* Produkty niepowiązane to produkty ze sklepów, które nie są uczestnikami programu partnerskiego. Za każdy taki produkt AliExpress przyznaje tylko 1% cashbacku, niezależnie od kategorii produktu.
Zaoszczędziłem pierwsze 500 rubli na wypłatę środków za 2 lata (!). Początkowo cashback wynosił 10%, potem gwałtownie spadł. A ponieważ zamawiam wszystkie drobiazgi, długo oszczędzałam. Złożyłem prośbę o wypłatę środków i przyszli na kartę w ciągu 5 minut. Dobra obsługa, ale teraz wychodzę na inną stronę cashback z bonusami i dużym procentem.
Dzień dobry, Anastasio!
Dziękujemy za twoją opinię. Dajemy z siebie maksimum, biorąc pod uwagę, że rozwijamy serwis, powiększamy zespół, podłączamy kolejne sklepy, inwestujemy w rozwój programu lojalnościowego i prowadzimy promocje.
Chcemy, aby nasi użytkownicy przez cały rok otrzymywali jak najwięcej dodatkowych bonusów (np. kody lotnicze i nagrody podczas losowań), co dostarczy im więcej pozytywnych emocji niż niewielka różnica w stawkach cashbacku.
Wierzymy, że wybierają nas ci, którzy lubią takie podejście. I oczywiście będziemy zadowoleni, jeśli zdecydujesz się z nami zostać. W każdym przypadku szanujemy prawo każdego użytkownika do wyboru usługi spełniającej jego wymagania.
Jeśli masz jakieś pytania, koniecznie napisz.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Złożyłem kilka zamówień na Aliexpress na łączną kwotę 3600 rubli, towar został wysłany, ale kwota cashbacku nie pojawiła się na moim koncie i to nie pierwszy raz. Na każde zamówienie trzeba narzekać.
Dzień dobry, Marat!
Dziękujemy za twoją opinię. Rozumiemy Twoje emocje i naprawdę chcemy uniknąć sytuacji, w których cashback nie jest rejestrowany.
Spróbujmy wspólnie zrozumieć ten problem. W tym celu utworzyliśmy już odwołanie za pośrednictwem Twojego konta osobistego, sekcja „Pomoc”. Mamy nadzieję na Twoją pomoc i dołożymy wszelkich starań, aby Ci pomóc.
Miłego dnia!
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
cashback naliczany jest co drugi raz. bez względu na to, czy przełączasz się z aplikacji, czy z komputera. z reguły nie liczy się wieczorem. jeśli nie zostało to policzone od razu po zakupie, to nie można czekać na 100%.
Dobry dzień!
Dziękujemy za twoją opinię. Anton, zwrot gotówki za zamówienia ze sklepu Aliexpress jest rejestrowany na Twoim koncie osobistym w ciągu 24 godzin. Rzeczywiście, większość zamówień wyświetla się niemal natychmiast po rejestracji.
Zgodnie z danymi z Twojego konta osobistego, utworzyłeś już odwołanie do naszego serwisu opiekuńczego i wspólnie z kierownikiem rozwiązujemy problem.
Mamy nadzieję, że w przyszłości nie będzie więcej trudności z uzyskaniem cashbacku.
Jeśli masz jakieś pytania - koniecznie napisz.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Złożyłem zamówienie na Aliexpress, towar został wysłany, ale zamówienie nie pojawiło się na moim koncie osobistym w Letishop.
Witam!
Dziękujemy za twoją opinię.
Bardzo nam przykro, że spotkałeś się z taką sytuacją i zwrot gotówki nie pojawił się na Twoim koncie osobistym. Aby pomóc Ci w tej sytuacji, stworzyliśmy odwołanie w sekcji „Pomoc” na Twoim koncie osobistym.
Będziemy bardzo wdzięczni za pomoc. Czekamy na Twoje informacje.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Rzeczy są dobre!
Kupiono 3500 w październiku. Nigdy nie dostałem zwrotu pieniędzy.
Witaj Dmitry!
Dziękujemy za skontaktowanie się z nami. Niestety nie otrzymaliśmy ze sklepu informacji o Twoim zamówieniu, a także nie otrzymaliśmy nagrody.
Stworzyliśmy odwołanie w sekcji „Pomoc” na Twoim koncie osobistym, aby pomóc w tej sytuacji. Czekamy na Twoją odpowiedź.
Miłego dnia!
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Teraz zrobiłem dwa zamówienia w Ali, pierwsze na 3600, a drugie na 1800. Drugie zostało uznane za pierwsze zignorowane! Takie ławice są bardzo powszechne. Do akcji 11,11 z 20 zamówień, w najlepszym przypadku, przeszło 5. To są towarzysze NA ***** W! Ani rozszerzenie przeglądarki, ani aplikacja na Androida nie dają 100% gwarancji na to, czy rozważasz cashback, czy nie. Czekam na ostatnie zamówienia, wypłacam cashback i usuwam wszystko, co jest związane z Twoją usługą.
Witaj Dmitry!
Dziękuję za twoją opinię i stanowisko. Rozumiemy, że sytuacje, w których traci się cashback, są naprawdę nieprzyjemne. Aby Ci pomóc, stworzyliśmy odwołanie w sekcji „Pomoc” na Twoim koncie osobistym. Mamy nadzieję, że uda nam się to rozgryźć i odzyskać Twoje pieniądze.
Szanujemy prawo każdego z naszych klientów, niezależnie od tego, czy korzysta z naszych usług, czy nie. Ale będziemy bardzo zadowoleni, jeśli zdecydujesz się z nami zostać.
Czekamy na Wasze opinie. Miłego dnia!
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Cashback nie jest przyznawany, jakiś nonsens, stara wersja strony jest natychmiast naliczana, ale to już drugi raz nic. Przepraszam za to wszystko, że musisz wyjść z opery, jeśli strona działa, to powinna działać z dowolnej przeglądarki. Frajerzy rozwodowi.
Witaj Michaił!
Dziękujemy za twoją opinię. Bardzo nam przykro, że tak odbierasz usługę. Prowadzimy naszą działalność w sposób uczciwy i zawsze staramy się pomóc naszym użytkownikom w razie jakichkolwiek trudności.
Przede wszystkim chcielibyśmy zwrócić Państwa uwagę na fakt, że nasz serwis działa ze wszystkimi przeglądarkami, nie tylko z przeglądarką Opera. Powiedz mi, skąd masz te informacje?
Aby Ci pomóc, stworzyliśmy odwołanie w sekcji „Pomoc” na Twoim koncie osobistym. Na pewno spróbujemy to rozgryźć.
Czekamy na Twoją odpowiedź. Miłego dnia!
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Zamówiłem to za 5000k i nawet nie wyrzuciłem cashbacku z powodu czekania.
Witam!
Dziękujemy za twoją opinię. Według naszych informacji utworzyłeś już zgłoszenie do naszego serwisu opiekuńczego. Nie martw się, na pewno postaramy się zrozumieć tę sytuację i pomóc.
Czekamy na Twoją odpowiedź. Życzę miłego wieczoru!
Z poważaniem,
Zespół LetyShops