* Produkty niepowiązane to produkty ze sklepów, które nie są uczestnikami programu partnerskiego. Za każdy taki produkt AliExpress przyznaje tylko 1% cashbacku, niezależnie od kategorii produktu.
Aplikacja nie zawiera stałej autoryzacji, kwota zamówienia jest zmniejszona a odsetki naliczane skąpo.Mam drugi poziom i wygląda to tak od 3 tys 81 rubli, to jest 2,7%.Rozwód w całości.
Dobry dzień!
Szkoda, że pojawiła się taka opinia o pracy serwisu.
Odpowiemy na wszystkie uwagi dotyczące punktów, aby nie było nieporozumień:
1. Rzeczywiście wyłączyliśmy automatyczne przejście do aplikacji sklepowej. Wkrótce wszystko będzie dobrze. Pracuję nad tym.
2. AliExpress wysyła nam informacje o zamówieniu w dolarach. Kwotę zamówień przeliczamy na ruble po aktualnym kursie walutowym Banku Centralnego Federacji Rosyjskiej. Właśnie z tym wiąże się różnica w kwocie zamówienia, którą użytkownicy płacą na AliExpress i która jest wyświetlana na koncie.
3. Stawka cashbacku zależy bezpośrednio od wysokości wynagrodzenia, jakie zapewnia nam sklep.
Będą zmiany - daj nam znać.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Ten sam 11.11 nie naliczył cashbacku, skontaktowałem się z obsługą techniczną, brak odpowiedzi, brak cześć ...
Dzień dobry Tatianie!
Przepraszamy za czekanie. Służba opiekuńcza odpowiada na zapytania nieco dłużej, w ciągu tygodnia. Kierownik skontaktuje się z Tobą i spróbuje pomóc :)
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
z jakiegoś powodu trafia do przeglądarki, nie przechodzi do aplikacji w żaden sposób fix
Dobry dzień!
Już pracujemy nad naprawą sytuacji. Aktualne informacje zarejestrujemy na stronie sklepu AliExpress. Proszę wybaczyć niedogodności.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Przestałem przechodzić do aplikacji (
Witam, Władysławie!
Tak, jest taki błąd. Jak tylko pojawią się wiadomości, opublikujemy informacje na stronie AliExpress.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Podoba mi się aplikacja. Któregoś dnia zamówiłem w Beru, od razu wskazałem, że aplikacja została zainstalowana i zaproponowałem, że przejdzie przez nią. A Ali wchodził przez aplikację, teraz przez krzywą stronę, która po prostu irytuje i na której proponuje się zainstalowanie Ali aplikacji i wyświetla błąd. Popraw przejście na Ali.
Dobry dzień!
Tymczasowo wyłączono automatyczne przejście do aplikacji AliExpress. Pracujemy nad tym problemem i wierzymy, że wszystko się niedługo ułoży :)
Radzimy przełączyć się na mobilną wersję strony, aby składać zamówienia.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Rozczarowanie, podobnie jak w przypadku wielu, z 8 zamówień na 11.11 cashback nie zostało przypisane do żadnego, chociaż flyishop został wybrany z góry jako najbardziej opłacalna i wygodna opcja. Niewielka rekompensata w żaden sposób nie złagodziła wrażenia.
Eleno, dzień dobry!
Przepraszam, że nie spełniam oczekiwań :(
Jesteśmy tak samo zdenerwowani jak Ty, ponieważ nie otrzymaliśmy nic od naszych partnerów za te zakupy. Wierzymy, że porady udzielone przez managera w obiegu pomogą przy składaniu przyszłych zamówień.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Przejście z telefonu komórkowego na aplikację z Aliexpress zniknęło. Tylko do serwisu. To mi nie odpowiada, znikają bonusy z aplikacji mobilnej. Nie polecam jeszcze go używać.
Anton, dzień dobry!
Rozumiemy, że wygodniej jest robić zakupy w aplikacji mobilnej AliExpress. To jest tymczasowe ograniczenie. Pracujemy nad ponownym przywróceniem automatycznego przejścia.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Wcześniej usługa odpowiednia dla 3 (zaczęła się od cashbacków za telefony - zamiast 5%, nagle 1,5%), ale teraz niektóre sklepy błyskawicznie znalazły się na "liście sklepów bez cashbacku" na 5 dni przed 11.11.19 i nikt nie miał w tej sprawie „wezwania”! Nigdzie nie widziałem listy zakazanych sklepów, ale na tobie! w rezultacie zamiast 350 rub. Odszkodowanie 60r ...
Dobry dzień!
Eugene, stawka zwrotu gotówki za zamówienia w AliExpress zależy od kategorii produktu.
Od 6.11. partnerzy nie przekazują prowizji za zakupy z listy. Próbowali przekazać informacje o nowych warunkach na różne sposoby: podświetlali tekst na stronie sklepu, wysyłali listy do użytkowników pocztą.
Jeśli masz prośbę o wygodniejszy sposób informowania użytkowników lub warunków zamieszczania, z przyjemnością napiszemy na adres support@letyshops.com.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Kupiłem komórkę i nic się nie pojawia....:-/
Witam!
Przepraszamy za nieprzyjemną sytuację. Otworzyliśmy zapytanie do helpdesku, ale niestety nie otrzymaliśmy od Ciebie żadnej odpowiedzi.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Problem jest dokładnie taki sam, ponieważ wszyscy mają telefony i nie ma zwrotu gotówki. Napisałem już siedem apeli, a w odpowiedzi może pojawić się ten sam list, jak kalka. W efekcie z trzech zamówień wydano tylko jedno.
Witaj Aleksandrze!
Przepraszamy, nie otrzymaliśmy jeszcze odpowiedzi. Wysłano do Ciebie automatyczne pismo z prośbą o przekazanie informacji o utraconym cashbacku. Obiecujemy, że ani jeden apel nie pozostanie bez uwagi.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Gdzie są moje cashbacki za 11/11/19, wygląda na to, że ani jeden nie został we mnie rzucony.
Andrey, dzień dobry!
Widzimy, że w tej sytuacji powstał już apel do służby opiekuńczej i sprawa została rozwiązana.
Przepraszam, że musiała pani czekać.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops