* Produkty niepowiązane to produkty ze sklepów, które nie są uczestnikami programu partnerskiego. Za każdy taki produkt AliExpress przyznaje tylko 1% cashbacku, niezależnie od kategorii produktu.
Wcześniej wszystko było świetnie. Teraz już od miesiąca nie przenosi się ze strony do aplikacji, nie ma cashbacku (będziemy musieli poszukać czegoś innego. Również recenzja nie jest dodawana.
Dzień dobry, Mario!
Dziękujemy za napisanie do nas) Nie zniechęcaj się, proszę, pomożemy Ci ustalić przyczynę zaistniałej sytuacji i pomożemy Ci ją naprawić. Potrzebujemy jednak Twojej pomocy. Proszę odpowiedzieć na odwołanie nr 1353352.
Miłego dnia!
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Przechodzę z konta premium, gdzie obiecano 30% zwrotu pamięci podręcznej, dokonuję zakupu, a tam cache jest jak zwykłe przejście, może to oszustwo Letishop?
Witaj Aleksiej!
Dziękuję za Twój komentarz. Faktem jest, że konto Premium daje zwrot gotówki nie 30% kwoty zamówienia, ale zwiększa stawkę podstawową o 30%. Na przykład, jeśli w Aliexpress maksymalna stawka cashbacku wynosi 3%, w tym Premium, otrzymasz 3% + 0,9% (30% z 3) = 3,9%.
30% wartości zamówienia, z całą naszą chęcią, nie możemy Państwu zapewnić, ponieważ sami nie otrzymujemy takiego wynagrodzenia ze sklepów.
Jeśli masz pytania i sugestie dotyczące usługi, koniecznie napisz.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Gdy tylko kwota na moim koncie zaczęła osiągać 500 rubli (minimalny poziom wypłaty pieniędzy), cashback natychmiast przestał się liczyć, oszustwo najwyraźniej wykorzystywało go na próżno. Cały PR myślał inaczej niż normy, chociaż odsetek jest mniejszy, trzeba spojrzeć na konkurencję.
Witam!
Dziękuję za napisanie o tej sytuacji. Aby Cię zrozumieć i pomóc, stworzyliśmy w Twoim imieniu apel dotyczący usług opiekuńczych. Możesz zapoznać się z odwołaniem i odpowiedzieć w sekcji „Pomoc” na swoim koncie osobistym, w zakładce „Moje prośby”.
Poczekamy na informacje od Ciebie. Miłego dnia!
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Mam już kilka ostatnich zamówień bez cashbacków. Całkowicie rozczarowany. Mam dość udowadniania przy każdym zamówieniu, co i kiedy je przyjąłem.
Witaj Oksano!
Dziękujemy za zgłoszenie problemu. Bardzo ważne jest dla nas, aby wszystkie zamówienia były regularnie rejestrowane w systemie, a zakupy przyniosły naszym użytkownikom wyłącznie pozytywne emocje.
Nie zniechęcaj się, na pewno rozwiążemy ten problem i spróbujemy dowiedzieć się, dlaczego dane o zamówieniach nie zostały zapisane automatycznie. W tym celu stworzyliśmy w Twoim imieniu apel do służby opiekuńczej.
Możesz udzielić odpowiedzi w sekcji „Pomoc” na swoim koncie osobistym, otwierając zakładkę „Moje prośby”. Będziemy bardzo wdzięczni za pomoc.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Z niejasnych powodów Letishops odrzucił moje cashbacki za zamówienia, dla których nie było ani jednego sporu
Dzień dobry, Ilja!
Dziękuję za Twój komentarz. Przepraszamy za wszelkie niedogodności. Cashback za zamówienia został przez pomyłkę odrzucony, ale naprawiliśmy sytuację i zwrot gotówki za zamówienia został już zaksięgowany na Twoim saldzie.
Dziękujemy za zakupy z nami)
Z poważaniem,
Zespół LetyShops