Cześć. Korzystam z serwisu LetyShops już od kilku lat, kupowałem towary i otrzymywałem cashback, który już dwa razy wypłacałem, była to szybka wypłata pieniędzy. Wszelkie pojawiające się problemy rozwiązywaliśmy wspólnie. Miałem problem, skontaktowałem się z pomocą techniczną i problem został rozwiązany. Dobrze, że pracownicy LetyShops tak zgodnie ze sobą współpracują i życzę im, podobnie jak wielu innym osobom, dalszych sukcesów i pomyślności. DOBRZE ZROBIONY! DZIĘKUJĘ.
Dzień dobry, Siergieju!
Dziękuję za miłe słowa i życzenia. Cieszymy się na współpracę.
Jeśli masz jakiekolwiek pytania lub trudności, możesz się z nami skontaktować.
Miłego dnia i udanych zakupów!
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Okropna obsługa. Wypłata od 500 rubli, jeśli rzadko kupujesz na Ali, nie musisz korzystać z usługi, nic nie stracisz.
Dzień dobry
Dzięki za udostępnienie.
Rzeczywiście istnieje minimalny limit wypłaty. Wynika to z faktu, że prowizja za przelew jest wypłacana przez nasz serwis. Dzięki temu użytkownicy otrzymują pełny zwrot gotówki. Wzięliśmy pod uwagę Twój komentarz. Jeśli w przyszłości warunki ulegną zmianie, na pewno Cię o tym poinformujemy. Programy poleceń „Przyprowadź znajomego” lub „Cashback link” pomogą Ci szybciej uzbierać potrzebną kwotę. Często staramy się negocjować wyższe stawki ze sklepami, co również pomaga zwiększyć Twoje saldo.
Jeżeli masz jakieś pytania, napisz do nas, chętnie pomożemy.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Wypłata na kartę odbywa się oczywiście bardzo szybko, 5 minut, po prostu super. Do niedawna usługa działała idealnie, ale w ciągu ostatnich 3 tygodni 3 zwroty gotówki zostały utracone. Zacząłem korespondować z konsultantem na stronie, ale od 2 dni nie mogę uzyskać dostępu do strony, nie ma mowy. Szkoda, że nie można czatować w aplikacji, jest to o wiele wygodniejsze niż przeskakiwanie z aplikacji na stronę, tym bardziej, że są problemy z dostępem do strony, a przycisk „dodaj plik” nie działa.
Dzień dobry, Zhanna!
Dziękujemy za podzielenie się swoimi doświadczeniami z korzystania z serwisu LetyShops.
Czasami zwrot gotówki może nie zostać przyznany automatycznie. Zawsze staramy się zrozumieć sytuację i pomóc. Aby zapobiec niemożności naliczenia cashbacku w przyszłości, zalecamy zapoznanie się z zaleceniami dotyczącymi dokonywania zakupów z wykorzystaniem cashbacku. Menedżer czeka na Twoją odpowiedź w wiadomości. Informacje można przesyłać na adres support@letyshops.com. Pomożemy Ci rozwiązać problem z logowaniem do serwisu.
Dołożymy wszelkich starań, aby spełnić Państwa życzenie dotyczące możliwości pisania do obsługi klienta z telefonu komórkowego i wyeliminować szereg niedogodności. Jeżeli masz jakieś pytania, napisz, jesteśmy zawsze w kontakcie.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Dziękuję całemu zespołowi za cashback, za to co robicie, za szybką wypłatę pieniędzy, życzę dalszych sukcesów i pomyślności.
Obsługa LetyShops nigdy nie przestaje nas zadziwiać. Nie mam na myśli tego, że letyshops ma dużą bazę sklepów internetowych, w których można robić zakupy z cashbackiem. Już nie wspomnę o tym, że letyshopy nie są małostkowe, nie kłócą się i łatwo naliczają cashback. Ale dziś (04.05.2019) o godz. 22:12 poprosiłem o wypłatę środków na kartę. A o 22:18 środki zostały już przelane. I bez żadnych potrąceń odsetek. Dali mi tyle, o ile prosiłem. Cóż za niespodzianka! DOBRZE ZROBIONY! Wielkie DZIĘKUJĘ jak Góra Elbrus))))
Cześć, Ismailu!
Dziękujemy za miłe słowa na temat usługi :)
Zawsze płacimy prowizję za wypłatę cashbacku. Użytkownicy otrzymują zwrot gotówki w kwocie, którą zgromadzili na swoim saldzie.
Jeśli coś, daj znać. Nawet jeśli po prostu nie ma z kim pogadać :)
Dziękujemy, że jesteście z nami!
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Przeczytałem recenzje i jest tam mnóstwo narzekaczy. Czy przeczytałeś zasady przed rejestracją???? Przeczytałem i jak na razie wszystko mi odpowiada. Kupiłem w Stroy Dvor za 15 tys., cashback jeszcze nie został naliczony, wyczytałem, że powinno to potrwać ok. 15 dni, nie pamiętam dokładnie, poczekamy, jeśli nie przyjdą, napiszemy do supportu (narzekali tam na 80 rubli).
Cześć!
Dziękujemy za opinię.
Jeśli masz jakieś pytania lub potrzebujesz pomocy, możesz się z nami skontaktować. Menedżerowie ds. obsługi klienta chętnie pomogą każdemu użytkownikowi :)
Dziękujemy za zakupy u nas!
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Cóż mogę powiedzieć? Zanim dokonam zakupu, robię specjalny zrzut ekranu – że cashback jest włączony, a czasami w ogóle nie jest dostępny. Ale to nie jest największe oszustwo. Często kupuję na ebayu. Na przykład z kwoty 65 dolarów i 4-procentowego zwrotu gotówki na moje konto trafiło aż 8 hrywien; jeśli w dolarach, to jest to różnica około 0,3 dolara od podanych 2,5. Tak, rozumiem, że to jest maksimum. Ale weźmy pod uwagę następującą sytuację... z Cashbacku w wysokości 120 dolarów nic nie przyszło. Miła obsługa, cóż mogę powiedzieć. Na koniec dwie gwiazdki - za to, że przynajmniej coś dotarło. Drugim powodem jest to, że można do Ciebie napisać taki komentarz, choć kto wie, czy przejdzie on moderację.
Dzień dobry
Dziękujemy za kontakt.
Chętnie pomożemy Ci we wszystkim. Wysłaliśmy już w Twoim imieniu zapytanie do działu obsługi klienta. Aby odpowiedzieć na Twoje zapytanie, przejdź do swojego konta osobistego, do sekcji „Pomoc”. Dodatkowo, list został wysłany na Twój adres e-mail.
Proszę o jakąkolwiek odpowiedź. Czekamy ;)
Z poważaniem,
Zespół LetyShops