* Produkty niepowiązane to produkty ze sklepów, które nie są uczestnikami programu partnerskiego. Za każdy taki produkt AliExpress przyznaje tylko 1% cashbacku, niezależnie od kategorii produktu.
Rozwód. Policzyli trzy razy, a potem nie widzą moich zakupów.
Dzień dobry, Raiso!
Dziękuję za Twój komentarz. Podkreślamy kilka czynników, które mogą prowadzić do braku naliczania cashbacku. Zostały one szerzej opisane w regulaminie zakupów z cashbackiem . Dodatkowe warunki (jeśli sklep je posiada) można znaleźć na podstronie każdego sklepu w naszym serwisie.
W Twoim imieniu stworzyliśmy odwołanie do służby opiekuńczej w celu zrozumienia przyczyny utraty wynagrodzenia i pomocy w rozwiązaniu problemu. Ale potrzebujemy twojej pomocy. Prosimy o odpowiedź na odwołanie. Możesz to zrobić za pośrednictwem swojego konta osobistego, sekcja „Pomoc”.
Miłego dnia!
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
ZAMÓWIŁEM TELEFON CZEKAĆ 2 MIESIĄCE, WIĘC NIE PRZYCHODZIŁEM, NIE MOGĘ ZWRÓCIĆ PIENIĘDZY NA TELEFON. KIEDY ZAMÓWIONY KURS DOLAROWY WYNOSIŁ 58 RUB. DZIŚ 62,2 RUB W TEJ CHWILI TELEFON KOSZTUJE 32 TYS. RUB. SMAŁAM 24 TYSIĄCE POTARUJ I CZYTAJ ??? RÓŻNICA W 8 TYS. NIE MA KTO BĘDZIE UKRADZIĆ PIENIĄDZE TO TY I ALIEKSPRES ??? ROZWÓD NA BABCE. NIE ZAMÓW DROGICH RZECZY, OTO MOJA RADY....
Dobry dzień!
Dziękuję za Twój komentarz. Wielka szkoda, że znajdujesz się w takiej sytuacji. Spróbuj skontaktować się z obsługą sklepu Aliexpress przez rosyjskojęzyczny czat online . Menedżerowie wsparcia są bardzo lojalni wobec swoich klientów i zawsze starają się rozwiązać problem na swoją korzyść.
Trzymamy dla Ciebie pięści. Mamy nadzieję, że wszystko się ułoży.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
wszystko było w porządku, ale zdecydowałem się zamówić za 6000 na raz, a cashback nie został zaksięgowany. smutek
Dzień dobry, Eugene!
Dziękuję za Twój komentarz. Po przejrzeniu Twojego konta osobistego zauważyliśmy, że złożyłeś już odwołanie do służby opiekuńczej w celu rozwiązania tego problemu. Kierownik wróci z odpowiedzią w ciągu dnia.
Dziękujemy za zakupy z nami.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
pieniądze na zakupy nie są kredytowane
Dobry dzień!
Dzięki za napisanie do nas. Aby rozwiązać ten problem, utworzyliśmy w Twoim imieniu zgłoszenie serwisowe. Możesz odpowiedzieć na odwołanie za pośrednictwem swojego konta osobistego, sekcja „Pomoc”.
Czekamy na twoją odpowiedź.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Poprzez rozszerzenie aktywowałem cashback na aliexpress, dokonałem zakupu, cashback nie został zaksięgowany ani aktywowany.. drobiazg, ale nadal..
Witaj Giennadij!
Dziękujemy za zgłoszenie problemu. Nie martw się, pomożemy Ci znaleźć zwrot gotówki. W Twoim imieniu powstało odwołanie nr 1358121 do służby opiekuńczej. Aby odpowiedzieć na odwołanie, przejdź do swojego konta osobistego, sekcja „Pomoc”.
Czekamy na Twoją odpowiedź, aby pomóc jak najszybciej.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Bardzo dobra obsługa !!!!!!
Witaj!!! Nie tak dawno miałem aplikację Letishops i kiedy składałem zamówienie, nie widziałem, że można zwiększyć cashback. Wszystkie moje zamówienia są księgowane na czas. Dziękuję Ci bardzo.
Powinno wynosić 6%, a opłata za 3,6%. Oszustwo.
Witaj Włodzimierzu!
Dziękuję za Twój komentarz.
Sprzedaż rozpoczęła się 30 maja o godzinie 10:00 i zakończyła 1 czerwca o godzinie 23:59. W tym okresie nastąpił zwiększony cashback w sklepach partnerskich. Przeanalizowaliśmy dane na Twoim koncie osobistym i zauważyliśmy, że zamówienia nie zostały złożone w ramach promocji - 2.06 rano. Proszę się nie denerwować. Często zachwycamy naszych użytkowników promocjami, loteriami i wyprzedażami.
Jeśli masz dodatkowe pytania - napisz.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Wszystkiego najlepszego, jeszcze więcej kupujących.
Przejście na stronę nastąpiło wieczorem 1 (Aliexpress), zapłaciłem za zamówienie natychmiast, ale potwierdzenie przyszło o 00:20. Bilet nie został zaksięgowany. Nieprzyjemny (
Witaj Dmitrij!
Dziękuję za twój komentarz. Rozumiemy, że rozwinęła się dość nieprzyjemna sytuacja.
Aby Ci pomóc, stworzyliśmy przypadek obsługi klienta. Prosimy o przesłanie zrzutu ekranu zamówienia z konta osobistego sklepu Aliexpress, gdzie będzie widoczny czas realizacji transakcji. Rozwiążemy problem na Twoją korzyść.
Poczekamy na informację zwrotną.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops