Dlaczego kwota wypłaty jest tak duża? 250 UAH! Nawet przez telefon! To jest bardzo niewygodne!
Cześć!
Usługa faktycznie ma minimalną kwotę wypłaty. Wynika to z faktu, że bierzemy na siebie prowizję za przelew.
Dzięki kontu Premium, statusom programów lojalnościowych , programom „Zaproś znajomego” , „Cashback bez zakupów” , a także dzięki ofertom specjalnym w postaci cashbacku last-minute, które często przeprowadzamy, łatwo uzbierać taką kwotę :)
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Z jakiegoś powodu odpisali pieniądze za abonament premium i natychmiast skontaktowałem się z centrum serwisowym, na szczęście pracownicy od razu odpowiedzieli i zwrócili odpisane pieniądze z konta, wszystko odbyło się szybko i sprawnie, chcę wyrazić swoją głęboką wdzięczność za tak szybką pracę
Dzień dobry
Konto Premium możesz aktywować wyłącznie na swoim koncie osobistym, klikając przycisk i potwierdzając czynność.
Dziękujemy za miłe słowa! Zawsze chętnie pomożemy :)
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Okropna obsługa! Łatwo i bez konieczności potwierdzania wypłacaj pieniądze na inne konta. Konta nie są w żaden sposób chronione. Można je zhakować w mgnieniu oka. Żądanie anulowania wypłaty i zwrotu środków zostało odrzucone. Nie polecam nikomu korzystania z tej usługi! Tutaj kradną pieniądze. Nie zdziwiłbym się, gdyby samo wsparcie się włamało, ponieważ... Moja reakcja na przelew była natychmiastowa, a wypłata środków została potwierdzona w ciągu 3 dni, ale została ona wykonana od razu i wniosek nie został odrzucony! Oszustwo i przekręt!
Dzień dobry
Tatiano, wielka szkoda, że doszło do takiej sytuacji. Ze względów bezpieczeństwa prosimy wszystkich użytkowników o podanie numeru telefonu.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Często robię zakupy na Aliexpress i kilka miesięcy temu natrafiłem na tę stronę i od tamtej pory regularnie za jej pośrednictwem składam zamówienia. Zgromadziłem już ponad 30 euro prowizji i w sobotę postanowiłem spróbować wypłacić te środki. Dziś, w poniedziałek, już dotarły. Zdecydowanie polecam. Już samo dołączenie przez Letyhops daje mi pieniądze, a ja szacuję, że za rok osiągnę poziom srebrny, co oznacza, że dostanę trochę większą prowizję. Wszystko odbywa się automatycznie i nigdy nie musiałem kontaktować się z obsługą klienta. Ja również nie śledzę prowizji, ale na podstawie tego, co kupuję i jaki procent od nich dostaję, oceniam, że są one mniej więcej prawidłowe i nie wymaga to ode mnie żadnego wysiłku. Dopóki będą mi dawać pieniądze za nicnierobienie, będę kontynuował korzystanie z letyhops.
Dzień dobry!
Dziękujemy bardzo za podzielenie się swoimi doświadczeniami ze współpracy! Bardzo nas cieszy, że jesteś zadowolony z naszych usług, a także z korzyści, jakie daje Ci zakup online <3
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
W ciągu ostatnich kilku miesięcy byłem bardzo rozczarowany tą stroną. Używałem go wcześniej i wszystko było w porządku. Owszem, było kilka niedociągnięć, ale było ich niewiele. Przez cały rok użytkowania skontaktowałem się z działem wsparcia tylko raz. Jednak w ciągu ostatnich kilku miesięcy napisałem już kilka odwołań, jednak wszystkie były bezużyteczne. Zwrot gotówki nie jest już naliczany w przypadku dużych zamówień, ale w przypadku małych przedmiotów nie stanowi to już problemu. Obsługa klienta w żaden sposób nie rozwiązuje problemu - albo oni sami nie wiedzą, dlaczego pieniądze nie zostały zwrócone, albo ja nagle zacząłem błędnie składać zamówienia, albo coś jeszcze innego. W rezultacie nie otrzymałem zwrotu pieniędzy za żadne z dużych zamówień, które ostatnio złożyłem. Dają bonus 10-15 rubli.))) To jest po prostu śmieszne)
Cześć!
Dane dotyczące zamówienia użytkownika są automatycznie przesyłane do serwisu po dokonaniu zakupu. Jeśli tak się nie stanie, nie otrzymamy prowizji od partnerów, która jest wykorzystywana do generowania zwrotu gotówki. To także nas denerwuje, uwierz mi.
Rozumiemy, że skontaktowanie się z obsługą klienta zajmuje trochę czasu, ale możemy jedynie pomóc i uporządkować informacje dotyczące zakupu.
Niestety AliExpress nie rozpatruje reklamacji dotyczących utraconego zwrotu gotówki, więc nie ma możliwości skontaktowania się ze sklepem. Próbowaliśmy wesprzeć inicjatywę premią ze środków firmy.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Ludzie, nie zamawiajcie stąd, zostaniecie oszukani. Zamówiłem inteligentny zegarek, ponieważ powiedziano mi, że jest oryginalny, ale w zestawie znalazł się jeden szajs. Daję tej stronie -10000 gwiazdek
Cześć, Michał!
Nie jesteśmy sklepem i nie sprzedajemy produktów. Prawdopodobnie spotkałeś się już z oszustami, którzy przedstawiali się pod nazwą naszej usługi. Zalecamy dokonywanie zakupów tylko ze sprawdzonych źródeł. W takim przypadku prosimy również o kontakt z obsługą sklepu, w którym dokonano zakupu smartwatcha.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Kasza wylała mi się na 180 rubli, więc musiałam ją wybić. Do każdego zamówienia. I tak się też zdarza: Niestety, nie otrzymaliśmy nagrody od partnerów za zamówienie xxxx. Chcieliśmy sprawić Państwu przyjemność, dlatego premię zaliczyliśmy ze środków firmy. http://joxi.ru/gmvy6pjF1LNgMr. I wysłali 10 rubli. Wygląda na to, że są partnerami letyshops, a nie moimi. Mój partner-letyshop dla mojego zamówienia. 10 rubli od 700+ za zamówienie. No to co...
Dzień dobry
Sytuacje utraty cashbacku również nas denerwują, bo jeśli zamówienie nie wyświetli się automatycznie na koncie osobistym serwisu, nie otrzymamy nic od partnerów.
Na stratę może mieć wpływ kilka czynników, w tym:
- działanie rozszerzeń firm trzecich w przeglądarce;
- odwiedzanie innych źródeł podczas dokonywania zakupu;
- naruszenie regulaminu sklepu.
Próbowaliśmy wesprzeć firmę premią.
Mamy nadzieję, że porady kierownika okażą się pomocne przy składaniu przyszłych zamówień.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Chciałbym podziękować Annie Abdulhak za jej pomoc i wsparcie!!!! Anya, dziękuję Ci bardzo)) Już zapomniałam, że nie otrzymałam zwrotu gotówki... Anna pomogła mi odzyskać ponad 1000 rubli z mojego zamówienia. cashback... Nie chcę rezygnować z LetyShops z powodu trudności, które pojawiły się przy składaniu zamówienia, ponieważ dzięki ich pomocy wypłaciłem już 5800 rubli. Chciałbym, aby proces rejestracji został uproszczony, ale okazuje się, że jest wręcz przeciwnie... Bazując na moim doświadczeniu w kontaktach z obsługą klienta, mogę powiedzieć, że starają się i najwyraźniej robią wszystko, co możliwe, aby pomóc klientowi....
Dmitriju, dzień dobry!
Dziękujemy za miłe słowa na temat naszej obsługi klienta! Anna już otrzymała słowa wdzięczności :)
Niektórzy partnerzy stawiają pewne warunki otrzymania zwrotu gotówki, ale sklep przekazuje prowizję dopiero po ich spełnieniu.
Uważamy, że przyszłe zakupy będą rejestrowane automatycznie. Dziękujemy, że jesteście z nami!
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Szkoda, oczywiście, ale ta usługa jest bezużyteczna, cashback nie jest naliczany, ale jest wyłączany poprzez dostarczanie dowodów w postaci różnych zrzutów ekranu, numerów zamówień itp., przez co nie jest w stanie w pełni naliczyć cashbacku. Mam nadzieję, że ta usługa okaże się przydatna w przyszłości, ale na razie wszędzie jest tylko bezpodstawna reklama. „Zarejestruj się i oszczędzaj na LetyShops”.
Dzień dobry
Victor, nas również interesuje automatyczne naliczanie cashbacku. W chwili obecnej promocja ta nie obejmuje wszystkich produktów na AliExpress. Informacje dotyczące zamówień prosimy przesyłać kierownikowi. Zrobimy wszystko, co w naszej mocy, żeby zrozumieć sytuację i pomóc.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Wcześniej było lepiej. Wszedłem na stronę, aktywowałem cashback, wszedłem na stronę produktu, rozszerzenie przeglądarki poinformowało, że cashback został aktywowany. Kupiłem produkt i jak się później okazało, nie przysługuje mi zwrot gotówki. A produkt nie jest tani, kosztuje prawie 7 tys. Okazuje się, że trzeba było wejść na stronę internetową, wpisać link do produktu i sprawdzić, czy przysługuje zwrot gotówki, czy nie. Pytanie brzmi, po co mi przedłużenie, które i tak jest bezużyteczne? Poszli zupełnie na dno. Poszukam zastępstwa.
Dzień dobry
Rozumiemy, że korzystając z rozszerzenia wygodniej jest sprawdzić produkt pod kątem naliczenia zwrotu gotówki. AliExpress obecnie nie pozwala na wyświetlanie powiadomień na swojej stronie internetowej. Możesz sprawdzić link za pomocą narzędzia sprawdzającego, które znajduje się na stronie sklepu, lub za pomocą aplikacji.
Mamy nadzieję na kontynuację naszej współpracy.
Z poważaniem,
Zespół Letyshops
LetyShops to dobra usługa umożliwiająca zwrot części pieniędzy, choćby niewielkich, z zakupów. Usługa jest funkcjonalna, wszystko działa dobrze. Kilka słów o obsłudze klienta. Pracują tu ludzie życzliwi i szlachetni, w szczególności Marina Domasenko. Podchodziła do mojego przypadku ze zrozumieniem i troską. Dzięki niej udało się odzyskać część pieniędzy z zakupu, co prawda nie w całości, ale mimo wszystko cieszy ta okoliczność. Życzę im rozwoju, dobrobytu i dobrego zdrowia dla wszystkich!!!
Dzień dobry
Vladimir, dziękujemy za Twoją opinię :) Zawsze staramy się dbać o naszych użytkowników.
Najlepsze życzenia dla siebie nawzajem!
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
To jest jakiś horror. Cashback stał się czymś okropnym w dosłownym tego słowa znaczeniu. Od produktu za 1300 rubli + z kodem 30% 19 rubli zwrotu gotówki :D mówisz poważnie? Przyjrzałem się historii i było tego znacznie więcej. Zszedłeś na dno. Na tym zakończę podsumowanie i pożegnam się.
Cześć!
Zwrot gotówki jest przyznawany automatycznie na podstawie informacji od partnerów. Procent od zamówień w AliExpress może wynosić od 0,5 do 5%. W chwili obecnej nie jest możliwe ustalenie z góry stawki za konkretny produkt. Wszystkie warunki dostępne są na stronie przejścia do sklepu, tak aby każdy użytkownik mógł się z nimi zapoznać przed złożeniem zamówienia.
Cieszymy się na dalszą współpracę z Państwem.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops