.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
NIe został mi uznany cashback przez Media Expert, ale dział LetyShops postanowił mi ten cashback przyznać mimo że nie dostali odpowiedzi ze strony partnerów. Dziekuję na prawdę miły gest :D
Dzień dobry!
Zawsze chętnie pomogę Państwu. :)
Z poważaniem,
zespół LetyShops
Wszystko było super, świetny zespół, odzyskałem pieniądze z aplikacji i w mniej niż 15 minut miałem je na swoim koncie, gratulacje dla świetnego zespołu
Całkowicie zgadzam się ze stwierdzeniem morozova.83. Był zwrot pieniędzy - przyjęli go i odrzucili jako zamówienie utracone - ale zrobiłam wszystko tak, jak było napisane i jestem klientką Litishop od ponad roku!!!!! Staliście się trochę chciwi!!!! Napisałem wiadomość dotyczącą obsługi klienta i załączyłem wszystkie zrzuty ekranu. wszystkie przejścia -- przyjęli i odrzucili cashback, a jeden w ogóle nie został zwrócony!!! Dojdźmy do sedna sprawy!!!
Dzień dobry
Michaił, cashback zostanie automatycznie dodany do Twojego salda, jeśli nie zostaną naruszone warunki sklepu i algorytm zakupów z wykorzystaniem cashbacku.
Widzimy, że przy składaniu zamówienia w serwisie iHerb użyto kodu polecającego. W takich przypadkach partnerzy nie przekazują nam prowizji, z której moglibyśmy wypłacić zwrot gotówki.
Przed dokonaniem zakupu prosimy zapoznać się z informacjami na stronie sklepu. Pomoże to uniknąć podobnych sytuacji w przyszłości :)
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Dziękuję bardzo za pomoc w dokonaniu zwrotu.
Nigdy nie otrzymuję automatycznych zwrotów pieniędzy, mimo że postępuję ściśle według instrukcji. Zawsze muszę je odebrać. Według tej drugiej firmy na odpowiedź można czekać do 8 tygodni.
Cześć.
Przykro nam, że spotkała Cię taka sytuacja.
Niestety, jeśli z jakiegokolwiek powodu nie otrzymasz zwrotu gotówki za zamówienia u nas, tracimy także należne nam odszkodowanie. Dlatego też, podobnie jak Państwo, zależy nam na tym, aby proces zakupu przebiegał sprawnie.
Aby dowiedzieć się, dlaczego Twój cashback się nie pojawił, wysyłamy zapytanie do naszych partnerów. Nie martw się, gdy tylko otrzymamy odpowiedź, nasz menedżer Cię o tym poinformuje.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Bardzo dobra obsługa, chętnie z niej korzystam. Stopniowo będzie trzeba otwierać więcej sklepów. Ale na razie jesteśmy fanatykami. Bardzo polecam.
Kupując na Iherb – nigdy! zwrot gotówki nie jest naliczany. Każde zamówienie należy zgłosić jako zaginione i odczekać 8 tygodni. I nie jest jasne, czy zostanie znaleziony, czy nie) Przy każdym zakupie zawsze aktywuję LetyShops i wyświetla się on jako aktywny.
Dzień dobry
Na utratę zwrotu gotówki za zamówienia z serwisu iHerb może mieć wpływ kilka czynników, w tym:
- korzystanie z kodów polecających;
- kliknięcie linku z innych źródeł reklamowych/linku blogera.
Skontaktujmy się z naszymi partnerami, aby lepiej zrozumieć sytuację. Tak, na odpowiedź możesz czekać około 8 tygodni, ponieważ nie współpracujemy ze sklepem bezpośrednio, lecz za pośrednictwem programu partnerskiego. Status swojego wniosku możesz śledzić na swoim koncie osobistym. Poczekajmy razem.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Cześć wszystkim. Lubię LetyShops, wypłaciłem pierwsze 500 rubli na kartę, nie minął nawet dzień, a 500 rubli już jest na karcie. Na razie daję 4 gwiazdki, ponieważ nigdy nie udało mi się skorzystać z kodów promocyjnych. Klikam „zastosuj kod promocyjny” i w odpowiedzi panuje CISZA. Algorytm aplikacji jest dość zawiły.
Dzień dobry
Ildar, dziękuję za opinię :)
Skontaktowaliśmy się z Tobą drogą mailową, aby wyjaśnić informacje o kodach promocyjnych.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Jesteście najlepsi!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dzień dobry!
Dziękujemy bardzo za te miłe słowa. :)
Z poważaniem,
zespół LetyShops