* Produkty niepowiązane to produkty ze sklepów, które nie są uczestnikami programu partnerskiego. Za każdy taki produkt AliExpress przyznaje tylko 1% cashbacku, niezależnie od kategorii produktu.
Do każdego, kto mówi, że cashback nie działa: nie gwizdłyby, gdyby miał krzywe ręce. Zrobiłem co najmniej sto zakupów na Ali i do tej pory nigdy nie było przypadku, by babosi nie zostały zwrócone.
Wieczne problemy, rozkazy dla Ali. Na liście nie ma zamówień, nie ma biletów na promocję, usługa jest czapka, z innych sklepów, skrytka w ogóle nie została zasilona.
Witam!
Dziękujemy za zgłoszenie problemu. Aliexpress nie udostępnił nam jeszcze informacji o Twoim zamówieniu. Podczas sprzedaży na dużą skalę opóźnienia w transmisji danych mogą wynosić nawet kilka dni. Istnieje duże prawdopodobieństwo, że sklep przekaże nam dane, a Twoje zamówienia automatycznie pojawią się na Twoim koncie osobistym.
W każdym razie rozwiążemy ten problem. Stworzyliśmy w Twoim imieniu sprawę opieki. Proszę odpowiedzieć na odwołanie.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Złożyłem dzisiaj zamówienie na AliExpress, korzystając z uruchomionej aplikacji w Chrome, zwrot gotówki nie został naliczony zgodnie z oczekiwaniami. Chociaż wcześniej wszystko działało dobrze, ponieważ dzisiaj zostało aktywowane dla innych zamówień. Proszę o zajęcie się tym problemem.
Dzień dobry, Mario!
Dziękuję za twój komentarz. Jest dla nas ważne, aby każde Twoje zamówienie zostało automatycznie zarejestrowane na Twoim koncie osobistym. Aby rozwiązać ten problem, stworzyliśmy w Twoim imieniu bilet opieki. Odpowiedz na prośbę, abyśmy mogli szybciej Ci pomóc.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Złóż zamówienie 11:44 mar. 11 2018 i 21:11 marca 29 2018 nadal nie jest uwzględniony w oczekiwanym. Chociaż wcześniej wszystko działało dobrze. Proszę o zajęcie się tym problemem.
Dzień dobry, Siergiej!
Dziękujemy za twoją opinię. Przykro nam, że zwrot gotówki za Twoje zamówienia nie został automatycznie zarejestrowany.
Aby szybko ustalić przyczyny błędu, utworzyliśmy odwołanie do usługi opieki z Twojego konta. Poinformuj menedżera o sytuacji bardziej szczegółowo, aby rozwiązać problem.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Twój cashback nie działa. Zamówiłem aparat w aliexpress. Zrobiłem wszystko zgodnie z instrukcją, ale kolejność się nie wyświetla. Mimo że poprzednia strona wciąż była oszustwem, przynajmniej było jasne, co tam robić. Zdecydowanie nie polecam tej strony.
Dobry wieczór!
Dziękujemy za twoją opinię. Bardzo nam przykro, że znajomość z naszym serwisem zaczęła się od tak nieprzyjemnego momentu. Przez cały marzec AliExpress wysyła nam niektóre zamówienia z opóźnieniem - dlatego Twój cashback może nadal nie być wyświetlany na Twoim koncie osobistym.
Aby Ci pomóc, stworzyliśmy już w Twoim imieniu bilet opieki. Prześlij zrzut ekranu swojego zamówienia z konta osobistego sklepu do obiegu.
Na pewno pomożemy w tej sytuacji.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Złożyłem dzisiaj zamówienie na AliExpress, korzystając z uruchomionej aplikacji w Chrome, zwrot gotówki nie został naliczony zgodnie z oczekiwaniami. Chociaż wcześniej wszystko działało dobrze. Proszę o zajęcie się tym problemem.
Witaj Eugene!
Dziękuję za napisanie. Postaramy się jak najlepiej pomóc.
Stworzyliśmy już w Twoim imieniu apel do służby opiekuńczej i czekamy na odpowiedź. Ostrzegamy, że żądania są przetwarzane średnio w ciągu jednego lub półtora dnia od odpowiedzi użytkownika.
Miłego nastroju!
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Cashback przychodzi w przypadku niektórych zamówień natychmiast, a najczęściej wcale. I za każdym razem musisz skontaktować się z obsługą i udowodnić, że to nie słoń. A tam są pełne ....... Myślę o wypłacie pieniędzy i pożegnaniu.
Witaj Aleksandrze!
Dziękujemy za podzielenie się opinią na temat naszej usługi. Naszym celem jest świadczenie usług najwyższej jakości. Zależy nam na tym, aby użytkownicy serwisu czerpali tylko pozytywne emocje z zakupów online.
Przeanalizowaliśmy Twoje konto osobiste i zauważyliśmy, że kierownik opieki już kilkakrotnie próbował się z Tobą skontaktować, ale niestety bezskutecznie. Podaj wymagane informacje w swojej osobistej wiadomości. To dla nas bardzo ważne, aby Ci pomóc.
Jeśli masz jakieś uwagi lub sugestie - napisz, zawsze jesteśmy wdzięczni za konstruktywną krytykę.
Mamy nadzieję na Twoją odpowiedź.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Dobry wieczór! Ostatnio korzystam z Twojej usługi. Mam mały problem: gdy wchodzę na stronę Letyshops przez aplikację na telefonie i jak wchodzę do sklepu Aliexpress zgłasza błąd, idzie do sklepu i cashback za zakupy (było ich 3) był nie wydane. Kiedy przechodzę przez komputer stacjonarny, tego problemu nie ma. Cashback jest wydawany natychmiast.
Witam!
Bardzo się cieszymy, że do nas dołączyłeś :)
Dziękuję również za napisanie o problemie. Postaramy się dowiedzieć, dlaczego cashback nie pojawił się na Twoim koncie osobistym.
Aby Ci pomóc, stworzyliśmy odwołanie za pośrednictwem Twojego konta osobistego – sekcja „Pomoc”, zakładka „Moje prośby”. Mamy nadzieję na Twoją odpowiedź i pomoc.
Miłego dnia!
Z poważaniem,
Zespół LetyShops