Dobra obsługa, zwrot pieniędzy następuje niemal natychmiast, obsługa klienta jest również na najwyższym poziomie.
Dzień dobry
Dziękujemy za opinię.
Cieszymy się, że robisz zakupy w LetyShops :)
Złożyłem zamówienie na pokaźną kwotę (65 tysięcy), postanowiłem kupić ją na prezent dla żony. Zwiększono cashback o 3900 rubli. Złożyłam zamówienie na stronie LetyShops, na każdym etapie zapisywałam zrzuty ekranu pokazujące, że cashback jest aktywny. Zamówienie zostało dostarczone następnego dnia. Jednak po 5 dniach zwrot gotówki nie pojawił się nawet w sekcji oczekiwania na Twoim koncie osobistym. Wsparcie twierdzi, że rzekomo wszedłem z innej strony 6 minut przed złożeniem zamówienia (kilka kodów promocyjnych) i dopiero wtedy złożyłem zamówienie, ale technicznie rzecz biorąc nie da się tego zrobić, ponieważ aby aktywować cashback, wystarczy wejść ze strony LetyShops i nie można przechodzić z dwóch stron jednocześnie (w takim przypadku cashback nie zostanie aktywowany). Obsługa klienta się wykręca, rzucili 500 rubli zamiast 3900 i powiedzieli coś o przechwyceniu mojego cashbacku. Próbują mnie bezczelnie oszukać i uczynić winnym. Dosłownie ze słów wsparcia: „nasze rozszerzenie nie może zaoferować Ci przejścia z innej witryny, tylko z naszej, oczywiście. Nikt nie twierdzi, że dokonałeś przejścia z naszej witryny, ale nie zrobiłeś tego również z naszej. Niestety, nasz link partnerski nie wygrał tej bitwy”. - Powtórzę raz jeszcze, nie da się przejść z lewego linku i jednocześnie aktywować cashback, ponieważ aktywuje się go TYLKO przechodząc ze strony LetyShops. W efekcie mówią, że jestem głupcem i nic nie zrobię, oszukali mnie na pieniądze i uczynili mnie winnym. Gdybym wiedział, zamówiłbym w innym sklepie, a oni daliby mi przynajmniej cztery razy więcej bonusów. Nie polecam nikomu tej usługi, banda kłamców i oszustów, którzy nie chcą rozwiązać problemu, po prostu oszukali mnie na pieniądze!
Dzień dobry
Usługa nie została stworzona w celu oszukiwania własnych użytkowników. Pracujemy uczciwie i transparentnie. Przez ponad 3 lata współpracy staraliśmy się Państwa nie zawieść.
Przeczytaliśmy apel.
Tak naprawdę nie otrzymaliśmy nagrody za Twój zakup od partnerów, ponieważ link generowany po przejściu do sklepu LetyShops został przepisany przez witrynę za pomocą kodów promocyjnych (został odwiedzony przed złożeniem zamówienia), o czym menedżer poinformował w odwołaniu. My ze swojej strony staraliśmy się wesprzeć to premią od firmy. Nie zawsze jest możliwe zrekompensowanie całej kwoty.
Rozumiemy, że sytuacja jest nieprzyjemna i obraźliwa. Wierz mi, nie jesteśmy mniej zdenerwowani niż ty. Mamy nadzieję, że nasze rekomendacje okażą się przydatne, zostaną wzięte pod uwagę przy składaniu kolejnych zamówień i sytuacja taka nie będzie się powtarzać.
Ostatnio po aktywacji i zakupie w sklepie (w szczególności booking.com) zamówienia nie są już wyświetlane. A potem, żeby je znaleźć, zostajesz poproszony o wykonanie szeregu czynności – wzięcie wydrukowanego dokumentu, pobranie go itd. A potem wyszukują kolejny blok. Jest to bardzo niewygodne i męczące. Poprawcie swoje drogi, panowie!
Cześć!
Zgadzamy się, Aleksiej. Zwrot gotówki powinien być automatycznie rejestrowany w systemie. To jest o wiele lepsze :)
Niestety, czasami zdarzają się sytuacje, w których ktoś ponosi stratę. Przyczyną może być naruszenie regulaminu sklepu/usługi rezerwacyjnej, długi czas realizacji zamówienia, uruchomienie na urządzeniu programów firm trzecich itp. Nie możemy również wykluczyć błędu w transmisji danych.
Rozumiemy, że utworzenie wniosku zabiera Twój czas, ale jest to jedyny sposób, w jaki możemy uzyskać informacje o zagubionym zamówieniu, a także, jeśli to możliwe, rozwiązać kwestię rekompensaty/zwrotu pieniędzy.
Cóż, nie wiem jak inni, ale u mnie z LetyShops wszystko poszło dobrze... odpukać...) A cashback został zaksięgowany na czas (choć jego gromadzenie trwało długo) i wczoraj wypłaciłem pierwsze 500 rubli na moją kartę. Dziękuję, miło Cię poznać!
Dzień dobry
Cieszymy się, że możemy być przydatni :)
Myślę, że to najlepsza strona oferująca cashback. Zawsze podawane są rzeczywiste procenty, które wpływają na konto. Z wypłacaniem pieniędzy również nie ma problemu. Polecam.
Dzień dobry
Eduardzie, dziękuję za taką ocenę! Naprawdę się staramy :)
Wystąpiły problemy z zaksięgowaniem zwrotu gotówki, ale po skontaktowaniu się z nimi problem został rozwiązany. Dziękuję bardzo! Zwrot gotówki następuje błyskawicznie, wypłata również nie stanowi problemu, wypłacałem go już wiele razy. Polecam
Dzień dobry!
Zawsze chętnie pomożemy! Dziękuję za opinię :)
Korzystam z tej usługi od dłuższego czasu. Polecam. Czasami w niektórych sklepach (np. Aliexpress) zasada naliczania gotówki nie jest jasna. Ale poza tym wszystko jest w porządku. A według opinii, usługa wypłaty środków jest znakomita.
Dzień dobry
Elena, stawka zwrotu gotówki za zamówienia na AliExpress może wynosić 0,5%, 1,5% i 5%. Informacje od partnerów otrzymujemy automatycznie. Jeśli masz jakiekolwiek pytania dotyczące cashbacku, zawsze możesz napisać do naszego działu obsługi klienta. Przekonajmy się o tym razem :)
Rzadkie sh....... Nie dość, że procent wynosi 1-1,5, to jeszcze wypłata wynosi od 500 rubli. Poza tym nie ma pieniędzy Yandex. W ogóle nie jest jasne, kto pisze pozytywne recenzje? wydano około 12 tys., w gotówce 104 haniebne ruble. Czy naprawdę musisz wydać 100 tys. za marne 500 rubli i czekać miesiąc? Nigdy nie widziałem gorszej skrytki.
Dzień dobry
Każdy sklep partnerski ma swój własny procent zwrotu gotówki. Staramy się, aby zakupy użytkowników były bardziej opłacalne i użyteczne. Często oferujemy zwrot gotówki w ostatniej chwili, zwiększając procent kilkakrotnie. Świetne oferty znajdziesz także w sekcji „Wyszukaj produkty z możliwością zwrotu gotówki”.
Tak, minimalna kwota wypłaty wynosi 500 rubli. Podejmujemy się zleceń tłumaczeniowych.
Cieszymy się na dalszą współpracę z Państwem. Przed nami wiele interesujących promocji.
Dziś wypłaciłem pierwsze 500 rubli, wszystko się udało. Skorzystam z tej usługi ponownie.
Dzień dobry
Super :) Gratulacje!
Życzymy udanych zakupów!