Całkowite oszustwo. W Czarny Piątek zamówiłem 2 laptopy, korzystając z różnych usług płatniczych. Konkurent przelał zwrot gotówki w wysokości 600 rubli. Godzinę po zamknięciu zamówienia Letyshops oczywiście stracił zwrot gotówki. Pieniądze pochodzą z zakupów za grosze, wszystko co jest droższe niż 500 rubli przepada od razu. Same wymówki. Zamawiam dużo, więc przechodzę do konkurencji. LETISHOPS TO OSZUSTWO. Oni po prostu zarabiają na nas pieniądze.
Dzień dobry, Wasiliju!
Przykro nam, że masz takie wrażenie o naszej usłudze.
W przypadku utraty informacji o zamówieniu, nie otrzymujemy również wynagrodzenia od Aliexpress, a to właśnie z tej prowizji tworzony jest cashback.
Wyjaśnijmy, że kwota zakupu nie ma wpływu na proces naliczania zwrotu gotówki.
Dziękujemy za poświęcenie czasu na utworzenie zgłoszenia zagubionego zamówienia. Podjęliśmy już działania w tej sprawie i na podstawie uzyskanych wyników skontaktujemy się z Państwem, zgodnie z ustaleniami, w drodze zapytania.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Nigdy nie widziałem innej aplikacji, która daje tak dużo Cashback. Nawet czasami dostaję produkty za darmo dzięki Cashback. Ale jedynym problemem, jaki znalazłem, jest to, że Warunki i postanowienia nie są jasno określone, zawsze jestem zdezorientowany. Ani nie dam 5 gwiazdek.
Cześć.
Dziękuję bardzo za opinię :)
Tutaj znajdziesz ogólne zalecenia dotyczące zakupów w naszym serwisie. Ponadto niektóre sklepy mają własne warunki. Są one dostępne na stronie sklepu .
Jeśli masz jakiekolwiek pytania, skontaktuj się z naszym zespołem wsparcia (support@letyshops.com).
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
4 gwiazki, nie 5, dlaczego? Otóż: jestem bardzo zadowolony z letyshops, bardziej niż z innych stron cashbackowych, przede wszystkim z całej ekipy i ich pomocy, dbaniu o klienta i nawet tego że jeśli cashback się nie pojawia, to oni płacą nam z pieniędzy firmy! Niesamowite i naprawdę miłe. Natomiast jeden minus jest taki że cashbacki nie zawsze się same pojawiają i trzeba to zgłaszać, mimo że robi się wszystko z zaleceniami.
Dzień dobry!
Dziękujemy za Pana opinię. To dla nas bardzo ważne.:)
Rzeczywiście, zdarza się, że cashback nie zawsze pojawia się automatycznie. Ale jesteśmy gotowi zrobić wszystko, co w naszej mocy, aby pomóc i fundusze te zostały otrzymane. Mamy nadzieję, że w przyszłości podobne sytuacje nie powtórzą się ponownie.
Z poważaniem,
zespół LetyShops
Pomoc w związku ze zgubionym zwrotem gotówki została udzielona szybko. Wyjaśnili możliwe przyczyny powstałego problemu. Szczególne podziękowania dla Anyi Abdulhak za miłą komunikację i podnoszący na duchu nastrój.
Cześć, Roma!
Zawsze chętnie pomożemy i doradzimy.
Świetnie, że jesteś z nami. Przekazaliśmy Anyi wyrazy wdzięczności. :)
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Wyszło jakoś dziwnie, zamówiłem 500 gram. na Aliexpress ze zwiększonym cashbackiem o 15%. Już złożyłem wniosek o odszkodowanie za szkodę. Nie ma po tym śladu.
Dzień dobry
Wasilij, Twoje żądanie zwrotu gotówki zostanie zrealizowane automatycznie. Proszę śledzić status na swoim koncie osobistym :)
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Świetna szybka pomoc :) Pani była tak uprzejma że rozwiązała mój problem z utraconym cashbackiem i jeszcze mnie poinstruowała jak zapobiec utracie go :) Z letyshops korzystamy (domownicy) od sierpnia 2020 roku i jesteśmy zadowoleni :)
Dzień dobry!
W razie jakichkolwiek pytań nasz dział opieki jest zawsze do Państwa usług i chętnie służy pomocą.:)
Z poważaniem,
zespół LetyShops
Całkiem szybko rozpatrzony wniosek.
Dzień dobry!
Zawsze jesteśmy gotowi do pomocy.:)
Z poważaniem,
zespół LetyShops
Zwrot gotówki został odrzucony przy zakupie za dużą kwotę. Prośba o wsparcie nie przyniosła żadnego rezultatu i trwała prawie sześć miesięcy.
Dzień dobry
Danila, przeanalizowaliśmy sytuację w odwołaniu. Widzimy, że zakup dokonany na naszej stronie internetowej został zmieniony i zrealizowany pod innym numerem. Część zwrotu gotówki została pokryta z budżetu firmy. Próbowaliśmy całkowicie rozwiązać ten problem, wysyłając prośbę do partnerów. Niestety odmówiono nam wypłaty prowizji.
Jeśli chcesz dokonać zmian w zamówieniu, zalecamy dokonanie nowego zakupu po kliknięciu przycisku „Dokonaj zakupu” na naszej stronie internetowej.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Wcześniej obsługa była znakomita, zrobiłem zakupy w sklepie internetowym i dosłownie po kilku minutach zobaczyłem swój cashback. Teraz jest sytuacja, w której cashback nie jest naliczany, mimo że przejście zostało zakończone. Ostatnio miałem kilka takich sytuacji: aplikacja przeglądarkowa pokazuje, że jest aktywna, dokonuję zakupu, a cashbacku nie ma. Dokonuję zmiany i dokonuję zakupu — bez zwrotu gotówki. Odpowiedź działu wsparcia jest jedna - nie było żadnej transformacji. Jak to? Zawiedziony.
Dzień dobry
Sergiej, my nadal jesteśmy tymi samymi LetyShops :)
Podstawowym warunkiem naliczenia zwrotu gotówki jest przejście/aktywacja przedłużenia. Każdy użytkownik może samodzielnie sprawdzić informacje o przejściach w sekcji „Zamówienia i finanse”, „Moje przejścia” swojego konta. Widzimy, że zostało utworzone zgłoszenie do obsługi klienta. Menedżer spróbuje pomóc Ci to rozwiązać.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Minęły 2 tygodnie, a utraconego cashbacku nadal nie odnaleziono
Dzień dobry
Sergey, widzimy, że złożyłeś wniosek o zwrot gotówki. Zamierzamy skontaktować się z naszymi partnerami, aby ustalić przyczyny tej straty. Proszę śledzić status swojego wniosku na swoim koncie osobistym. Dane zostaną przetworzone automatycznie.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Doskonała obsługa! Przy zakupie otrzymasz miły bonus w postaci zwrotu gotówki!!! Wciągające i uzależniające))) Szkoda, że w LetyShops nie ma już sklepów "Rozetka", "Eldorado", "Metro"... Ale wybór i tak jest duży. Jeśli są problemy z naliczaniem cashbacku, managerowie ZAWSZE szybko, sprawnie i uprzejmie rozwiązują problem))) Polecam każdemu!!!
Dzień dobry
Oleg, dziękuję za opinię :)
Życzymy udanych zakupów!
Z poważaniem,
Zespół LetyShops