* Produkty niepowiązane to produkty ze sklepów, które nie są uczestnikami programu partnerskiego. Za każdy taki produkt AliExpress przyznaje tylko 1% cashbacku, niezależnie od kategorii produktu.
nie mogę iść do sklepu
Witaj Irino!
Dzięki za napisanie do nas. Według danych z Twojego konta możesz zobaczyć, że dzisiaj cashback ze sklepu Aliexpress został pomyślnie wyświetlony. Najwyraźniej problem z przejściem nie ma już znaczenia.
Jeśli masz jakiekolwiek trudności w przyszłości, napisz na czat online lub do służby opiekuńczej, nasi ludzie natychmiast pomogą rozwiązać problem.
Miłego dnia!
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Bardzo mały procent cashbacku, jeśli to się utrzyma, skorzystam z innej usługi cashbacku.
Zamówienie zostało złożone 01.12.2018, ale nadal nie ma zwrotu gotówki.
Paweł, cześć!
Dziękujemy za twoją opinię.
Zauważyliśmy, że dla zamówienia oczekującego utworzono bilet opieki. Nasz menedżer już udzielił odpowiedzi, a cashback uzupełnił Twoje saldo.
Jeśli masz jakieś pytania - napisz, chętnie doradzimy.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
W ogóle nie mogę iść do sklepu.
Dobry dzień!
Dziękuję za poinformowanie.
Aby pomóc Ci rozwiązać Twój problem, utworzyliśmy w Twoim imieniu zespół opieki. Możesz się z nim zapoznać i udzielić odpowiedzi w sekcji "Pomoc" - "Moje prośby".
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Dzisiaj dokonałem zakupu na Ali. cashback nie działał. kupując wcześniej program pisze w oczekiwaniu i wysokości cashbacku, dziś nie zadziałało. szkoda(((
Witaj Julio!
Dziękuję za Twój komentarz. Aby jak najszybciej rozwiązać problem braku naliczania cashbacku, napisz do naszego serwisu opiekuńczego: https://help.letyshops.ru/hc/ru/requests. Chłopaki są zawsze w kontakcie i gotowi do pomocy.
Stworzyliśmy w Twoim imieniu odwołanie nr 1337448. Prosimy o odpowiedź na odwołanie.
Miłego dnia!
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Po potwierdzeniu otrzymania zamówienia dla Ali, Leti potwierdza zwrot gotówki już następnego dnia. Niesamowita responsywność. W innej podobnej usłudze musiałem wysłać zrzut ekranu ukończonego zamówienia do wsparcia. Więc teraz tylko Letishops :) Jesteś najlepszy.
Z jakiegoś powodu nie mogę iść do sklepu, nie chcę wysyłać
Dzień dobry, Aleksandrze!
Dziękuję za komentarz. Po przeanalizowaniu Twojego konta zauważyliśmy, że po napisaniu recenzji Twoje zakupy w sklepie Aliexpress zostały pomyślnie wyświetlone. Możemy założyć, że problem przejścia został rozwiązany.
Jeśli potrzebujesz pomocy, daj nam znać. Miłego dnia!
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
przy zamawianiu z komputera z Ali zawsze jest naliczana. już wyciągnął pitika. bardzo dobrze. Nadal będę go używał.
Dzięki Letyshops! Cashbacki wracają, choć później, ale kredyty nadchodzą. Wynik nie został jeszcze wyświetlony, ale myślę, że z tym też nie będzie żadnych trudności. Odpowiadają na pytania na temat i szybko. Dziękuję za twoją pracę!
cashback nie zadziałał
Dobry dzień!
Dziękuję za Twój komentarz. Przepraszamy, że zwrot gotówki nie został automatycznie zarejestrowany. Nasz zespół zrobi wszystko, co możliwe, aby rozwiązać ten problem.
Stworzyliśmy w Twoim imieniu sprawę opieki. Poinformuj menedżera o sytuacji bardziej szczegółowo, abyśmy mogli szybciej Ci pomóc.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Ponad 20 zamówień w tym roku i nigdy nie otrzymałem nawet 1 kopiejki cashbacku. Rozszerzenie jest tego warte, aktywacja nastąpiła po zalogowaniu się na konto. W większości jest oczywiście drobiazg, ale osad pozostał ...
Witaj Eugene!
Dzięki za napisanie do nas. Aby rozwiązać Twój problem, utworzyliśmy odwołanie do usługi opieki na Twoim koncie. Aby odpowiedzieć na żądanie, kliknij ten link: https://help.letyshops.ru/hc/ru/requests.
Czekam na Twoją odpowiedź.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Dzięki zamówieniu i dostawie zamówień dla Ali prawie zawsze wszystko jest w porządku. Cashback przez przeglądarkę na laptopie jest prawie zawsze rejestrowany i kredytowany. Ale dzięki aplikacji na smartfonie cashback czasami nie działa. W jakiś sposób aplikacja Aliexpress na Androida zaczyna działać „krzywo” po przejściu z aplikacji LetyShops.
Witam!
Dziękujemy za twoją opinię.
Niestety w tej chwili jest trudność z przejściem na aplikację mobilną Aliexpress, czasami nie otwiera się ona od razu po przejściu. Czekamy na aktualizację aplikacji sklepu i mamy nadzieję, że problem zostanie rozwiązany. Przepraszamy za niedogodności.
Dobry wieczór!
Z poważaniem,
Zespół LetyShops