* Produkty niepowiązane to produkty ze sklepów, które nie są uczestnikami programu partnerskiego. Za każdy taki produkt AliExpress przyznaje tylko 1% cashbacku, niezależnie od kategorii produktu.
Zapewne zamówione w nierzetelnych sklepach, niejednokrotnie otrzymywałem bonusy, chyba że oczywiście złożyłeś zamówienie poprawnie. Jestem im wdzięczny.
Zniknęło 21 paczek i nie chcą zwrócić pieniędzy, robią wymówki, więc jakiś przekręt.
Zrobiłem kilka zamówień
Wejdź na stronę Tao-Bao 27.03.2018 14:44
Wejdź na stronę Aliexpress 25.03.2018 17:52
nie ma oczekującej premii.
Dzień dobry, Eugene!
Dziękujemy za twoją opinię. Stworzyliśmy odwołanie za pośrednictwem Twojego konta osobistego, w sekcji „Pomoc”, aby zrozumieć przyczynę nienaliczania cashbacku i pomocy. Naprawdę liczymy na opinie.
Miłego dnia!
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Zamówiłem jak zwykle klikając w link, kupiłem kombajn kasowy na tmall, nie był zły, powinien był być kredytowany, ale zostałem z nim zerwany.
Witam!
Dziękujemy za twoją opinię. W tej chwili Aliexpress wysyła nam informacje o zamówieniach z działu TMALL w ciągu 15 dni. Poczekajmy razem :)
Jesteśmy pewni, że wszystko będzie dobrze, a Twoje zamówienie pojawi się w dniach 12-13 kwietnia.
Jeśli tak się nie stanie, koniecznie poinformuj o tym. Miłego dnia!
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Złożyłem zamówienie 21.03.18 u Ali. Cisza też, bez zwrotu gotówki.
Dzień dobry, Siergiej!
Dziękujemy za twoją opinię. Nie martw się, rozwiążemy Twój problem. Na podstawie naszych danych utworzyłeś już bilet opieki.
Oczekuj odpowiedzi od kierownika w ciągu 24 godzin.
Miłego dnia!
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Potwierdzam. Rzeczywiście, ostatnio cashback od AliExpress nie został obciążony. Złożył pięć zamówień w dniach 11-26 marca. Na koncie osobistym przejścia na AliExpress są rejestrowane, ale nie ma zwrotu gotówki. Zamówiłem jak zawsze, wcześniej działał, teraz nie działa. Jednocześnie regularnie naliczany był cashback z innych sklepów (M.video, Banggood) za zamówienia złożone w tym okresie.
Dzień dobry Nikołaju!
Dziękujemy za twoją opinię. W tej chwili występuje opóźnienie w przekazywaniu zamówień ze sklepu Aliexpress do naszego systemu. Jesteśmy bardzo empatyczni i zdenerwowani tą sytuacją. Pytanie jest pod kontrolą i zostanie rozwiązane w możliwie najkrótszym czasie.
Niestety nie otrzymaliśmy informacji o Państwa zamówieniach i nie otrzymaliśmy za nie wynagrodzenia.
Utworzyliśmy odwołanie z Twojego konta do opieki, aby pomóc w rozwiązaniu problemu.
Przejdź do sekcji „Pomoc” i odpowiedz na prośbę. Miłego dnia!
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
nic nie jest rozwiązane przy wsparciu ... i działa za każdym razem
Dobry dzień!
Dziękuję za opinie i obsługę klienta. Bardzo cenimy naszych klientów i zawsze jesteśmy gotowi do pomocy. Po przeanalizowaniu Twojego konta zauważyliśmy, że menedżer odpowiedział na telefon i ma nadzieję uzyskać od Ciebie informację zwrotną, aby pomóc.
Jak tylko będziesz miał kilka minut wolnego czasu, odpowiedz naszemu menedżerowi. Miłego dnia!
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Dzięki usłudze. Natychmiastowe rozwiązania problemów. Jestem bardzo usatysfakcjonowany. Dziękuję Ci!!!