* Produkty niepowiązane to produkty ze sklepów, które nie są uczestnikami programu partnerskiego. Za każdy taki produkt AliExpress przyznaje tylko 1% cashbacku, niezależnie od kategorii produktu.
Witam! Nie mogę iść do sklepu!
Witaj Olga!
Dziękujemy za zgłoszenie problemu. Prosimy o przesłanie zrzutu ekranu ekranu z błędem (do otwarcia obiegu nr 1339382), który pojawia się, gdy idziesz do sklepu Aliexpress.
Poczekamy na odpowiedź i postaramy się pomóc.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Dzień dobry. Wczoraj złożyłem zamówienie w Ali Express w kategorii tmall i zapłaciłem, wszystko przez Twoją aplikację po raz pierwszy w tej sekcji. Ale Kaszbekowie nigdy nie istnieli. Zamówiłem to już wcześniej i wszystko było w porządku.
Witam!
Dziękuję za Twój komentarz. Daria, musisz trochę poczekać, aż cashback zarejestruje się na Twoim koncie. Nagroda za zamówienie jest ustalana w ciągu 15 dni od daty rejestracji.
Informacje te są publikowane na stronie sklepu, dzięki czemu nasi użytkownicy są świadomi wszystkich warunków współpracy w ramach programu cashback.
Jeśli potrzebujesz pomocy - napisz, zawsze jesteśmy otwarci na komunikację.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Przy zamówieniu 701300691430754, które zostało złożone 20 marca, cashback nie został aktywowany!Chociaż pamiętam, że zielona ikona cashbacku wypaliła się w przeglądarce!I odpowiednio, gdy towar dotarł 3 maja, cashback nie został zaksięgowany
Witam!
Dziękuję za napisanie.
Niestety nie otrzymaliśmy żadnych informacji o tym zamówieniu. Aby zrozumieć sytuację i pomóc, stworzyliśmy w Twoim imieniu sprawę obsługi klienta.
Aby rozwiązać ten problem, potrzebujemy Twojej pomocy, dlatego prosimy o podanie kilku informacji o zamówieniu i przesłanie jego zrzutu ekranu z konta osobistego sklepu. Możesz znaleźć prośbę, klikając link: https://help.letyshops.ru/hc/ru/requests.
Czekamy na informację zwrotną.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Dzień dobry. Złożyłem zamówienie 23.04, nawet je otrzymałem. A cashback nigdy nie został zaksięgowany. Numer zamówienia 91482385720084.
Dobry dzień!
Dzięki za podzielenie się sytuacją. Na pewno pomożemy w rozwiązaniu tego problemu. W Twoim imieniu zostało utworzone odwołanie nr 1339293 do usług opiekuńczych. Aby odpowiedzieć na żądanie, kliknij ten link: https://help.letyshops.ru/hc/ru/requests.
Czekam na Twoją odpowiedź.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Zamówiłem tablet ze sklepu TMAll, zrobiłem wszystko jak należy, ale cache nie został zaksięgowany zdenerwowany, prawdopodobnie skorzystam z innej usługi
Witaj Sagit!
Dziękujemy za twoją opinię.
Przeanalizowaliśmy Twoje konto i widzimy, że zamówienie zostało złożone z aplikacji mobilnej. Niestety cashback za zamówienia z kategorii Tmall, wydane z urządzeń mobilnych i aplikacji Aliexpress, nie jest kredytowany. Aby ostrzec naszych użytkowników o tej funkcji, opublikowaliśmy informacje w opisie sklepu na naszej stronie internetowej.
Jeśli masz jakieś pytania lub trudności - napisz.
Mamy nadzieję, że w przyszłości wszystkie Państwa zamówienia zakończą się sukcesem.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
bardzo trudno jest zostać nagrodzonym, cały czas oszukuje
Witaj Aleksandrze!
Dziękujemy za twoją opinię.
Szkoda, że masz takie zdanie o naszej pracy. Prowadzimy naszą działalność uczciwie i zawsze jesteśmy gotowi pomóc naszym użytkownikom w każdej sytuacji.
Zgodnie z danymi z Twojego konta osobistego, Twoje pytanie zostało rozstrzygnięte w odwołaniu. Prześlij zrzut ekranu swojego zamówienia do menedżera Eleny. Na pewno pomożemy Ci w bieżącym wydaniu.
Poczekamy na Twoją odpowiedź.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Droga !!! Z grubsza rozumiem, kiedy cashback się nie pojawia - jest to bardzo nieprzyjemne i od razu grzeszymy w usłudze. Ale musisz zrobić wszystko dobrze, wyłączyć wszystkie obce rozszerzenia, a zwłaszcza programy blokujące reklamy, takie jak na przykład: Adguard lub Adblock Plus, pozostaw tylko rozszerzenia LetyShops - usługę cashback. Dalej nie trzeba sugerować, jak i co. Dziękuję za to i było tak, że cashback się nie pojawił, ale chłopaki pomogli i przyznali to jako bonus.. Dziękuję.
Złożyłem zamówienie 701505355866688 3 kwietnia. Z jakiegoś powodu nie ma zwrotu gotówki.
Witam!
Dziękuję za Twój komentarz. Miło jest ogłosić, że cashback na zamówienie jest już wyświetlany na Twoim koncie osobistym w statusie „Oczekujący”. Zwykle cashback jest ustalany w ciągu 24 godzin.
Jeśli masz jakieś pytania lub trudności - koniecznie napisz.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Zamówiłem dwa etui i szkło do telefonu 05.02.2018, ale nie ma cashbacku
Witam!
Dziękuję za napisanie. Aby lepiej zrozumieć sytuację i pomóc Państwu, stworzyliśmy w Państwa imieniu apelację. Możesz znaleźć odwołanie i odpowiedzieć na nie w sekcji „Pomoc” na swoim koncie osobistym, w zakładce tej sekcji „Moje prośby”.
Poczekamy na Twoją odpowiedź. Życzę miłego wieczoru!
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Zamówienie było 01.11.2018, nadal nie ma zwrotu gotówki.
Dobry dzień!
Dziękuję za komentarz. W Twoim imieniu utworzono odwołanie nr 1338163 do służby opiekuńczej w celu zrozumienia przyczyny braku naliczenia i rozwiązania problemu.
Będziemy wdzięczni za odpowiedź.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops