* Produkty niepowiązane to produkty ze sklepów, które nie są uczestnikami programu partnerskiego. Za każdy taki produkt AliExpress przyznaje tylko 1% cashbacku, niezależnie od kategorii produktu.
Nie otrzymałem zwrotu gotówki z ostatniego zakupu.
Witam!
Dziękuję za napisanie.
Dołożymy wszelkich starań, aby pomóc Ci w tej sytuacji. W tym celu stworzyliśmy w Twoim imieniu odwołanie do obsługi klienta. Możesz zapoznać się z odwołaniem w dziale "Pomoc" - "Moje prośby".
Poczekamy na informację zwrotną.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Freeze cashback w kwietniu Numer zamówienia: 701646398122587
Witam!
Dziękuję za napisanie. Nie martw się, jeśli otrzymałeś już towar, a zamówienie zostało złożone z uwzględnieniem wszystkich zasad zakupów z cashbackiem - z pewnością w niedalekiej przyszłości zostanie on zaksięgowany na Twoim saldzie.
Pragniemy zwrócić Państwa uwagę na fakt, że każdy sklep, z którym współpracujemy ma maksymalny okres, w którym przetwarzane są dane zamówienia. Maksymalny termin naliczenia cashbacku za Twoje zamówienie to 22.06. Możesz zobaczyć tę datę samodzielnie, najeżdżając kursorem myszy na znak zapytania obok statusu cashbacku.
Jeśli wystąpią opóźnienia w przyznawaniu cashbacku, koniecznie napisz. Pomożemy Ci w tej sytuacji.
Miłego dnia!
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Otrzymałem dwa produkty i zamówiłem trzeci na Aliexpress... Co muszę zrobić z mojej strony, aby otrzymać cashback?
Witam!
Dziękuję za informację.
Przeanalizowaliśmy kliknięcia na Twoim koncie. Niestety w terminach wskazanych w odwołaniu nr 1366019 nie ma przejścia z naszej strony na stronę sklepu Aliexpress. W przypadku braku przejścia partnerzy nie zobaczą, że przyszedłeś od nas i nie zapewnią nagrody za zamówienie.
Zalecamy zainstalowanie naszego rozszerzenia . Przypomni Ci o aktywacji cashbacku.
Jeśli masz dodatkowe pytania, daj nam znać.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Więc wszystko nie jest złe, cashback wyświetla się dość szybko po zakupie, ale jak szalenie długo trwa zaksięgowanie cashbacku na koncie po „specjalnej cenie aliexpress”, sądząc po tym, że marcowy zakup nie został jeszcze zatwierdzony , oba majowe zakupy zostaną zaksięgowane bliżej września ................... Nie zdecydowałem się na wycenę, bliżej pierwszej trójki.
Dobry dzień!
Dziękuję za twój komentarz.
Zauważyliśmy, że z Twojego konta zostało utworzone odwołanie w tej sprawie do opieki. Nasz menedżer już ci odpowiedział. Cashback pomyślnie uzupełnił Twoje saldo. Z reguły cashback jest naliczany po przesłaniu nam przez partnerów informacji potwierdzających zamówienie. Mamy nadzieję, że nie będziemy dłużej czekać.
Jeśli masz jakieś pytania - napisz, chętnie odpowiemy.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Witam, potwierdziłem odbiór jednego z zamówień, cashback wciąż wisi w oczekiwaniu..
Witam!
Dziękujemy za twoją opinię. Często status cashbacku jest aktualizowany w ciągu 3-5 dni po potwierdzeniu zamówienia na koncie osobistym sklepu. Czasami zdarzają się przypadki, gdy cashback jest naliczany zgodnie z maksymalnym czasem oczekiwania na cashback. Nie martw się, jeśli dokonałeś zakupu zgodnie z naszymi zaleceniami, a także warunkami opublikowanymi na stronie sklepu, cashback z pewnością zostanie zaksięgowany na Twoim saldzie.
Napisz, jeśli potrzebujesz pomocy. Miłego weekendu!
Z poważaniem,
Zespół LetyShops