Od 8 kwietnia 2019 roku czekam na kilkanaście opłaconych zamówień, które, jak obiecuje strona, zostaną zwrócone według schematu: „Wybierz sklep – dokonaj zakupu – otrzymaj cashback”. Kwota zwrotu gotówki jest nieznaczna, ale wydaje się być taka, jaką obiecano. Wygląda na to, że pieniądze zostają zwrócone dopiero po potwierdzeniu transakcji przez sklep, z którym Letyshops ma podpisaną umowę. Ale po 2 miesiącach wróciłem dopiero na początku kwietnia. W przypadku 12 zakupów dokonanych od 12 maja nie będzie automatycznego zwrotu pieniędzy. Musimy napisać do tych, którzy z jakiegoś powodu zwracają się do swoich klientów nieformalnie: „Napiszcie do nas”. Następnie muszę załączyć paragon lub zrzut ekranu zamówienia. Panowie, powinniście o tym napisać od razu w opisie usługi, abyśmy zrozumieli, że usługa będzie wymagała dodatkowego czasu na stałe potwierdzanie jej przez klientów. Czy warto? Oczywiście, że nie.
Elena, dzień dobry!
Obiecaliśmy, więc to zrobimy. Każdy partner ma inne okresy naliczania zwrotu gotówki. Można je zobaczyć w opisie sklepu na naszej stronie internetowej. Zwrot gotówki za zamówienia złożone 8 kwietnia został automatycznie naliczony 22 maja. Potwierdzenia zwrotu gotówki za kolejne zamówienia spodziewamy się na początku lipca. Dokładne daty można znaleźć w szczegółowych informacjach o cashbacku na swoim koncie osobistym. W tym przypadku nie ma potrzeby dołączania zrzutów ekranu. Zwracamy się o nie, gdy cashback się nie pojawił i nie mamy żadnych informacji o zamówieniu. W przeciwnym razie nie będziemy wiedzieć, ile zwrotu gotówki możemy otrzymać.
Zależy nam wyłącznie na przyjacielskich stosunkach z naszymi użytkownikami. Dlatego zdecydowaliśmy się przejść na nieformalne formy komunikacji. Komunikacja z kierownikami placówek opiekuńczych odbywa się w formie dogodnej dla użytkownika. Gdy tylko utworzysz swoje pierwsze zapytanie, będziesz mógł zobaczyć je sam :)
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Może czegoś nie rozumiem, ale cashback nie wynosi 5% (ani 5,5%), lecz 3,3%. Łatwo to obliczyć za pomocą prostych obliczeń matematycznych. A może istnieje jakiś ukryty współczynnik, o którym tutaj nic konkretnie nie powiedziano? Ja również nie do końca rozumiem, jak tu działa system gromadzenia pieniędzy. Według skali obecnie (i to już od dłuższego czasu, tzn. że już dokonałam zakupów mając ten status) jestem na Letibronzie, ale jak już mówiłam 3,3%, a nie 5/5,5 i więcej (ze względu na status).
Dzień dobry, Maximie!
Niczego nie ukrywamy przed naszymi użytkownikami. Teraz pomożemy Ci to wszystko pojąć :)
Status konta Lety-Bronze zwiększa początkową stawkę cashbacku o 10%.
Zakładamy, że mówimy o zakupach na AliExpress. Procent w tym sklepie zależy od kategorii produktu (od 1,5% do 5%). Informacje te zostaną zamieszczone w regulaminie, który będzie dostępny na stronie po przejściu .
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Nie wierzyłem w wypłatę środków. Kiedy list dotarł, postanowiłem spróbować. Wypłaciłam pieniądze bez żadnych problemów, pieniądze były na karcie w ciągu trzech minut. Dziękuję.
Złożyłem wniosek o wypłatę środków w Qiwi 26 kwietnia... dziś, 4 czerwca, pieniądze nadal nie wpłynęły na mój portfel Qiwi... Nie wiem, czy miałem po prostu „szczęście”, ale faktem jest, że moje pieniądze „poszły do morza”. Nie usłyszałem niczego konkretnego od grupy wsparcia. czyste gówno, szkoda 10 miesięcy i 600 rubli! NIE POLECAM LetyShops NIKOMU!!!
Dzień dobry
Skontaktowaliśmy się z działem finansowym i dowiedzieliśmy się, że płatność została pomyślnie zrealizowana na podany przez Ciebie numer portfela. Ponieważ współpracujemy z wieloma systemami płatności, możliwe, że nie otrzymałeś powiadomienia o wpłacie.
Aby zrozumieć sytuację i pomóc w tej sprawie, kierownik Anastasia czekała na odpowiedź w sprawie odwołania, a my również skontaktowaliśmy się z Państwem drogą mailową. Niestety nie otrzymaliśmy żadnej informacji zwrotnej.
Proszę odpowiedzieć na ten list. Poczekajmy.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
LetyShops to kompletne oszustwo. Nie marnuj czasu i pieniędzy. Stracisz oboje. Przeciągali sprawę przez pół roku i do tej pory nie zapłacili 500 rubli. Z niczym gorszym jeszcze się nie spotkałem.
Dzień dobry
Smutne jest, że takie wrażenie pozostało. Sprawdziliśmy informacje na Twoim koncie osobistym i stwierdziliśmy, że w sekcji „Pomoc” nie ma żadnych zamówień ani próśb, a konto zostało usunięte.
Ważne jest, abyśmy zrozumieli i ustalili, co się stało. Bylibyśmy wdzięczni, gdybyś opisał sytuację bardziej szczegółowo w liście wysłanym na adres help@letyshops.com.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Składam Wam gratulacje z okazji rocznicy i życzę całemu zespołowi dobrego nastroju. Właśnie teraz, dzięki bohaterskim wysiłkom, odcięli mi pieniądze od cashbacku, od złych hakerów ;) Szybka reakcja wsparcia.
Dzień dobry
Dziękuję bardzo! :)
Zawsze czuwamy nad Twoim zwrotem gotówki. Mamy nadzieję, że sytuacja się nie powtórzy.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
O mój Boże! Wszystkie moje ulubione sklepy znajdują się tutaj. Nie dość, że nie musisz się zabijać i taszczyć po wszystkich rodzajach centrów handlowych, ale możesz wybrać i kupić dokładnie to, czego potrzebujesz, a dodatkowo możesz otrzymać przyzwoity zwrot gotówki!!! Jestem zachwycony! Polecam każdemu!
Cześć, Anastasio!
Z przyjemnością będziemy dla Ciebie pracować :)
Życzymy Państwu przyjemnych zakupów online.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Obsługa jest znakomita! Składam serdeczne gratulacje całemu zespołowi z okazji urodzin, życzę dobrego samopoczucia oraz sukcesów w pracy i życiu osobistym!
Władimirze, dziękuję za wspaniałe gratulacje. Niech Twoje życie wypełni się wszystkim, czego nam życzysz, tylko w podwójnej dawce.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Czas się zgodzić z fiskusem, że kupując mieszkanie za Twoim pośrednictwem, zwróci Ci się 13 proc., będzie dużo szybciej i łatwiej))
Anastasio, świetny pomysł. Jest nad czym myśleć ;)
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Wypłacono 500 rubli. i od razu pojawiło się na kartce!!! Nie spodziewałem się takiej skuteczności. Czas realizacji zamówienia zgodnie z regulaminem wynosi 1–3 dni. Istnieją inne środki pieniężne. z dużym % ale Lety bez oszustwa. Przynajmniej dla mnie. Będę kontynuować współpracę. Dziękuję! I wszystkiego najlepszego z okazji urodzin, wszystkiego najlepszego i wszelkiej pomyślności!!!
Dzień dobry
Dziękuję, to bardzo miłe 
Wierzymy, że zostaniecie z nami na długo!
Z poważaniem,
Zespół LetyShops