* Produkty niepowiązane to produkty ze sklepów, które nie są uczestnikami programu partnerskiego. Za każdy taki produkt AliExpress przyznaje tylko 1% cashbacku, niezależnie od kategorii produktu.
Złożyłem kilka zamówień 28 kwietnia, kiedy była wyprzedaż, część towarów przyszła, ale 1 produkt nie przyszedł, na szczęście zwrócili za to pieniądze, a ja odpisałem za to pieniądze z Yandex i nigdy mi tego nie zwrócili, podążaj za sprzedawcami.
Witam! Cashback został zaksięgowany po otrzymaniu przesyłki trzeciego dnia Dzięki sklepowi i sprzedawcy ...! I zespołowi LetyShops
Dobry dzień!
Dziękuję, że jesteś z nami 
W przypadku AliExpress maksymalny czas na zaksięgowanie cashbacku wynosi 60 dni.
Potwierdzenie otrzymania zamówienia naprawdę przyspiesza ten proces.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Ale po prostu RAJ na wszelkie zakupy !!!
Dobry dzień!
Na pewno ;)
Czego nie możesz znaleźć w AliExpress.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
witam sklep super, dużo przecen i wyprzedaży, polecam wszystkim. dostawa jest inna, dzieje się to za 3 dni, gdy z Rosji, ale zdarza się również 3 miesiące. Teraz po raz pierwszy kupuję przez cashback, przed płatnością zostaje 6 rubli i nie mogę już dokonać zakupu. Szkoda
Dzień dobry, Vera!
Dziękujemy za podzielenie się wrażeniami z zakupów AliExpress.
Nie musisz się martwić, bo środki trzymane są na saldzie przez nieograniczony czas :)
Gdy masz możliwość dokonania zakupu i zwrot gotówki zostanie zaksięgowany, możesz złożyć wniosek o wypłatę środków.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
okropne, dokonałem zakupu, pieniądze zostały wycofane, ale i tak towar czeka na zapłatę...
Vadim, dzień dobry!
Być może informacje na koncie osobistym sklepu nie zostały jeszcze zaktualizowane. Jeśli sytuacja nie zmieni się w ciągu godziny, radzimy skontaktować się ze sprzedawcą produktu.
Mamy nadzieję, że może to rozgryźć.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Otrzymałem produkt szybko odpowiada opisowi, nie byłem jeszcze w pracy, ale polecam sprzedawcę, wszystko jest w porządku.
Nie dostają mi nic z Aliexpress. Zamówiłem 2 tygodnie temu, nie otrzymałem już Cashbacku!
Cześć Arseny!
Chcemy pomóc uporządkować sytuację. Prosimy o odpowiedź na odwołanie nr 1651682, które zostało utworzone za pośrednictwem konta w sekcji „Pomoc”.
Czekamy.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
3 razy próbowałem zapłacić za towar i 3 razy był pusty ekran, chociaż przyszedł kod z Sbierbanku, ale nie było gdzie go wpisać !!!
Witaj Olga.
Jeśli takie błędy będą się powtarzać, zalecamy kontakt z obsługą sklepu Aliexpress . Mamy nadzieję, że to się nie powtórzy.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops