Bardzo dobra obsługa, wszystko działa dobrze, DZIĘKUJE!!!!
Gorsze niż mogłem sobie wyobrazić. Przeczytałem mnóstwo złych opinii, ale ponieważ nazwa usługi była powszechnie znana, postanowiłem z niej skorzystać! Rozszerzenie było włączone, sprawdziłem je kilka razy, mam status premium i dokonałem zakupów za ponad 750 dolarów, a cashback w ogóle się nie pojawił. Jednak obsługa klienta odpowiedziała, że nie zna przyczyny i zwróciła 70 centów zwrotu. Jestem w szoku.
Dzień dobry, Regino!
Sprawdziliśmy informacje zawarte w odwołaniu. Widzimy, że zakup został dokonany za kwotę 51,14 USD. Ponieważ nie otrzymaliśmy od partnerów danych i prowizji za Twoje zamówienie, staraliśmy się wesprzeć Cię bonusem ze środków firmy.
Stosowanie się do naszych zaleceń i regulaminu sklepu pomoże ograniczyć ryzyko utraty zwrotu gotówki w przyszłości.
Jeśli masz inne zakupy, za które nie przyznano Ci zwrotu gotówki, poinformuj o tym managera w swoim wniosku. Spróbujmy to rozgryźć.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Dobra obsługa, wszystko działa sprawnie, DZIĘKUJĘ!
Nie polecam tej usługi zwrotu pieniędzy za zakupy. Każdy zakup musi zostać dokonany zgodnie z zasadami tego serwisu: pełna wersja, sklep, wyłączenie blokowania reklam, rozszerzenia. Do maja 2020 r. środki pieniężne były wypłacane zgodnie z regulaminem 24 godziny na dobę, ale nie zawsze, trzeba skontaktować się z obsługą klienta, udowodnić, że „nie jest się osłem”. Na koniec lipca 2020 r. sytuacja była zła: przelewy były rejestrowane, ale gotówka nie była księgowana. Nie wierzę i nie polecam, zostało mniej niż 500 rubli. na koncie nie mogę wypłacić, zakupy nie są rejestrowane. Zdecyduj sam.
Oksana, dzień dobry!
Usługa ta ma także na celu automatyczne wprowadzanie zamówień do systemu, dzięki czemu użytkownicy zyskują możliwość robienia zakupów online.
Ważne jest dla nas, aby problemy zostały rozwiązane i abyście Państwo nadal z nami współpracowali. Rozumiemy, że skontaktowanie się z obsługą klienta zajmuje trochę czasu, ale możemy jedynie uporządkować informacje dotyczące zakupu i pomóc w przypadku utraty zwrotu gotówki.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Moim zdaniem, na dzień dzisiejszy obsługa klienta LetyShops jest najbardziej uważna, tolerancyjna i skuteczna!
Dzień dobry!
Dziękujemy bardzo za miłe słowa :) Robimy dla Ciebie wszystko, co w naszej mocy.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Usługa zagłusza chciwość. A wyjaśnienie, że Chińczycy płacą teraz mało, jest nieprzekonujące. Po co pisać na stronie o zwiększeniu cashbacku do 6%, skoro w końcu rzadko przekracza on nawet 1,5%!!! Moje ostatnie zamówienie na kwotę 1881 rubli - cashback 26 rubli. To jest po prostu śmieszne. Myślę, że nadszedł czas, abyś zamknął działalność i abyśmy wszyscy poszukali innego rozwiązania...
Cześć Igor!
AliExpress rzeczywiście niedawno zmieniło warunki współpracy, a także stawki cashbacku. Za każdym razem, gdy warunki ulegały aktualizacji, użytkownicy byli informowani za pośrednictwem list mailingowych, a informacja pojawiała się na stronie po wejściu do sklepu.
W AliExpress prowizja wynosi od 0,5 do 5%. Partnerzy nie udostępniają szczegółowych danych o poszczególnych kategoriach produktów; dane są otrzymywane automatycznie.
Współpracujemy z wieloma partnerami. Porównaj wszystkie warunki, asortyment, stawki cashback i podejmij najlepszy wybór dla siebie :) Oto kilka sklepów , w których znajdziesz dowolny produkt.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Jestem bardzo zadowolony z usługi cashback LetysShops! Pieniądze są księgowane na karcie natychmiast, jeśli pojawią się jakiekolwiek problemy, pracownicy serwisu rozwiązują je bardzo szybko. Polecam każdemu!
Dzień dobry, Borysie!
Dziękujemy za podzielenie się swoimi doświadczeniami. Miło, że zwróciłeś uwagę na szybkość wypłaty środków :)
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Wasza usługa stała się bezużyteczna po „anulowaniu” cashbacku na Ali, teraz potrzeba pół roku, aby zaoszczędzić 500 rubli.
Cześć, Wania!
Tak, świat nie stoi w miejscu, sklepy czasami zmieniają swoje warunki. Możesz zawsze wybrać sklep, w którym zrobisz zakupy, porównując wszystkie warunki i stawki zwrotu gotówki. Oto kilka sklepów, które mogą Cię zainteresować.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Obsługa Letyshops robi wszystko, żeby uniknąć wypłaty cashbacku. Jedno zamówienie nie zostało uwzględnione, ale z trudem to zrekompensowaliśmy. Za ostatnie zamówienie zamiast 2173,50 rubli zaksięgowano 217,35 rubli. O 10! razy mniej! A nawet nie mogę tego wypłacić - przecież minimalna wypłata to 500 rubli. Te. Muszę zrobić więcej zakupów, z których część nie zostanie wliczona, a za niektóre zapłacę 10 razy mniej - żeby móc wypłacić pieniądze. Nie zamierzam nikomu niczego udowadniać, wszystko widać w statystykach - managerowie LetyShops mają bezpośredni kontakt z managerami sklepów. Teraz zastanów się czy warto współpracować z LetyShops czy nie. Mam nadzieję, że moje pieniądze pomogą firmie i jej pracownikom!
Cześć, Valentin!
Zależy nam na tym, aby wszystko działało prawidłowo i aby użytkownicy nie mieli żadnych trudności. Jeśli cashback nie wyświetli się automatycznie, oznacza to, że nie otrzymaliśmy nagrody od naszych partnerów.
Informacje zmieniono 05.08 na prośbę użytkownika i po dodatkowej weryfikacji.
W ramach uzgadniania danych partnerzy przekazywali sobie informacje o zmianie kwoty realizacji zamówienia. Mógł wystąpić błąd techniczny. Ponieważ zamówienie złożono w 2019 r., nie możemy składać wniosków do partnerów. Próbowaliśmy Cię wesprzeć, wypłacając Ci premię od firmy na Twoje konto.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
O usłudze cashback Letyshops.ru dowiedziałem się stąd, ze strony internetowej. Ponieważ bardzo często robię zakupy w Internecie, wydała mi się kusząca możliwość zwrotu chociaż niewielkiej kwoty pieniędzy pochodzących z tych zakupów, tym bardziej, że i tak wydałabym je na inne zakupy. Więcej szczegółów na temat Otzovik: https://otzovik.com/review_3360381.html
Cześć!
Dziękujemy za podzielenie się swoimi doświadczeniami zakupowymi. Cieszymy się, że jesteś z nami :)
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Korzystam z tej usługi od kilku lat. Wszystko jest w porządku. Zwrot gotówki jest dokonywany terminowo. Jeśli pojawią się jakiekolwiek problemy, menedżerowie niezwłocznie je rozwiążą. Jestem zadowolony z usługi. Dziękuję.
Dzień dobry
Dziękujemy za opinię. Udanych zakupów :)
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Żegnajcie sklepy. To prawdziwy wstyd. Usuń wypłatę z 1 p. Prawie wszystkie prośby o zwrot pieniędzy od M-video są odrzucane. Zaprzestań współpracy z eBayem. itd. itp. Bez zbędnego zbędnych ceregieli znalazłem 3 serwisy cashback, które spełniają moje standardy. warunki. Piszę, aby powiedzieć: żegnaj.
Dzień dobry, Andrieju!
Wcześniej byłeś w grupie testowej użytkowników, którzy mogli wypłacić środki już od 1 rubla. Teraz, gdy test się skończył, wszyscy mają takie same warunki.
Czasami sklepy mogą być nieczynne, ale zawsze możesz znaleźć godną alternatywę wśród naszych partnerów.
Jeśli masz jakiekolwiek trudności z cashbackiem, zawsze możesz zgłosić sprawę do działu obsługi klienta.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops