* Produkty niepowiązane to produkty ze sklepów, które nie są uczestnikami programu partnerskiego. Za każdy taki produkt AliExpress przyznaje tylko 1% cashbacku, niezależnie od kategorii produktu.
usługa się pogorszyła, przepraszam ... pojedziemy do konkurencji
Dmitry, dzień dobry!
Chcielibyśmy bardziej szczegółowo zrozumieć, jaki jest powód takiej decyzji. Przepraszamy, nie otrzymaliśmy Twojej odpowiedzi pocztą.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
otrzymał 500 rubli, dzięki. potem znowu nie mogę zalogować się na moje konto w Ali express
Aleksandrze, dzień dobry!
Proszę bardzo :)
O przejściu do aplikacji. Rzeczywiście, to jeszcze nie działa. Jesteśmy w trakcie naprawiania błędu. Przepraszam za niedogodności.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
5001493298947389 - Nie otrzymałem tego zamówienia, ale już je zamknąłeś.
Swietłano, dzień dobry!
Cashback jest automatycznie doliczany do salda użytkowników zgodnie z danymi od partnerów. Masz szczęście, że cashback został zaksięgowany ;)
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Powiedziałem przez Ali, że sklep tmall nie otrzymał zamówienia cashback za 1500 rubli, miałem 10%
Dzień dobry, Zarifjonie!
Współpraca z TMALL została zakończona z dniem 10.12.2019. Pisaliśmy o tym na stronie sklepu, a także wysyłaliśmy listy do użytkowników.
Szkoda, że zakup został bez cashbacku.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Kupuję na Aliexpress od ponad roku, kilka lat temu dowiedziałem się o Letishops i podłączyłem się do jego programu. Na swoim koncie zgromadziłem już ponad 1500 rubli cashbacku (taka skromna kwota, bo kupuję tylko dla siebie i nie robię na tym interesu), ale ostatnio odkryłem, że cashback przestał być kredytowany za niektóre towary w niektórych sklepy. Szkoda, zwłaszcza gdy zamówienie jest dość drogie. Nie mogę się doczekać, aż zespół Letishops uzgodni ze wszystkimi partnerami obopólnie korzystną współpracę. Początkowo chciałem dać 5 gwiazdek, ale odmowa niektórych sprzedawców ze współpracy nie pozwala na to w tej chwili. Ocena sklepu to „cztery plus”.
Dobry dzień!
Yuri, dziękujemy za robienie zakupów w LetyShops od ponad 3 lat :)
Okresowo zmieniają się warunki współpracy. Z naszej strony dokładamy wszelkich starań, aby zakupy użytkowników były opłacalne.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
zauważyłeś, że ceny w Twojej aplikacji są wyższe na Ali niż bezpośrednio.
aplikacja jest dobra, ale dlaczego tak jak poprzednio, jak kupuję na Ali, nie mogę przejść bezpośrednio do aplikacji i kupić (
Dobry dzień!
Przejście z naszej aplikacji do aplikacji AliExpress chwilowo nie działa z powodu aktualizacji aplikacji sklepu. Aktywnie pracujemy nad rozwiązaniem problemu :)
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
I znowu się denerwuję. Tym razem ze względu na to, że cashback przestał być naliczany z zakupów za pośrednictwem aplikacji mobilnej Alieхpress, choć Letishops nigdzie tego nie mówi.
Dobry dzień!
Alexandra nie denerwuj się, bo wszelkie trudności są tymczasowe ;)
Już pracujemy nad rozwiązaniem tego problemu.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops0
Zgadzam się z użytkownikami serwisu, będę musiał poszukać nowej usługi cashbacku, szkoda się z tobą rozstać, fajnie było robić z tobą interesy, pa!
Michael, dzień dobry!
Szkoda :( Skontaktowaliśmy się z Tobą listownie, aby dowiedzieć się, co było powodem tej decyzji. Niestety nie otrzymaliśmy odpowiedzi.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Zrobiłem kilka drobnych zakupów z Ali po przejściu i ani jednego faktu zaznaczonego zamówienia w cashbacku.
Andrey, dzień dobry!
Chcemy pomóc w ustaleniu przyczyny braku naliczenia, dlatego stworzyliśmy już odwołanie do usługi opieki z Twojego konta. Jak tylko pojawi się minuta, odpowiedz.
Z poważaniem,
Zespół LetyShops
Była dobra usługa zwrotu gotówki. Ale po nowym roku złapię nowy. Mam kilka sklepów na Ali, w których ciągle robię zamówienia, ponieważ sklepy są sprawdzane, dostawa nie jest długa i ceny tam mi odpowiadają, ale od ostatniej chwili cashback zniknął w tym sklepie. Nie mam ochoty na zmianę sprawdzonego sklepu i szukanie nowego, ale z cashbackiem. Łatwiej jest zmienić usługę cashbacku. Niestety, letishops, to już nie jest ciasto. Ale dziękuję, że do niedawna nie miałaś z tobą żadnych problemów.
Dobry dzień!
Anton, rozumiemy, że robienie zakupów w zaufanym sklepie jest przyjemne. Tak, warunki współpracy z partnerami uległy zmianie.
Staramy się negocjować specjalne oferty dla naszych użytkowników, aby dokonywać opłacalnych zakupów. Śledź listę mailingową i aktualności w sieciach społecznościowych. Mamy nadzieję, że nadal z nami zostaniesz :)
Z poważaniem,
Zespół LetyShops