* Produkty niepowiązane to produkty ze sklepów, które nie są uczestnikami programu partnerskiego. Za każdy taki produkt AliExpress przyznaje tylko 1% cashbacku, niezależnie od kategorii produktu.
Nie wiem, dlaczego nie dostajesz zwrotu gotówki, ostatnio wrzuciłem kilka towarów do aliexpress, więc po dokonaniu płatności zobaczyłem, ile mi zostało zaksięgowanych. wszystko działa, wystarczy poprawnie pracować z programem.
Dzień dobry, dokonałem już trzech zakupów w TMALL, klikając zalecany link, ale nie ma zwrotu gotówki za żadne zamówienie. (((
Dzień dobry Irino!
Dzięki za napisanie do nas. Cashback za zamówienia z kategorii TMALL ustalany jest w ciągu 15 dni od daty rejestracji. Po przeanalizowaniu Twoich konwersji zauważyliśmy, że od zakupu nie minęło jeszcze 15 dni.
Irina, nie martw się, cashback na pewno pojawi się na Twoim koncie.
Jeśli tak się nie stanie, powiadom naszą opiekę. Chłopaki pomogą rozwiązać problem.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
za pomocą opisanej metody przejdź do ios - „pobierz ponownie, nawet jeśli aplikacja jest zainstalowana”, cashback nie jest pobierany.
Dobry dzień!
Dziękujemy za twoją opinię. Po napisaniu komentarza dokonaliśmy kolejnego zakupu w sklepie Aliexpress i cashback został pomyślnie zarejestrowany.
Utworzyliśmy odwołanie z Twojego konta z pytaniami wyjaśniającymi, które pomogą Ci zrozumieć przyczynę braku naliczenia. Prosimy o odpowiedź na odwołanie.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Ponownie zwrot gotówki nie został przyznany. To już prawdopodobnie 3 lub 4 wiadomości. Myślałem, że wszystko zostało poprawione.
Dobry dzień!
Dziękujemy za twoją opinię. Dmitry, niezwykle ważna jest dla nas pomoc w uporządkowaniu obecnej sytuacji, ale potrzebujemy Twojej pomocy. Kierownik opieki czeka na Twoją otwartą odpowiedź.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Kupiłem premię. Złożyłem zamówienie, a zwrot gotówki został zaksięgowany nie 30 procent, ale 3,9. Kup nie od tmall.
Dobry dzień!
Dziękuję za komentarz. Faktem jest, że konto Premium daje zwrot gotówki nie 30% kwoty zamówienia, ale zwiększa stawkę podstawową o 30%.
Maksymalna możliwa stawka cashbacku w sklepie Aliexpress wynosi 3%, w tym Premium, zostaniesz obciążony opłatą 3% + 0,9% (30% z 3) = 3,9%.
30% wartości zamówienia, z całą naszą chęcią, nie możemy Państwu zapewnić, ponieważ sami nie otrzymujemy takiego wynagrodzenia ze sklepów.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Przestałem wchodzić bezpośrednio do aplikacji, trafia ona tylko na stronę.
Dobry dzień!
Dziękujemy za twoją opinię. Rzeczywiście, pojawia się problem przy przejściu na aplikację Aliexpress na urządzenia z systemem iOS. Ale już znaleźliśmy sposób na dokonanie zakupu w aplikacji sklepu i otrzymanie cashbacku. Opisano bardziej szczegółowo tutaj: https://help.letyshops.ru/hc/ru/articles/360000736765.
Jeśli potrzebujesz pomocy - napisz. Miłego dnia!
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
W dniu 18.03.2018 zostało złożone zamówienie na kwotę 12 000 rubli na aliexpress przez Letyshops, ale nie ma opłat za to zamówienie. Zamówienie zostało odebrane i potwierdzone.
Witam!
Dziękujemy za twoją opinię.
Na utratę cashbacku może mieć wpływ kilka czynników, w tym: działanie zewnętrznych rozszerzeń w przeglądarce, programy antywirusowe blokujące przejście z naszego serwisu, odwiedzanie innych źródeł podczas dokonywania zakupu, dostosowywanie ceny przez sprzedawcę, lub brak przejścia z naszej usługi.
W celu szczegółowego rozpatrzenia sytuacji stworzyliśmy w Twoim imieniu apel do służby opiekuńczej. Możesz się z nim zapoznać i udzielić odpowiedzi w sekcji "Pomoc" - "Moje prośby".
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Cashback nie został przyznany, mimo że go aktywowałem.
Witaj Artemie!
Dziękuję za napisanie.
Z reguły cashback jest wyświetlany na Twoim koncie przez cały dzień, dla zamówień z kategorii Tmall - 15 dni.
Aby zrozumieć obecną sytuację i kontrolować naliczanie cashbacku, stworzyliśmy w Twoim imieniu odwołanie. Możesz odpowiedzieć na prośbę w sekcji "Pomoc" w zakładce "Moje prośby".
Poczekamy na informacje od Ciebie.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Za każdym razem musisz błagać o zwrot pieniędzy. znowu nie ma nic. 4 zamówienia
Dzień dobry Alicjo!
Dziękuję za komentarz. Z naszych informacji wynika, że nie masz telefonów do służby opiekuńczej. Już wcześniej kontaktowaliśmy się z Tobą, aby zrozumieć przyczynę utraty cashbacku i pomóc im zapobiec w przyszłości, ale niestety nie otrzymaliśmy odpowiedzi. Prosimy o podanie informacji o utraconych zamówieniach, pomożemy rozwiązać problem.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops