Obrzydliwa obsługa. Szansa na otrzymanie zwrotu gotówki jest prawie zerowa, z ostatnich 5 zakupów udało mi się uzyskać zwrot gotówki za zakup na kwotę 24 000 rubli w wysokości 1%... i to tylko dzięki skontaktowaniu się z pomocą techniczną i odczekaniu miesiąca. Obsługa pracuje świetnie, ludzie są uprzejmi i kompetentni. Ale sama usługa, niestety... za każdym razem, gdy kontaktują się z pomocą techniczną, pytają „dlaczego nie ma cashbacku” – cóż, to nie jest poważne.
Dzień dobry
Ilja, nas również interesuje automatyczne naliczanie cashbacku. Utrata danych może nastąpić w przypadku naruszenia regulaminu sklepu/algorytmu zakupów.
Zawsze staramy się zrozumieć przyczyny braku naliczenia należności i udzielić pomocy.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Na wszystkie moje prośby skierowane do serwisu technicznego otrzymałem uprzejme i poprawne odpowiedzi! Za co jestem jej wdzięczny! Jestem całkowicie zadowolony z obsługi technicznej. wsparcie!
Cześć Igor!
Dziękujemy za miłe słowa! Próbujemy :)
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
OKROPNA APLIKACJA. WYGLĄDA NA TO, ŻE MA TO NA CELU REZYGNACJĘ Z ZWROTÓW GOTÓWKI. Aby uzyskać zniżkę, musisz wejść do sklepu przez LetyShop, ale zostaniesz „wyrzucony” na zupełnie inną stronę, z której nie będziesz od razu wiedział, jak wrócić we właściwe miejsce. Musisz połączyć się kilka razy. Jeśli zawahasz się chwilę przy składaniu zamówienia, funkcja cashback zostanie wyłączona i będziesz musiał przejść przez cały proces od nowa, co jest uciążliwe i niewygodne. Nie ma mowy o żadnym automatycznym połączeniu. Musisz cały czas być czujny, żeby nie przegapić momentu, w którym ikona aplikacji zmieni kolor z zielonego na czerwony. Dzieje się to bardzo szybko. Procenty i rabaty są tak niewielkie, że po prostu nie będziesz chciał zawracać sobie głowy żmudną procedurą dołączania tego cashbacku.
Irina, dzień dobry!
Nasza aplikacja została zaprojektowana tak, aby zapewnić użytkownikom najlepsze doświadczenia podczas zakupów online.
Aby otrzymać zwrot gotówki, wystarczy, że przejdziesz z naszej aplikacji lub strony internetowej na stronę sklepu i złożysz zamówienie. Rozszerzenie LetyShops zawsze będzie Ci przypominać o możliwości otrzymania cashbacku. Jeśli zmieni kolor na czerwony, należy wyłączyć inne wtyczki lub zainstalować nasze rozszerzenie w osobnej przeglądarce do zakupów online.
Odnośnie stawek cashback. Każdy partner ma inne. Współpracujemy z każdym z nich na określonych warunkach. Prowizja nie jest wypłacana za darmo. Ważne jest, aby wziąć pod uwagę informacje wyświetlane na stronie po kliknięciu, zanim złożysz zamówienie.
Skontaktowaliśmy się z Tobą w celu szczegółowego zrozumienia sytuacji i uzyskania pomocy. Niestety nie było żadnej odpowiedzi.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Chwilę musiałem poczekać aż ktoś zajmie się moją sprawą nooo ale jak już się zajęła pewna osoba to łohoho! Szybko, konkretnie bez zbędnego nudziarstwa jak to czasem można spotkać w działach obsługi klienta. Zobaczymy jak z pierwszymi wypłatami ale póki co jestem bardzo zadowolony, każda transakcja się nalicza.
Całkowita bzdura. Trzeba skopiować link, znaleźć pole, w które go wkleić i dopiero wtedy może pojawi się cache... Wczoraj zrobiłem kilka zakupów na Aliexpress, w ogóle nie zawracałem sobie głowy Letyshopem... Kiedyś było o wiele wygodniej, teraz to kompletna bzdura.
Rinat, dzień dobry!
Regulamin Aliexpress uległ ostatnio zmianie. Teraz naprawdę ważne jest sprawdzenie linków do produktów w narzędziu do sprawdzania lub skorzystanie z naszej aplikacji mobilnej, aby dowiedzieć się, czy przysługuje Ci zwrot gotówki.
Rozumiemy Twoje emocje, ale nie ma innej funkcjonalności od partnerów.
Jeśli znajdziesz jeszcze czas na rozwiązanie problemu z utraconym cashbackiem, utwórz wniosek w swoim koncie osobistym, w sekcji „Zamówienia i finanse” , wypełniając formularz.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Doskonała obsługa. Od września 2017 roku otrzymałem zwrot około 6000 rubli. Doskonałe wsparcie techniczne, zawsze pomocna odpowiedź na pytania, nawet jeśli zwrot gotówki nie został przyznany. Polecam Letyshops każdemu!
Dzień dobry
Dziękujemy Władimirze, że byłeś z nami przez 3 lata!
Dziękujemy za współpracę :)
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Założę się, że to najlepsza usługa cashback.
Dzień dobry
My też tak myślimy :) Cieszymy się, że jesteś z nami.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Oni sobie z nas żartują. Zamiast 6%, naliczany jest cashback w wysokości 1,8%. Wsparcie techniczne całkowicie przestało odpowiadać. Wiele produktów nie obejmuje zwrotu gotówki (sprawdziłem przed zakupem, ten produkt oferuje zwrot gotówki). Chyba pora napisać na nich skargę do urzędu ochrony konsumentów...
Dzień dobry
Przepraszamy za oczekiwanie na odpowiedź na Twoje zapytanie.
Zwrot gotówki jest przyznawany automatycznie na podstawie informacji od partnerów. AliExpress nie przedstawia podziału produktów na kategorie. 60% zamówień trafia do systemu ze stawką cashbacku wynoszącą 1,5. Regulamin dostępny jest na stronie przejścia na nowy sklep.
Na utratę zwrotu gotówki mogą mieć wpływ takie czynniki, jak rozszerzenia przeglądarek innych firm (na przykład blokery reklam), korzystanie z kodów promocyjnych i długi czas przetwarzania zamówień.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Notoryczne problemy z brakiem śledzenia gotówki. Pomoc odpowiada po 8 dniach.
Dobry dzień!
Przepraszam, za oczekiwanie na odpowiedź.
Również jesteśmy zainteresowani automatyczną rejestracją cashbacku, ponieważ innym w przypadku nic nie dostajemy od sklepu. Zawsze możesz utworzyć wniosek na swoim koncie osobistym, w sekcji „Zamówienia i Finanse”, jeśli zwrot gotówki za Twój zakup nie jest wyświetlany. Widzimy, że menedżer czeka na żądane informacje we wniosku. Prosimy o sprawdzenie sekcji „Pomoc” lub pocztę.
Pozdrawiam,
zespół LetyShops
Głupi system kupowania premii cashback, niechcący kupiłem ją za cashback i odpisali mi zaoszczędzone pieniądze, napisałem do supportu, odpowiedziała mi kobieta, która nic nie wie o stronach internetowych, bardzo długo odpowiadała, że na stronie nie ma takich funkcji i jak kupisz więcej, to premium się zwróci, ale napisała to dopiero jak już się skończyło, nie radzę korzystać z tej usługi cashback, zmień na inną, tak, rozumiem, że to moja wina, że chciałem dowiedzieć się więcej o premii i nie miałem czasu 6* * *ь przeczytać drobny druk!!!! Szkoda, że tak długo trwało zbieranie tego zwrotu gotówki
Dzień dobry
Dmitriju, przepraszamy, że musieliśmy czekać na odpowiedź na Twoją prośbę.
Zakupu konta Premium dokonuje użytkownik po potwierdzeniu tej czynności na swoim koncie. Data ważności jest wyświetlana w sekcji „Kody Lety”. Zakupy z podwyższonym procentem można robić do 26.09.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Rozszerzenie stało się bardzo niewygodne, nie można go aktywować, trzeba skopiować i wkleić link z produktem do rozszerzenia, większość produktów nie ma już cashbacku na AliExpress!
Dzień dobry
Jewgienij, warunki na Aliexpressie rzeczywiście ostatnio się zmieniły. Nas też to denerwuje, ale obsługa nie ma na to wpływu.
My ze swojej strony staramy się dostosowywać, informować na bieżąco i tworzyć jak najdogodniejsze warunki otrzymywania cashbacku, aby użytkownicy otrzymywali korzyści za zakupy w swoim ulubionym sklepie. Na razie zalecamy sprawdzenie linków do produktów w narzędziu do sprawdzania lub skorzystanie z naszej aplikacji.
Jeśli coś się zmieni, na pewno Cię o tym poinformujemy.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops