Aplikacja pomagająca oszczędzać na zakupach, zwracająca użytkownikom część pieniędzy wydanych na zakupy w sklepach internetowych na całym świecie w formie zwrotu pieniędzy. Wypłata jest szybka, a obsługa klienta jest skuteczna. Szkoda, że nie poznałam jej wcześniej.
LetyShops obiecało cashback za zakupy w MVideo w wysokości 3500 rubli. Rozszerzenie przeglądarki nie współpracuje ze stroną MVideo i prosi o przejście do LetyShops, wybranie sklepu i dokonanie zakupu. Zwrot pieniędzy nie został otrzymany. Po skontaktowaniu się z pomocą techniczną otrzymałem odpowiedź informującą o tym, że zwrot gotówki został przeniesiony do innego zasobu, wraz z listą przyczyn, dla których tak się stało. Żaden z podanych powodów mi nie odpowiada. Wypłacone odszkodowanie - 1000 rubli. W efekcie padłem ofiarą oszustwa ze strony LetyShops, ponieważ nie otrzymałem obiecanego zwrotu pieniędzy.
Dzień dobry
Rozumiemy Twoje rozczarowanie. Niestety prowizja, z której naliczany jest cashback, nie została przekazana na nasz serwis. Staraliśmy się pomóc w tej sytuacji przekazując odszkodowanie z budżetu firmy w wysokości 1000 rubli.
Nie zawsze jest możliwe dokładne wyjaśnienie przyczyny lub czynnika, przez który proces przesyłu danych został zakłócony, dlatego kierownik opisuje możliwe czynniki mające wpływ na naliczanie.
Mamy nadzieję, że zostaniesz z nami na dłużej, a przyszłe zakupy z wykorzystaniem cashbacku będą wyświetlane automatycznie.
Zespół LetyShops
Jestem zachwycona Letyshopem, ale muszę przyznać, że ich partnerzy są najgorsi. Ciągle muszę domagać się zwrotu gotówki, który powinnam otrzymać, a którego nie otrzymuję, zwrotu, który nawet nie jest rejestrowany, a gdy pytam o to w sklepie, oni umywają ręce, mówiąc, że Letishop jest dla nich czymś zewnętrznym. Osoba lub osoby stojące za stroną Letishop są zawsze życzliwe i starają się rozwiązywać problemy. Robię zakupy online regularnie i muszę przyznać, że jedynymi serwisami, które religijnie honorują cashback, są AliExpress i Booking. Reszta (apteki, księgarnie, kwiaciarnie) to już tylko kwestia szczęścia, jeśli nie udzielą pozwolenia lub go odmówią.
Cześć, Mari.
Dziękujemy za podzielenie się z nami swoimi wrażeniami z zakupów.
Jesteśmy również zainteresowani przyznaniem zwrotu gotówki. Tylko w tym przypadku otrzymujemy prowizję od partnerów. Na naliczenie zwrotu gotówki może mieć wpływ kilka czynników (nadmierna ilość przesłanych danych, naruszenie regulaminu sklepu, opóźnienie płatności).
Mamy szczerą nadzieję, że problemy z cashbackiem nie będą się już powtarzać i że zakupy online będą dla Państwa przyjemnością.
Pozdrowienia ❤
Pamięć podręczna została utracona. I zawsze się gubi, gdy jest albo zwiększony cashback, albo chciałeś wziąć udział w rozdaniu iPhone'a, albo jak teraz, złapać piątaka, nie wiem jak inni, ale z AliExpress nie zawsze, ale głównie kłopoty, już usunąłem jedno konto w przypływie wściekłości, wydaje się, że nadszedł czas, aby ponownie odesłać tę usługę, z drugiej strony jest to darmowa rzecz i nikt nikomu nic nie jest winien.
Dzień dobry
Sytuacje utraty cashbacku są dla nas również nieprzyjemne. Sklep może nie otrzymać informacji o LetyShops jako źródle przejścia, jeśli został naruszony algorytm zakupowy lub warunki sklepu. Na przykład, produkt został wcześniej dodany do koszyka pomijając tę usługę lub wykorzystano kod promocyjny. Widzimy, że problem z naliczaniem zwrotu gotówki został rozwiązany w odwołaniu.
Zgodnie z warunkami promocji, bilety dołączane są tylko do tych zamówień, które automatycznie pojawiły się w systemie. Przed nami jeszcze wiele interesujących losowań. Będzie jeszcze okazja spróbować szczęścia:)