Nigdy nie sądziłam, że napiszę negatywną opinię o Letyshops. Okropna współpraca z Goods! Polecam zastanowić się 146 razy zanim złożysz zamówienie w sklepie Goods za pośrednictwem Letyshops, poszukaj innej usługi cashback! W moim przypadku cashback nie pojawił się przy 3 zamówieniach na łączną kwotę cashbacku wynoszącą 2700 rubli! Obsługa klienta rozkłada ręce i odpowiada, że nagroda nie została przyznana i zwrot gotówki nie może zostać zwrócony. Oni w ogóle nie chcą tego rozgryźć!
Rinat, dzień dobry!
Jesteśmy również zainteresowani rozwiązywaniem takich sytuacji. Skontaktowaliśmy się z naszymi partnerami w sprawie Twoich zamówień, aby poznać powody braku naliczenia zwrotu gotówki. Niestety, rozwiązanie tego problemu zajęło dużo czasu i do tej pory nie otrzymaliśmy odpowiedzi.
Przepraszamy za długie oczekiwanie. Rozumiemy, że sytuacja jest nieprzyjemna. Usługa nie pobierała prowizji za te zakupy, więc nie ma z czego naliczać zwrotu gotówki. Jesteśmy równie zdenerwowani jak ty.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Mój syn długo mnie namawiał, żebym zarejestrował się korzystając z jego linku polecającego. W końcu zarejestrowałem się przed kolejną podróżą. Byłem mile zaskoczony przejrzystą stroną internetową, natychmiastowymi informacjami i namacalną kwotą zwrotu gotówki. Ale najbardziej ucieszyło mnie zakończenie. W ciągu 3 minut od złożenia wniosku pieniądze zostały zaksięgowane na karcie. Oczywiście, że jestem zadowolony z usług LetyShops.
Cześć!
Świetnie, że posłuchałeś syna i nie przegapiłeś okazji zaoszczędzenia pieniędzy :)
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Korzystam z niego od dłuższego czasu, był przypadek, kiedy cashback nie nadszedł, skontaktowałem się z nimi i zwrócili mi pieniądze, niedawno przeniosłem swoje konto, pracownicy są bardzo uprzejmi i wytrwali w swojej pracy, wykonują ją odpowiedzialnie.
Cześć!
Dziękujemy, bardzo nam miło, że doceniłeś naszą obsługę klienta :)
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Zamówiłem z AliExpress 8 produktów naraz, jeden po drugim! Za jedną pozycję cashback nie został przyznany, za resztę nie, napisałem do działu wsparcia, a oni tylko odpisali mi formalnie, że to moja wina i że to ja zrobiłem coś źle!!! Fajny . Moim zdaniem czas przejść na inny cashback
Cześć, Michał!
Nagroda za część zamówień została przekazana innemu źródłu, nie nam. Może się tak zdarzyć, jeśli w przeglądarce zainstalowano rozszerzenia innych firm, kliknięto banery reklamowe podczas składania zamówienia lub otwarto inne zakładki. W takim przypadku nie zawsze możemy przelać premię ze środków firmy, gdyż sami nic nie otrzymujemy.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
letyshops przywłaszczyło sobie mój cashback, wiele osób o tym pisało, nie wierzyłem w to, dopóki sam nie otrzymałem cashbacku. zrzut ekranu poniżej https://radikal.ru/big/dmei5leg3976y.
Dzień dobry
Jeśli cashback nie wyświetlił się automatycznie, oznacza to, że nie otrzymaliśmy nagrody od sklepu. Skontaktowaliśmy się z naszymi partnerami, aby dowiedzieć się, dlaczego tak się stało, ale do tej pory nie otrzymaliśmy odpowiedzi.
Widzimy, że menadżer nadal czeka na odpowiedź na Twoje zapytanie. Skontaktujemy się z Tobą, gdy tylko otrzyma odpowiedź.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Cześć! Na stronie YOOX.com cashback nie jest aktywowany, nawet jeśli widnieje informacja, że jest aktywny. Zdarzyło się to już trzy razy, raz kontaktowałem się z nią w sprawie niezaksięgowanej kwoty. W dalszym ciągu nie pomogli mi w żaden sposób. Mam wyłączone wszystkie rozszerzenia, wersja jest rosyjskojęzyczna i wszystkie wymienione przez Ciebie warunki są spełnione.
Dzień dobry
Sytuacje utraty cashbacku są dla nas również nieprzyjemne. Naliczanie odbywa się automatycznie. Jeżeli sklep otrzyma informację o LetyShops jako źródle transakcji, wówczas przekazuje nam dane dotyczące zakupów. Jeżeli tak się nie stanie, nie otrzymamy prowizji.
Zawsze staramy się zrozumieć przyczyny straty, ale nie zawsze jesteśmy w stanie zwrócić pieniądze z budżetu firmy.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Używam LetyShops dopiero od 2 miesięcy i jestem bardzo zadowolony z tej aplikacji. Zwroty gotówki są wyświetlane i księgowane bardzo szybko. Wczoraj pojawił się problem z naliczaniem zwrotu gotówki, ale obsługa klienta rozwiązała ten problem. Chciałbym wyrazić szczególną wdzięczność Marinie Domasenko, która nadzorowała to „trudne” zamówienie i szybko rozwiązała problem na korzyść kupującego! Po takich sytuacjach aż chce się zamawiać ponownie! Dziękuję bardzo!
Dzień dobry
Dziękujemy za wybranie LetyShops :)
Życzymy Państwu przyjemnych i owocnych zakupów!
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Dziękujemy za szybką reakcję ze strony działu wsparcia oraz za szybką wypłatę zwrotu gotówki!
Dzień dobry
Dziękujemy za docenienie usługi :)
Staramy się dla użytkowników.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Szczerze mówiąc, nie jestem zachwycony waszą aplikacją. Prawdopodobnie poszukam czegoś innego.
Dzień dobry
Władimirze, bylibyśmy wdzięczni, gdybyś mógł opisać, co dokładnie Ci się nie podobało. Jesteśmy gotowi na zmiany na lepsze :)
Czekamy na wiadomość e-mail na adres support@letyshops.com.
Z wyrazami szacunku,
Zespół LetyShops
Najfajniejsza usługa. Złożyłem wniosek o wypłatę i w ciągu 5 minut na moją kartę wpłynęła kwota 502 rubli. To jest po prostu ogień
Dzień dobry
Jewgienij, dziękuję za taką ocenę :)
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Doskonała usługa cashback, zdecydowanie polecam!! Jestem wielkim fanem zakupów online i gorąco polecam tę stronę, jeśli chcesz zarobić trochę pieniędzy na swoich zakupach! Dziękuję letyshop!!
Dzień dobry!
Dziękujemy za komentarz i życzymy udanych zakupów w Letyshops.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Byłem zaskoczony dużą liczbą sklepów, które oferują tu cashback. Pomimo drobnego problemu, obsługa była doskonała, a wypłata pieniędzy przebiegła bardzo szybko i sprawnie. Będę nadal używać go w 100%.
Dzień dobry!
Cieszymy się, że są Państwo zadowoleni z naszych usług. Z pewnością w przyszłości w naszym katalogu pojawią się nowe sklepy.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops