Ja również jestem zadowolony z Letyshop, ale mój kolega napisał poniżej o Fasttech, nie dali mu cashbacku, musiał czekać miesiąc lub dłużej, no cóż, to w zasadzie twój problem, osoba złożyła zamówienie, a ty decydujesz jak szybciej skontaktować się z partnerami. Wypłaciłem już kilka razy 60 000 rubli i oni również nie dali zwrotu gotówki, ale za pośrednictwem wsparcia przelali ją bez czekania
Cześć!
Dziękujemy za komentarz i współpracę.
Sytuacje utraty cashbacku są dla nas również nieprzyjemne. Interesuje nas jego automatyczne naliczanie.
Jeżeli zdarzy się coś takiego, każde zgłoszenie jest rozpatrywane indywidualnie. Nie zawsze udaje się od razu rozwiązać problem zapisu.
Niezwłocznie wysyłamy zapytanie do naszych partnerów w celu ustalenia przyczyny utraty cashbacku. Komunikacja ze sklepami odbywa się poprzez specjalny program. Proces analizowania, przetwarzania i przesyłania danych jest czasochłonny. Status wniosku jest na bieżąco monitorowany przez kierownika placówki opiekuńczej. Pytania zawarte w każdym zapytaniu są rozwiązywane z maksymalną korzyścią dla naszych użytkowników.
Liczymy na zrozumienie i prosimy naszych kolegów, aby się nie martwili.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
W 2016 roku zamówiłem telefony przez Aliexpress i otrzymałem standardowy zwrot gotówki w wysokości 10% ceny. Jest rok 2019, zamawiam telefon ponownie i co widzę podczas oczekiwania - 1,8% (i to nie jest nawet 6%, co jest ładnie wypisane na szyldzie przy wejściu do sklepu i oczywiście jest wymówka - „PRZED”). W ten sposób kupowanie telefonu (drogiego sprzętu) u Ciebie stało się nieopłacalne, ja wydaję więcej pieniędzy, Ty dostajesz więcej, a ja mniej! Chęć przywrócenia wcześniejszego poziomu stóp procentowych. W przeciwnym razie będziemy szukać nowego wniosku. Twój stały klient.
Cześć, Jewgienij!
Dziękujemy za podzielenie się swoimi doświadczeniami ze współpracy z nami.
Obecnie stawki zwrotu gotówki na AliExpress zależą od kategorii produktów. Informacje te można znaleźć na stronie sklepu. Otrzymujemy również prowizje od partnerów na podstawie tych kategorii.
Nasz serwis współpracuje z ponad 1800 sklepami i stale je aktywnie łączy. Mamy nadzieję, że spośród przedstawionych poniżej ofert będą Państwo mogli wybrać najkorzystniejsze dla siebie warunki.
Strona stale aktualizuje również sekcję sklepów, w której można znaleźć zwiększone zwroty gotówki. Można tam znaleźć sporo ciekawych rzeczy ;)
Dziękujemy, że jesteście z nami przez tak długi czas.
Jeśli coś, daj znać. Zawsze chętnie odpowiemy i pomożemy!
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Warunki promocji AliExpress Birthday 2019 są nieprawidłowo sformułowane! (((( "Odwiedziłem tę stronę i kupiłem podczas wyprzedaży od 28 marca do 1 kwietnia." Nigdzie nie jest powiedziane, że musisz przejść konkretnie ze strony promocji, a nie po prostu przejść na stronę AliExpress z włączoną wtyczką, na przykład. Nie, no cóż, jest napisane oczywiście. W pełnym brzmieniu. Mógłbyś napisać drobnym drukiem pod trzecią gwiazdką :( W efekcie są zakupy, jest cashback, byłem na stronie, ale nie mogę wziąć udziału w promocji. Ponieważ wszystkie gwiazdki, jak powinny, nie zbiegły się ((
Cześć, Olga!
Dziękujemy za podzielenie się swoimi doświadczeniami zakupowymi.
Olgo, jesteś z nami już od dłuższego czasu i bardzo cieszymy się ze współpracy. Większość promocji i konkursów przeprowadzamy w oparciu o podobny algorytm, aby nie wprowadzać użytkowników w błąd nowymi zasadami lub warunkami. Zasada otrzymywania biletów za zakupy jest następująca: gdy klient trafi na stronę promocji, system automatycznie rejestruje go jako uczestnika. Do wszystkich zakupów z cashbackiem od 2 rubli dołączany jest bilet z unikalnym numerem, który uprawnia do wzięcia udziału w losowaniu nagród.
Jeśli masz jakieś sugestie, jak uczynić je ciekawszymi i lepszymi, daj mi znać. Zawsze jesteśmy wdzięczni za pomysły, często są bardzo trafne.
Często organizujemy losowania nagród. Mamy nadzieję, że w przyszłości będziesz miał więcej szczęścia :)
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Wszystko jest bardzo szybkie + wsparcie zawsze pomocne!
Złożyłem zamówienie w sklepie fasttech poprzez letyshops. KB się nie pojawił. Napisałem do obsługi klienta. Powiedzieli, że skontaktują się z partnerami Fasttech, trzeba będzie poczekać około 4 tygodni. No cóż, wszystko może się zdarzyć, poczekajmy. Minął około miesiąc i otrzymałem zamówienie ze sklepu, zgodnie z informacją w KB o anulowaniu subskrypcji. Postanowiłem osobiście napisać do sklepu, aby dowiedzieć się, co stało się z moim cashbackiem. A co Ty o tym myślisz? Sklep odpowiedział, że nie kontaktowano się z nim w sprawie mojego zamówienia i nie otrzymał żadnych próśb. No więc, po co było pisać o 4 tygodniach, po co czekać? Jeśli z jakiegoś powodu odmówili wypłaty zwrotu pieniędzy, to po co dawać nadzieję?
Dzień dobry
Dziękujemy za kontakt.
Obiecujemy, że zrobimy wszystko co możliwe, aby rozwiązać problem zwrotu gotówki najszybciej, jak to możliwe.
Jeśli cashback nie pojawi się automatycznie, staramy się ustalić przyczynę, kontaktując się z partnerami. Komunikacja odbywa się nie z kierownikami sklepów, ale z kierownikami programu partnerskiego, w ramach którego współpracujemy z FastTech. Przepraszam, że kazałem Państwu tak długo czekać.
Anna monitoruje prośbę i skontaktuje się z Tobą, gdy tylko otrzymamy odpowiedź.
Mamy nadzieję na pozytywny wynik.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Nie rozumiem tych, którzy narzekają na długie okresy oczekiwania na wypłatę, kupuj coraz częściej, a będziesz zadowolony. Wypłaciłem 7000 rubli w ciągu 3 lat, zostało mi już tylko trochę, a cashback wzrośnie do maksimum, uwielbiam tę usługę, LetiShops, jesteście świetni!!! Dziękuję za natychmiastowy kontakt i pomoc w trudnych sprawach.
Dziękuję, że tam byliście!!! Rozszerzenie działa w przeglądarce, wszystko jest bardzo wygodne, raz napotkałem problem, cashback nie został naliczony i po skontaktowaniu się z pomocą techniczną, problem został natychmiast rozwiązany, wszystko dotarło, wszystko działa, zdecydowanie 5 gwiazdek, polecam wszystkim znajomym. Szczególne podziękowania należą się managerom LetyShops, pracujecie świetnie, rozumiecie i troszczycie się o swoich klientów.
Piszę do Państwa po raz ostatni, zwrot gotówki z placu budowy nie dotarł, kupiłem betoniarkę za 16 tys., pisałem wszędzie gdzie mogłem, reakcja jest naprawdę ZEROWA, piszesz pozytywne opinie dla siebie czy co? Czy ty tam w ogóle istniejesz? Krótko mówiąc, nie będzie żadnej reakcji i nie widzę sensu, żebyś tym razem to robił. Sklep jest Twój
Cześć!
Dziękujemy za opinię.
Szczerze chcemy pomóc Ci to wszystko zrozumieć. Wysłaliśmy kilka listów na adres help@letyshops.com, a także za pośrednictwem Twojego konta osobistego, sekcja „Pomoc”. Niestety, z jakiegoś powodu nie otrzymujemy od Ciebie listów.
Proszę napisać do nas na czacie, abyśmy mogli pomóc Ci najszybciej, jak to możliwe.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Kilka razy nie zwrócili mi gotówki, pisałem do nich, ale nic to nie dało. Ogólnie rzecz biorąc obsługa nie jest zła
Natalia, dzień dobry!
Dziękuję za komentarz.
Przepraszamy, jeśli kazaliśmy Państwu czekać. Pracujemy nad szybszym przetwarzaniem wniosków. Na chwilę obecną odpowiadamy w ciągu 24 godzin.
Nie martw się, chętnie pomożemy Ci w sprawie zwrotu gotówki.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops