* Produkty niepowiązane to produkty ze sklepów, które nie są uczestnikami programu partnerskiego. Za każdy taki produkt AliExpress przyznaje tylko 1% cashbacku, niezależnie od kategorii produktu.
Działa co drugi raz, ja zawsze chodzę bezpośrednio przed zakupem przez serwis, wczoraj dokonałem zakupu o 1800 i nic nie przyszło... Mogę powiedzieć Ci godzinę zakupu i numer zamówienia.. ((
Dzień dobry, Aleksiej!
Dziękujemy za twoją opinię. Zdarza się utrata cashbacku i takie sytuacje również są dla nas bardzo nieprzyjemne.
Aby zrozumieć przyczynę nienaliczania cashbacku za Twoje zamówienie, utworzyliśmy odwołanie za pośrednictwem Twojego konta osobistego, sekcja „Pomoc”.
Będziemy wdzięczni za pomoc. Miłego dnia!
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Korzystam z tej usługi od kilku lat, podobało mi się wszystko, nawet jeśli % z czasem się zmniejszył, ale zawsze podobała mi się Support Service, odpowiadają szybko, grzecznie i zawsze rozwiązują wszelkie problemy, ALE od początku tego roku , toczy się jakaś gra z LettiShops, cashbacki nie są przyznawane z różnych stron, niezależnie od kwoty, wcześniej, rok temu, to nie było, no, może 1-2 przez pół roku, a nawet za rok, ale teraz jest stała, teraz jest początek marca i już 4 razy kontaktowałem się z obsługą w sprawie mojego zwrotu pieniędzy, już boję się zamówić coś przez tę usługę, wygląda na to, że nie jestem głupcem i wiem jak to zrobić co zrobić, aby aktywować cashback, ale nadal za 8 z 10 zamówień nie dostaję cashbacku, cokolwiek zrobię, prawdopodobnie zacznę od Tańczyć z tamburynem, jestem bardzo rozczarowany, w zeszłym roku była doskonała obsługa, ale w tym roku coraz bardziej spadają, fajnie, że cashback wciąż się zwraca, ale w takim samym tempie jak otwieram sprawy o nienaliczone cashback, czuję, że niedługo mnie odeślą i obwiniają za ten fakt to w sumie Jestem nowy. Najprawdopodobniej wypróbuję usługę cashbacku, ponieważ jestem naprawdę zmęczony drżeniem przy każdym zamówieniu, denerwowaniem się i martwieniem, czy zostaną zaksięgowane, czy nie!
Witaj Aleksandrze!
Dziękuję za twój komentarz. Rozumiemy Cię w tej sytuacji, uwierz mi, naprawdę chcemy również, aby cashback od wszystkich zamówień był naprawiony bez trudności.
Nie martw się, proszę, w żaden sposób nie odmówimy Ci pomocy. Zawsze staramy się rozwiązywać problemy z maksymalnymi korzyściami dla wszystkich naszych użytkowników. Z naszej strony nasz zespół ciężko pracuje nad ulepszaniem naszego systemu i jest dla nas również bardzo ważne, aby mechanika przesyłania danych od partnerów była zawsze poprawna.
Oczywiście nie mamy prawa w jakikolwiek sposób wpływać na Twoją decyzję. Ale będziemy zadowoleni, jeśli zostaniesz z nami.
Dobry wieczór!
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Niektóre zakupy nie są kredytowane....tylko małe....Próżno się rejestrować....po prostu strata czasu.
Witam!
Dziękujemy za twoją opinię. Niestety nie otrzymujemy również wynagrodzenia za zamówienia, które nie pojawiły się na koncie osobistym.
Aby Ci pomóc, stworzyliśmy odwołanie w sekcji „Pomoc” na Twoim koncie osobistym. Czekamy na Twoją odpowiedź.
Chętnie odpowiemy również na wszystkie Twoje pytania.
Dobry wieczór!
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
W komunikacie na stronie „Połączyłeś konto Premium na 7 dni, cashback zwiększony o 30%” jest właściwie jak zwykle.
Witam!
Dziękuję za twój komentarz. Faktem jest, że konto Premium daje zwrot gotówki nie 30% kwoty zamówienia, ale zwiększa stawkę podstawową o 30%. Na przykład, jeśli zwykła stawka zwrotu gotówki w Aliexpress wynosi 3%, z uwzględnieniem Premium, zostaniesz obciążony opłatą w wysokości 3% + 0,9% (30% z 3) = 3,9%.
30% wartości zamówienia, z całą naszą chęcią, nie możemy Państwu zapewnić, ponieważ sami nie otrzymujemy takiego wynagrodzenia ze sklepów.
Jeśli masz jakieś pytania lub życzenia - napisz. Dobry wieczór!
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Stało się źle, nie otrzymali zwrotu pieniędzy za telefon, nie ma odsetek lub zabawne, wcześniej było lepiej.
Witaj Aleksandrze!
Dziękuję za Wasze opinie i opinie. Bardzo nam przykro, że spotkałeś się z taką sytuacją i zwrot gotówki nie pojawił się na Twoim koncie osobistym. Aby pomóc Ci w tej sytuacji, stworzyliśmy odwołanie w sekcji „Pomoc” na Twoim koncie osobistym.
Będziemy bardzo wdzięczni za pomoc. Czekamy na Twoje informacje.
Życzę miłego wieczoru!
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Pod względem cashbacku sklep jest idealny. Po prostu potwierdzasz otrzymanie zamówienia - natychmiast się rejestrują. Nigdy nie miałem niewypału, ale często tam robię zakupy.
Wystąpiły problemy z naliczaniem cashbacku. Jednak kontaktując się z pomocą, zespół LetyShops zareagował bardzo szybko i rozwiązał problem. Szczerze mówiąc jestem bardzo zaskoczony, że są ludzie uczciwi i przyzwoici. Przepraszamy za negatywną opinię, którą zostawiłem wcześniej. Polecić.
Osobiście bardzo lubię cashback! Ponadto zespół pomaga zwrócić pieniądze z zakupionego towaru, dzięki czemu również sprawnie rozwiązuje problemy. Byłem sprytny z moimi kontami, więc pomogli mi to rozgryźć, a nawet zebrali wszystko w jeden stos. Nie jestem już zdezorientowany))) Dziękuję wam!