* Produkty niepowiązane to produkty ze sklepów, które nie są uczestnikami programu partnerskiego. Za każdy taki produkt AliExpress przyznaje tylko 1% cashbacku, niezależnie od kategorii produktu.
Złożyłem kilka zamówień na Aliexpress, bez pamięci podręcznej (((
Witam!
Dziękujemy za twoją opinię. Aby zrozumieć przyczynę utraty cashbacku i pomocy, stworzyliśmy w Twoim imieniu apel do służby opiekuńczej. Możesz zapoznać się z odwołaniem i odpowiedzieć w sekcji „Pomoc” na swoim koncie osobistym, w zakładce „Moje prośby”.
Poczekamy na informacje od Ciebie. Miłego dnia!
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Dziękujemy za przyznanie cashbacku. Myślałem, że to nie zadziała.
Wszystkie cashbacki Aliexpress i Tmall są odrzucane! Wygląda na oszustwo! Bądź ostrożny!
Dzień dobry, Pawle!
Dziękuję za Twój komentarz. Pavel, współpracujesz z nami od ponad 2 lat, mamy szczerą nadzieję, że w zależności od sytuacji udało nam się upewnić o naszej uczciwości i chęci pomocy.
Aby rozwiązać ten problem, utworzyliśmy w Twoim imieniu zespół opieki. Możesz zapoznać się z odwołaniem i odpowiedzieć w sekcji „Pomoc” na swoim koncie osobistym, w zakładce „Moje prośby”.
Poczekamy na informacje od Ciebie. Miłego dnia!
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Letishops przestało otwierać aplikację na aliexpress iphone. Wcześniej link był poprawny, teraz trafia tylko do sklepu z aplikacjami, nigdzie indziej. Proszę zwrócić na to uwagę, ponieważ korzystam tylko z aplikacji, jednak już myślę o przejściu na inną aplikację pamięci podręcznej, ponieważ ostatnio jestem całkowicie niezadowolony z pracy tej usługi.
Dzień dobry, Jewgienijo!
Dziękuję za komentarz. Rzeczywiście, w tej chwili dla urządzeń z systemem iOS jest trudność z otwarciem aplikacji mobilnej Aliexpress po przejściu z naszej usługi. Nasz zespół wykonał szereg zamówień testowych i znalazł sposób na dokonanie zakupu za pośrednictwem aplikacji i uzyskanie zwrotu gotówki. Szczegółowo opisano tutaj .
Mamy nadzieję, że problem zostanie wkrótce rozwiązany.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
towary przybyły. potwierdzony odbiór. gotówka nie została przelana
Dzień dobry Tatianie!
Dziękuję za komentarz. Nie zniechęcaj się, proszę, cashback zostanie przelany na Twoje saldo, gdy tylko otrzymamy informacje od partnerów. Zgodnie z danymi z Twojego konta, maksymalny okres potwierdzenia cashbacku jeszcze nie minął.
Jeśli nagroda nie zostanie przyznana w ciągu 60 dni od daty rejestracji, prosimy o kontakt z naszą opieką. Menedżerowie pomogą rozwiązać problem.
Miłego dnia!
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Wszedłem jak zawsze jak kupujesz sklep przez lato, ale cache nie pokazywał się na ekranie, to prawda raz, sam ostatnio korzystam z tej strony, ale taka dobra strona.
Nie działa na iPhonie za pośrednictwem aplikacji.
Dzień dobry, Rubenie!
Dziękujemy za napisanie do nas)
Każdego dnia wykonujemy zamówienia testowe ze sklepu Aliexpress. Cashback jest wyświetlany pomyślnie. Zamówienia składane są ściśle według instrukcji: Kup z cashbackiem w aplikacji Aliexpress na iOS . Wszystkie programy do blokowania reklam są wyłączone na urządzeniach, a przejście jest dokonywane przed każdym zamówieniem.
W Twoim imieniu utworzono odwołanie do służby opiekuńczej, aby zrozumieć przyczynę braku naliczenia i pomóc rozwiązać ten problem. Możesz odpowiedzieć na odwołanie za pośrednictwem swojego konta osobistego, sekcja „Pomoc”.
Czekam na Twoją odpowiedź.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Już pisałem, że przy zamówieniu ponad 14 tys to mam w sumie w tej chwili po wszystkich szkodach i zyskach 9 zł. 45 kopiejek A teraz mnie ładują, żebym mógł zebrać całą historię zakupów, wrzucić je do nich itp. No, po co więc, do diabła, za każdym razem aktywowałem rozszerzenie? A za każdym razem, gdy aktywowano cashback, pojawiało się potwierdzenie? Wcześniej wszystko było w porządku, nie było narzekań, ale teraz…. Generalnie trzeba się z tymi panami pożegnać i winić konkurentów. I tak wszystko zaczęło się wspaniale…
Dobry dzień!
Dziękuję za Twój komentarz. Bardzo ważne jest również dla nas, podobnie jak dla Ciebie, aby każde Twoje zamówienie zostało pomyślnie zaksięgowane na saldzie i nie miałeś żadnych trudności w pracy nad naszą usługą. Niestety błędy pojawiają się zarówno po stronie użytkowników, jak i podczas przesyłania informacji do naszego systemu. Nasz zespół codziennie pracuje nad tym, aby dokonywanie zakupów z cashbackiem było przyjemne i opłacalne.
Wykonujemy wiele zamówień testowych w różnych sklepach i na podstawie ustaleń dokonujemy korekty zasad dokonywania zakupów z cashbackiem, a także dopisujemy informacje do opisów sklepów/usług.
Znajdujemy się zdalnie i nie mamy dostępu do Twojego urządzenia. Dlatego prosimy o zrzuty ekranu zamówień i zadajemy pytania w celu wyjaśnienia informacji, za pomocą których możemy rozwiązać powstałe trudności.
Mamy nadzieję, że odpowiecie naszemu menedżerowi w otwartym apelu i wspólnymi siłami uda się rozwiązać ten problem.
Miłego dnia!
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Cashback jest naliczany stale. Korzystam z usługi od 1,5 roku. Odbierasz towar, piszesz recenzję w sklepie i tego samego dnia cashback jest zaksięgowany w rzeczywistości. Kocham. Ani razu nie nastąpiło załamanie zapisów. Wypłacone środki - tak w ciągu pięciu minut otrzymały je na kartę. Tak działałby każdy w kraju, systemy płatności. Usługę daję najwyższą ocenę.
Nie bierz cache od Ali, wyrzuć go na stronie OF.
Witaj Paweł!
Dziękuję za napisanie o tej trudności.
Aby zrozumieć sytuację, stworzyliśmy w Twoim imieniu apel do służby opiekuńczej. Możesz zapoznać się z odwołaniem i odpowiedzieć w sekcji „Pomoc” na swoim koncie osobistym, w zakładce „Moje prośby”.
Poczekamy na informacje od Ciebie. Dobry wieczór!
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Zamówiłem towar na Ali rok temu, ostatnio przypomniałem sobie tę usługę i wyciągnąłem 1002 ruble. nie ma problemu, drobiazg, ale fajnie)