* Produkty niepowiązane to produkty ze sklepów, które nie są uczestnikami programu partnerskiego. Za każdy taki produkt AliExpress przyznaje tylko 1% cashbacku, niezależnie od kategorii produktu.
Przyjaciele, cóż, jak tak. Zawsze robiłem małe zamówienia i wszystko przychodziło. Wczoraj złożyłem zamówienie, letishops nie wysłali mnie do aplikacji aliexpress, ale po prostu na swoją stronę w internecie, próbowałem kilka razy. W rezultacie złożyłem zamówienie ze strony w przeglądarce za 3000, ale cashback nie był wyświetlany, jest to bardzo rozczarowujące, ponieważ nie pojawił się również na moim statusie w Letishops.
Dobry dzień!
Dziękuję za twój komentarz.
Na pewno to rozwiążemy i spróbujemy znaleźć rozwiązania zaistniałej sytuacji.
Na podstawie naszych informacji utworzyłeś już odwołanie do służby opiekuńczej. Oczekuj odpowiedzi od kierownika w ciągu dnia.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Zamówiłem smartfon 10700 rubli z Aliexpress i szklankę za 107 rubli. na tym smartfonie przyszedł cashback za zamówienie szkła, ale nie na smartfona… więc wszystko jest źle.
Dzień dobry, Włodzimierzu!
Dzięki za napisanie do nas. Z Twojego konta utworzyliśmy bilet nr 1346151 do obsługi klienta. Nasz menedżer jest gotowy do pomocy. Możesz odpowiedzieć na odwołanie w sekcji „Pomoc” na swoim koncie osobistym, klikając kartę „Moje prośby”. Jeśli potrzebujesz pomocy, napisz.
Miłego dnia!
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Nie przekierowuje do aplikacji aliexpress.
Witam!
Dziękuję za Twój komentarz. Rzeczywiście, istnieje taka trudność w przypadku urządzeń z systemem iOS. Znaleźliśmy jednak sposób na dokonanie zakupu w aplikacji Aliexpress i otrzymanie cashbacku. Algorytm jest szczegółowo opisany tutaj .
Ciesz się zakupami z cashbackiem.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
zamówienia złożone na 20 000 tysięcy, tylko jeden wyścig wyszedł 14 rubli
Witaj Roman!
Dziękuję za Twój komentarz. Prosimy, abyś się nie martwił. Na pewno postaramy się Ci pomóc i znaleźć cashback. W Twoim imieniu został utworzony apel do służby opiekuńczej. Możesz odpowiedzieć na odwołanie za pośrednictwem swojego konta osobistego, sekcja „Pomoc”.
Czekamy na twoją odpowiedź.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Świetna obsługa Letyshop, rzadko zdarza się, że cashback nie jest zaksięgowany na saldzie, ale nie stanowi to problemu, ponieważ zespół szybko reaguje i szybko koryguje błąd, często nie od nich, ale ze sklepu, w którym zamówiłeś. Wypłaty są szybkie.