* Produkty niepowiązane to produkty ze sklepów, które nie są uczestnikami programu partnerskiego. Za każdy taki produkt AliExpress przyznaje tylko 1% cashbacku, niezależnie od kategorii produktu.
Jestem bardzo zadowolona, wszystko zaksięgowane na czas, zamówienie wykonałem i opłaciłem, po 5 minutach zwrot gotówki jest zaksięgowany. Właśnie potwierdziłem, że otrzymałem zamówienie, cashback jest natychmiast zaksięgowany, wypłata pieniędzy również jest szybka. Jedyne, czego naprawdę nie lubię, to kwota, którą można wziąć, jest bardzo duża, trzeba długo czekać, aż zostanie wpisane 500 rubli. zwrot gotówki. Zrobiłbym wypłatę pieniędzy, zaczynając od 200 rubli, byłbym bardzo wdzięczny i myślę, że nie jestem sam!
Straszna obsługa, małe rzeczy przychodzą za każdym razem. Większe zamówienia nie są kredytowane. Zamówiłem 10 000 rubli. elektronika z premią. Cashback 90 rubli. Jest tylko jeden śmiech. Nie polecam.
Witam!
Dziękujemy za twoją opinię. Koszt zamówienia w żaden sposób nie wpływa na ustalenie cashbacku. Jeśli zwrot gotówki za Twoje zamówienia nie jest rejestrowany, najprawdopodobniej popełniono błąd podczas składania zamówienia lub przyczyna nadal tkwi w urządzeniu, z którego składane są zamówienia. Abyśmy mogli zrozumieć powód braku naliczenia i pomocy, utworzyliśmy odwołanie z Twojego konta osobistego, sekcja „Pomoc”.
Czekamy na Twoją odpowiedź. Miłego dnia!
Wszystkiego najlepszego,
Zespół LetyShops
BARDZO ZADOWOLONY !!! UPEWNIJ SIĘ, ŻE ZAWSZE BYŁA ŻÓŁTA IKONA, CZASEM JEST ODŁĄCZONA !!! WIĘC OBSERWUJ ZANIM ZAPŁACISZ KOSZYK I OTRZYMASZ WSZYSTKO !!!
Dobry dzień! Mój cashback był wskazany do 9% do 28.02 (włącznie). Dokonałem płatności dzisiaj, ale cashback wyliczył tylko 3% ((((((((((((()
Dzień dobry, Katerino!
Dziękujemy za twoją opinię. Niestety w tej chwili kod lety nie jest ważny.
Zachwycamy naszych użytkowników okresowymi promocjami, świetnymi ofertami, kodami lety.
Aby nie przegapić wszystkich interesujących ofert - śledź nasze listy, grupy w sieciach społecznościowych, odwiedź stronę.
8 marca zbliża się wielkimi krokami, jesteśmy pewni, że będziemy mogli Was zadowolić.
Proszę wybaczyć tę niedogodność.
Jeśli masz jakieś pytania lub życzenia dotyczące pracy serwisu, koniecznie napisz.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Nie otrzymałem zwrotu gotówki od roku. Co miesiąc robię zakupy za duże sumy. Jestem bardzo rozczarowany obsługą. Proszę podejmij działanie.
Dzień dobry, Andrzeju!
Dziękujemy za twoją opinię. Bardzo ważne jest dla nas, aby każde Twoje zamówienie zostało pomyślnie zarejestrowane na Twoim koncie osobistym. Dlatego każdego dnia pracujemy nad udoskonaleniem naszego serwisu i składamy wiele zamówień testowych w różnych sklepach. Na podstawie przeprowadzonych testów dokonujemy korekty zasad dokonywania zakupów z cashbackiem.
Stosując się do naszych zasad i zaleceń, możesz zminimalizować ryzyko utraty cashbacku.
Aby zrozumieć przyczynę nienaliczania cashbacku za Twoje zamówienia, utworzyliśmy odwołanie za pośrednictwem Twojego konta osobistego, sekcja „Pomoc”.
Poczekamy na opinie i dołożymy wszelkich starań, aby rozwiązać problem na Twoją korzyść. Miłego dnia!
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Problemy z obliczaniem cashbacku z aliexpress są ostatnio bardzo częste. Sądząc po komentarzach, nie jestem jedyny. Kontaktując się z pomocą, są za to mile widziani, dzięki. Myślę, że problem leży po ich stronie. Korzystam z serwisu od dawna, jeśli nie te awarie to wszystko jest w porządku.
Już nie raz muszę przypominać, że zakupy dokonywane były przez ten wątpliwy „moim zdaniem” (czysto mój IMHO) sklep. Istnieje fakt zakupów, nie znajduje to odzwierciedlenia na koncie osobistym. Czy warto dalej być na tym zasobie... Bardzo źle.. nie będziesz mi przypominał, -o sklepie Leti
Dzień dobry, Aleksiej!
Dziękujemy za twoją opinię. Niestety, wiele różnych czynników może wpływać na naliczanie cashbacku. Najczęściej powodem, dla którego cashback może nie być wyświetlany, jest nieprzestrzeganie zasad, funkcje sklepu. Czasami przyczyną utraty jest urządzenie, z którego składane jest zamówienie. Ponieważ na ustalenie zwrotu gotówki mogą mieć wpływ rozszerzenia przeglądarki stron trzecich, niektóre funkcje programów antywirusowych, a nawet wirusy komputerowe.
Te czynniki są od nas naprawdę niezależne. Możemy tylko ostrzegać naszych użytkowników i udzielać porad. Dokładnie to zrobiliśmy w regulaminie zakupów z cashbackiem.
Z naszej strony zawsze staramy się znaleźć przyczyny utraty cashbacku, aby w przyszłości wszystkie cashbacki były pomyślnie rejestrowane automatycznie.
Z Twojego konta utworzyliśmy odwołanie do naszego serwisu opiekuńczego w celu ustalenia przyczyny utraty cashbacku i rozwiązania problemu.
Mamy szczerą nadzieję, że każde zamówienie, które złożysz, będzie automatycznie rejestrowane w przyszłości.
Jeśli masz jakiekolwiek trudności lub pytania - skontaktuj się z nami, jesteśmy bardzo przyjaźni i zawsze chętnie służymy pomocą :)
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Dobra pora dnia! Bardzo dziękuję za twoją pracę. Czytając poniższe komentarze, widzę więcej negatywności niż miłych słów. Ale gdyby cię tam nie było, gratisy nie miałyby formy zwrotu gotówki. Tak naprawdę pieniądze dostajemy z powietrza, płacenie za towar na aliexpress jest dziesięciokrotnie tańsze niż w pobliskim sklepie. Kupiłem to za pensa, a oni zwrócili ci procent. Muszę ci podziękować, że w ogóle takie usługi istnieją, działają, starają się zadowolić wszystkich, odpowiadają na wszystkie negatywności. Osobiście otrzymywałem cashback za każde zamówienie i nie zauważyłem żadnych problemów. Nawet gdy chciałem wypłacić środki na swój telefon, pomyliłem się z jednym numerem i od razu poprosiłem o pomoc. Nie musiałem długo czekać, właśnie anulowałem ostatnią akcję wypłaty, a pieniądze nie przepadły.
A teraz mam pytanie. Jak mogę zapłacić za zamówienia na aliexpress bezpośrednio ze zgromadzonego cashbacku, bez przelewania go na kartę lub w inne miejsce? Dziękuję Ci.
Witaj Dmitry!
Dziękujemy za opinie i dobre słowa) Nie ma możliwości wydawania środków z salda w LetyShops bezpośrednio na zakupy w sklepach. Po zgromadzeniu minimalnej kwoty wypłaty w wysokości 500 rubli możesz wypłacić cashback na kartę, telefon komórkowy, portfel elektroniczny i wydawać według własnego uznania.
Jeśli masz jakiekolwiek trudności lub pytania - skontaktuj się z nami, jesteśmy bardzo przyjaźni i zawsze chętnie służymy pomocą :)
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Zamówiłem dwa razy i zamówienie nie pojawiło się na koncie osobistym, cashback nie został zaksięgowany. Przejdź do działu pomocy, zacząłem komunikować się z dziewczyną przez e-mail, która nie mogła mi w niczym pomóc, z wyjątkiem tego, że dwukrotnie odrzuciła możliwe opcje nie naliczania cashbacku.
Dzień dobry, Konstantynie!
Dziękujemy za twoją opinię. Zgodnie z danymi z Twojego konta, kierownik ds. opieki rozwiązał na Twoją korzyść kwestię braku naliczania cashbacku, a także wydał zalecenia, aby uniknąć utraty cashbacku w przyszłości.
Jeśli nadal są zamówienia, dla których cashback nie został zarejestrowany, koniecznie daj nam znać, postaramy się pomóc.
Dbanie o Ciebie,
Zespół LetyShops
Wielkie podziękowania dla zespołu LetyShops. Złożyłem zamówienie na Alika, cashback nie został odzwierciedlony, pisałem w tych. wsparcia, szybko reagował i udzielał porad dotyczących zakupów, a także kredytowany cashback na Alike. Wielkie podziękowania również dla kierownika Sergeya Slobodyanyuka.