* Produkty niepowiązane to produkty ze sklepów, które nie są uczestnikami programu partnerskiego. Za każdy taki produkt AliExpress przyznaje tylko 1% cashbacku, niezależnie od kategorii produktu.
Złożyłem zamówienie na Tmall 05.10.2018. Identyfikator zamówienia 701731269770316. Cashback nie został przyznany. Zamówiłem to przez komputer. W rozszerzeniu w przeglądarce Chrome cashback był aktywowany w momencie zakupu.
Witaj Nikołaj!
Dziękuję za Twój komentarz.
Faktem jest, że cashback przy zamówieniach z kategorii Tmall jest ustalany w ciągu 15 dni. O tej funkcji ostrzegaliśmy naszych użytkowników na stronie sklepu w warunkach naliczania cashbacku. Jeśli cashback nie zostanie wyświetlony przed 05.25, napisz do nas: https://help.letyshops.ru/hc/ru/requests.
Postaramy się pomóc.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Nie działa z iPhone'em !!!!!!!!!!!!
Witam!
Dziękuję za Twój komentarz.
Sprawdziliśmy informacje i widzimy, że na Twoim koncie osobistym pojawiły się 2 zamówienia na 12.05.
Jeśli masz trudności z obliczeniem cashbacku za inne zamówienia, koniecznie nas o tym poinformuj. Możesz do nas napisać, klikając ten link: https://help.letyshops.ru/hc/ru/requests.
Miłego weekendu!
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Algorytm przełączania na iPhone'a nie działa. Przejście jest wyświetlane, ale zwrot gotówki nie jest przyznawany.
Dzień dobry, Aleksiej!
Dziękuję za komentarz. Każdego dnia wykonujemy zamówienia testowe według tego algorytmu, a cashback jest pomyślnie rejestrowany. Pomożemy Ci dowiedzieć się, dlaczego zwrot gotówki za Twoje zamówienia został utracony. Z Twojego konta utworzono połączenie z usługą opieki. Możesz odpowiedzieć na odwołanie w sekcji „Pomoc” – „Moje prośby”.
Czekamy na wiadomość od Ciebie, abyśmy mogli Ci pomóc tak szybko, jak to możliwe.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Zamówiłem kilka towarów za 1500, za jeden nie przyznano cashbacku. Zamówiłem z iPhone'a, przeszedłem przez sklep epp. W tym algorytmie chodzi o to, czy cashback nie zostanie zaksięgowany, co jest stratą czasu.
Witam!
Dziękuję za napisanie o zaistniałej sytuacji.
Aby lepiej zrozumieć tę sytuację, stworzyliśmy w Twoim imieniu odwołanie. Możesz zapoznać się z odwołaniem i odpowiedzieć na nie w sekcji „Pomoc” na swoim koncie osobistym. Oto link do Twojego odwołania: https://help.letyshops.ru/hc/ru/requests .
Czekamy na Twoją odpowiedź.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Wielkie podziękowania dla troskliwej obsługi !!!! W rzeczywistych sytuacjach, w sporach, poprawnie i szybko podejmują właściwe decyzje !!! W przypadku kontaktu są natychmiast wycofywane !!! BARDZO FAJNA STRONA !!!
Mam jeszcze kilka pytań w Odwołaniu nr 1339302) Proszę spojrzeć)
Witam!
Dziękuję za twój komentarz. Kierownik usługi opieki Veronica śledzi Twój apel i wróci z odpowiedzią w ciągu jednego dnia.
Jeśli potrzebujesz pomocy - napisz, jesteśmy zawsze w kontakcie i gotowi do pomocy.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Złożyłem zamówienie na wyprzedaży 28.03, ale cashback nigdy się nie pojawił. Napisałem do działu wsparcia, odpowiedzieli mi, poprosili o wyjaśnienie szczegółów, ale nie mogę wysłać odpowiedzi pocztą, niezależnie od tego, jak bardzo się starałem. I ogólnie są usługi, w których można od razu wypłacić mniej niż dolara, podczas gdy procent dla Aliexpress jest wyższy. Twoja polityka anty-aliexpress zrujnowała! Żadne Herbesty nie zastąpią Aliexpressa. Bardzo zdenerwowany (((((
Witam!
Dzięki za napisanie do nas. Anastasio, spróbuj wysłać e-mail na jeden z tych adresów e-mail: support@letyshops.com, help@letyshops.com lub bondaruk.marina@letyshops.com.
Jeśli nic się nie stanie, poinformuj nas o tym za pośrednictwem naszego czatu online. Czat działa od 9:00 do 23:00 czasu moskiewskiego, siedem dni w tygodniu.
Czekamy na informacje od Ciebie. Miłego dnia!
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
05 marca złożyłem zamówienie, dwa dni później otrzymałem je. na stronie Aliexpress potwierdzono otrzymanie zamówienia. przedmiot nie wrócił. samo przejście do serwisu pojawiło się dopiero po kilku tygodniach. 5 maja (!) Cashback powinien zostać zaksięgowany, ale został odrzucony. chociaż wszystkie zasady kupowania z cashbackiem są spełnione. Nie dość, że czas oczekiwania na cashback jest długi, to jeszcze muszę poświęcić swój czas na postępowanie.
Witaj Aleksandro!
Dziękuję za twój komentarz. Według Twojego osobistego odwołania ten problem został już rozwiązany.
Przejścia do witryn sklepu są rejestrowane natychmiast, bez opóźnień. Widzimy, że złożyłeś zamówienie w kategorii Tmall. Pamiętaj, że cashback z tej kategorii jest wyświetlany przez 15 dni.
Jeśli masz jakieś pytania lub życzenia, zawsze możesz się z nami skontaktować.
Ciesz się zakupami z cashbackiem!
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Witam, nie mogę wejść do sklepu, kiedyś automatycznie przenosiłem go do aplikacji Ali, ale dzisiaj próbuje otworzyć przez przeglądarkę i nie może się załadować, pasek pobierania działał przez 20 minut i nic.
Witam!
Dziękuję za twój komentarz.
W tej chwili jest trudność z przejściem na aplikację mobilną Aliexpress. Jest to problem techniczny po stronie Aliexpress, więc niestety nie możemy go rozwiązać. Czekamy na aktualizację aplikacji mobilnej sklepu i mamy nadzieję, że rozwiąże to problem. Na razie zalecamy dokonywanie zakupów z komputera lub internetowej wersji strony sklepu.
Jeśli masz jakieś pytania - napisz. Miłego weekendu!
Z poważaniem,
Zespół LetyShops